Pizzeria 450 gradi på Lidingö!

Häromdagen så besökte jag och mina pizza-älskande killar Oliver och Theo,   Lidingös nya stolthet ; Pizzeria 450 gradi som bjuder på äkta vedugnsbakade Napolitanska pizzor!

Amen,  asså Sååååå goda!!!    Theo tryckte i sig en hel pizza vilket aldrig har hänt innan, och Oliver som är väääldigt kräsen när det kommer till pizzor och italiensk mat överlag , tyckte att det var den bästa pizzan han hade ätit på länge!

IMG_4393.JPGIMG_4397.JPGIMG_4396.JPGIMG_4401.JPG

Jag valde en vit pizza med salsiccia , men enligt Oliver är det MARGERITA som är det enda rätta att välja på en napolitansk pizzeria. Då kommer tomatsmaken i såsen fram bäst!

IMG_4398-0.JPGIMG_4400-0.JPGIMG_4402.JPGIMG_4407.JPG

ÄLSKADE ungar!!!  ♥ ♥

IMG_4409.JPG

Ägaren Janne Bonnevier och pizzabagaren Ermanno Parisi som bakar pizzorna i 450 grader i exakt 90 sekunder!

Det är då som blir så goda!  Ermanno som kommer från Neapel berättade för oss att han hade jobbat i köket tillsammans med Olivers gammelfarfar Vito , och att han kände  Olivers nonno och nonna sedan länge!

Vi satt kvar och pratade till restaurangen stängde och det bara var vi kvar som enda gäster…

IMG_4411.JPGIMG_4412.JPG

Äntligen en pizzeria som är mysig att sitta och äta på också!

Kan varmt rekommendera ett besök på 450 gradi – vare sig man tar med sig pizzan hem eller äter den där!

Jupitervägen 30 Lidingö

Detta är hemligheten med napolitanska pizzor:
Mjölet. Man använder en sort som heter Tipo 00, som är ett italienskt mjöl. Degen får kalljäsa i 72 timmar, vilket innebär att degen mognar, så att den som äter inte får en degklumpskänsla i magen.
Tomatsåsen. Man använder söta San Marzano-tomater som bara växer på Neapelområdets mineralrika jord. Tomatsåsen är alltså dyrare än ”vanlig” tomatsås. Dessutom passeras tomaterna på plats för att få bort så mycket skal och kärnor som möjligt så den beska smaken försvinner.
Fyllningen. Äkta råvaror både vad gäller mozzarella, parmaskinka, örter, ostar – allt.
Bakningen. Napolitanska pizzor är lite tjockare och har en markerad kant. När de kommer ut ur ugnen efter 90 sekunder är kanten lite bränd. Det ska den vara, och är alltså inget misstag från bagarens sida.

10 reaktioner på “Pizzeria 450 gradi på Lidingö!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram