Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!

TACK för alla fina kommenterar efter gårdagens program – och tack för att ni är så MÅNGA som tittar!!! 

SÅ ofantligt roligt med den fina responsen som vår Realityserie har fått!!!

Många som skriver att dom känner igen sig och framför allt tycker om att vi är så raka och ärliga i programmet!

Och just Ärlighet är något som jag värdesätter oerhört!!!   (Kommer mer till det strax…!)

Många av de tittare som har upptäckt Wahlgrens Värld först denna säsong, skriver till mig att de nu har börjat om från början och även ser hela säsong 1!   Många trogna tittare har också haft det som en liten ”uppvärmere” inför säsong 2. 😉

I ett av avsnitten från Säsong 1 så besöker jag och Bianca min kära mors butikslokal i Gamla Stan som hon har haft i i hela 22 år!!!

Från början hette lokalen Christinas Bod & Salong och var en presentbutik med fokus på Änglar och där mamma och hennes kollegor höll föreläsningar och hade små föreställningar.

 

 

Men med tiden så utvecklade Christina lokalen till en ”Må-Bra-Oas” som hon kallade det.

 

 

Mamma jobbar sedan flera år med ett känt hudvårdsmärke som heter Nu Skin,  Så hennes butik blev mindre butik och mer ett ställe dit man kunde gå för att få massage , hudvårdsbehandlingar och andlig rådgivning,  bland annat.

 

 

Mamma samarbetade med många olika tjejer/kvinnor genom åren som på olika sätt hyrde in sig i mammas lokal.

I Juli 2016 förra året så inledde Christina  ett sammanbete med en ny partner vid namn  Minette Tigerfalk.  

 

 

De jobbar båda två med Nu Skin, och Minette drev en egen skönhetssalong i Eskilstuna.

Min kära mor såg fram mot att fortsätta bygga sin MåBra-Oas tillsammans med Minette och hennes tjejer ,och de hade planer och idéer om samarbete på flera plan. 

15 september förra året var det då dags för  Nyinvigning på deras gemensamma Skönhetssalong och Må-bra-Oas i Gamla Stan! 

 

Jag och Bianca och TV-teamet från Wahlgrens Värld var där på Invigningen och grattade mamma/mormor Christina till den uppfräschade lokalen och den nya salongen! 

 

img_2011.jpg

 

Bianca hade köpt vackra blommor till sin mormor i invigningspresent!

 

img_2014-1.jpg

 

TV-teamet redo ,  med världens bästa Johannes som är vår kameraman , klippa och som filmar i stort sett ALLT i Wahlgrens Värld!

 

 

Mamma var SÅ glad över sin nyöppning och sitt nya samarbete!

 

 

img_2013-1.jpg

img_2010-2.jpg

 

Men , tyvärr så visade sig denna kvinna Minette vara allt annat än en god själ…..

 

Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart  trott allt gott om,  gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin  lokal!!

Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam-  eller tillsammans med andra duktiga tjejer –  och mammas dröm gick i kras…!  😥

Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!  

De behandlingar som utförs där är inget som varken hon-  eller vi – står bakom – eller rekommenderar! 

 

Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette-  när hon hade råd och tiden kändes rätt –  skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon. 

Hon sa t o  m till mig att ;

”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och  hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

 

Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att  ;

”Varför säger hon så?!  Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!” 

Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

 

Jag har varit så jäkla förbannad ,  upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!!    Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting,  driver verksamheten vidare och har fester  i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

 

Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre.  Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre. 

Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek,  har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen…. 

 

Tillägg för de som har läst Expressen : 

Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.

Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ;  ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte  förklara sig,  eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.

 

292 reaktioner på “Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!”

1 2 3 11
 • Carola skriver:

  Bra Pernilla — att du lägger ut bild och namn på personen ifråga. Snacka om att hon har dribblat med fel person. Du har många följare här på dessa sociala medier, blir ju liiiite pinsamt och fortsätta driva den där affären för henne som om inget har hänt. Tyvärr finns det ”folk” som verkligen inte har någon etik eller moral i kroppen oavsett vad. Hoppas detta blir en ordentlig knäpp på näsan för henne! (Eller snarare en upper-cut 😂🙈) Tråkigt för din mamma. Kan bara lugnt säga; hon kommer att få det hon förtjänar. Bara att sitta ner i fåtöljen invänta … Må så gott! ❤️

 • anne skriver:

  Har inga ord mer än…
  Det straffar sej.
  Karma

 • Hanna skriver:

  Det här låter ju jättekonstigt, varför går ni inte dit och konfronterar människan direkt istället för att skicka mail och sms?! Sen är det inte möjligt att få någon uppsagd så där utan vidare som det låter på dig, det är nåt du inte berättar eller vet, va inte så naiv, vi är inte dumma i huvet liksom.

 • Liza skriver:

  Vilken vidrig människa! Stackars Christina. Kan ni inte stå utanför butiken och konfrontera henne, gärna med filmteamet i närheten?
  Håller med tidigare kommentarer, kontakta en advokat som kan kolla hur allt gått till för något lurt är det.
  Ge din mamma en styrkekram.
  Tack för ett underhållande program.

 • Elisabeth skriver:

  Vänd er till ”uppdrag granskning”. Det här affären bör granskas synnerligen noggrant ovh belysas av Josefsson 😘.

 • Steffie skriver:

  Så himla trist! När jag såg omgång ett av wahlgrens värld,så såg jag att minette var med. Och vet att hon inte är rolig och ha att göra med. Himla trist!

 • Linda N skriver:

  Alltså det var det fräckaste jag läst på mycket länge. Vilken jäkla lite skitråtta😡😡. Jag säger som andra polisanmäl, man kan inte bara få någon uppsagd utan att själv bli inblandad.
  Fy vilken jäkla vidrig människa som hade säkert planlagt allt utefter minsta detalj.
  Kramar om din lilla mamma 💕🌸.

  Jäkla bra program ni har ❤️

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  🌟En begåvad kärleksfull Christina Schollin.
  Jag blir så förbannad att läsa texten…

 • Johanna skriver:

  Usch så hemskt att göra så.
  Hur kan man göra så? Fy fan vad elakt, rått rent ut sagt. Fruktansvärt. Kan man inte stämma kvinnan eller något? Eller gå till rätten med det? Men har man inger skrifligt avtal om det bara är muntligt är det svårt. Hemskt det hände din snälla mamma ❤️. Tänk på att alltid skriva papper för tyvärr så vet man inte med folk indagens samhälle 😢

 • Eva skriver:

  Tråkigt! Och hur kan Christina bli uppsagd utan att hyresvärden ens tar kontakt med henne. Hyresvärden borde ställa allt till rätta igen tycker jag.

  • Linda skriver:

   Man blir inte uppsagd från ett hyreskontrakt utan vidare. Man måste ha brutit mot hyreslagen först. Bedrivit olaglig verksamhet eller stört grannarna runtomkring. Men det krävs mycket för att få igenom en uppsägning så något är skumt här. . .

 • Agneta skriver:

  Fy!!! Fruktansvärt!! Falska människa😡
  Kram till Dig Christina🌺

 • Asterixia.se skriver:

  Det är ju bedrägeri. Har ni haft kontakt med en jurist som kan gå igenom hela fallet? Vad säger hyresvärden?

 • Marléne skriver:

  Så tråkigt för din mamma jag har varit och handlat hos
  henne många gånger. Alla i min familj har en månadsängel
  från henne. Man blir mörkrädd när man hör vad elaka människor
  kan vara och är. Hälsa henne så gott från mig. Tack för ett härligt
  program som vi alla i familjen har stor glädje av.
  Kram 👼😇

 • Linda skriver:

  Hur kom det sig att hyresvärden sa upp din mamma??? Det finns ju lagar att följa och att säga upp någon från ett hyreskontrakt kan man inte göra utan anledning. Då måste ju din mamma brutit mot lagen för att en uppsägning ska vara skälig?? Låter mycket märkligt. Vänd er till polisen.

  • Sara skriver:

   Kanske genom att ha kommit överrens om att en kostnad för överlåtelse skulle erläggas?
   Det blir ju att ”köpa” hyreskontraktet svart, nej jag vet inte det bara var det jag kunde tänka mig skulle kunna vara anledningen till att hyresvärden valt att säga upp kontraktet med Christina

   • Petra skriver:

    Det behöver inte vara överlåtelsen av hyresavtalet som skulle ske mot betalning, utan själva bolaget vilket är helt lagligt.

 • Susanne skriver:

  Usch!!! En sådan gräslig människa. Å väldigt bra å gå ut med det för varför ska såna falska människor komma undan. Tror människan att det ska bli nått bra av detta?! Säger igen bra där Pernilla. Blir så fööörbannad.
  Krama din mamma å säg att det brukar straffa sig för elaka människor. Ha en bra dag trots allt

1 2 3 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram