Pernillas hallonpaj med mandeltäcke!


 

Eftersom jag är på mitt SNÄLLASTE humör idag ska ni även få ett av mina gamla favoritrecept på Hallonpaj!

Jag bakade pajen igår i mitt fina ”Gucci”förkläde som mina roliga väninnor knåpade ihop åt mig på skoj till min 40-årsdag.

Obs. Ursäkta röran i öppna spisen. Men jag behövde plats för att baka och ungarna behövde plats på köksbordet för att göra läxorna, så typ alla ljuskupor jag har hamnade på öppna spisen…. 
Varför det står en massa grejer I öppna spisen och skräpar är bara för att det lätt blir min avlastningsyta där, när jag inte orkar bära upp grejerna…. 
Så där stökigt skulle Perrelli ALDRIG ha det när hon bakar hi,hi….. 

Pernillas hallonpaj med mandeltäcke!

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajskal:
3,5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100 g margarin
2 äggulor (spara vitorna!)

Gör så här:
Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen i 30 min.

 

Fyllning:
4 dl frysta hallon (funkar också med blåbär eller andra bär)
2 dl strösocker
2 msk maizenamjöl
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda fyllningen, rör försiktigt så inte bären mosas sönder.
Klä en pajform med degen. Förgrädda i 10 min.

Gör toppingen under tiden.

Topping:
2 äggvitor
100 g mandelmassa

Gör så här:
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt i den rivna mandelmassan.
Häll bärfyllningen i pajskalet och bred toppingen ovanpå.
Grädda i 25 min (fortfarande 200 grader)

Servera som den är, eller med valfritt tillbehör….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram