Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!

TACK för alla fina kommenterar efter gårdagens program – och tack för att ni är så MÅNGA som tittar!!! 

SÅ ofantligt roligt med den fina responsen som vår Realityserie har fått!!!

Många som skriver att dom känner igen sig och framför allt tycker om att vi är så raka och ärliga i programmet!

Och just Ärlighet är något som jag värdesätter oerhört!!!   (Kommer mer till det strax…!)

Många av de tittare som har upptäckt Wahlgrens Värld först denna säsong, skriver till mig att de nu har börjat om från början och även ser hela säsong 1!   Många trogna tittare har också haft det som en liten ”uppvärmere” inför säsong 2. 😉

I ett av avsnitten från Säsong 1 så besöker jag och Bianca min kära mors butikslokal i Gamla Stan som hon har haft i i hela 22 år!!!

Från början hette lokalen Christinas Bod & Salong och var en presentbutik med fokus på Änglar och där mamma och hennes kollegor höll föreläsningar och hade små föreställningar.

 

 

Men med tiden så utvecklade Christina lokalen till en ”Må-Bra-Oas” som hon kallade det.

 

 

Mamma jobbar sedan flera år med ett känt hudvårdsmärke som heter Nu Skin,  Så hennes butik blev mindre butik och mer ett ställe dit man kunde gå för att få massage , hudvårdsbehandlingar och andlig rådgivning,  bland annat.

 

 

Mamma samarbetade med många olika tjejer/kvinnor genom åren som på olika sätt hyrde in sig i mammas lokal.

I Juli 2016 förra året så inledde Christina  ett sammanbete med en ny partner vid namn  Minette Tigerfalk.  

 

 

De jobbar båda två med Nu Skin, och Minette drev en egen skönhetssalong i Eskilstuna.

Min kära mor såg fram mot att fortsätta bygga sin MåBra-Oas tillsammans med Minette och hennes tjejer ,och de hade planer och idéer om samarbete på flera plan. 

15 september förra året var det då dags för  Nyinvigning på deras gemensamma Skönhetssalong och Må-bra-Oas i Gamla Stan! 

 

Jag och Bianca och TV-teamet från Wahlgrens Värld var där på Invigningen och grattade mamma/mormor Christina till den uppfräschade lokalen och den nya salongen! 

 

img_2011.jpg

 

Bianca hade köpt vackra blommor till sin mormor i invigningspresent!

 

img_2014-1.jpg

 

TV-teamet redo ,  med världens bästa Johannes som är vår kameraman , klippa och som filmar i stort sett ALLT i Wahlgrens Värld!

 

 

Mamma var SÅ glad över sin nyöppning och sitt nya samarbete!

 

 

img_2013-1.jpg

img_2010-2.jpg

 

Men , tyvärr så visade sig denna kvinna Minette vara allt annat än en god själ…..

 

Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart  trott allt gott om,  gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin  lokal!!

Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam-  eller tillsammans med andra duktiga tjejer –  och mammas dröm gick i kras…!  😥

Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!  

De behandlingar som utförs där är inget som varken hon-  eller vi – står bakom – eller rekommenderar! 

 

Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette-  när hon hade råd och tiden kändes rätt –  skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon. 

Hon sa t o  m till mig att ;

”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och  hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

 

Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att  ;

”Varför säger hon så?!  Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!” 

Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

 

Jag har varit så jäkla förbannad ,  upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!!    Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting,  driver verksamheten vidare och har fester  i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

 

Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre.  Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre. 

Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek,  har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen…. 

 

Tillägg för de som har läst Expressen : 

Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.

Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ;  ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte  förklara sig,  eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.

 

292 reaktioner på “Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!”

1 8 9 10 11
 • Linda skriver:

  Väntat i många år på att karman ska bita henne i röven.
  Smutskastning blir det när det är osanning.
  Och som fd anställd och vän till fd anställda vet jag att det är sanning som skrivs. Ingen av oss är nog förvånade. Detta är bara en droppe i havet av allt fult hon gjort genom åren emot anställda och samarbetspartners.

 • Helen skriver:

  En undran!!! Varför blev Christina vräkt och varför smuts kastar ni Minette. Så lågt att göra så och hänga ut den 3 personen…
  Tror som sagt inte Sveriges riksdag vräker någon för skojs skull och att Minette har något med det och göra. Lite långsökt i minna ögon…. http://tramsfrans.aftonbladet.se/2017/03/christina-schollin-vrakt-av-sveriges-riksdag/

 • Helen skriver:

  Visst är det tråkigt det som har hänt!
  Förstår inte varför ni inte kan lösa detta som vuxna människor..
  Fattar inte varför Minette får på sig skiten. Ett hyres kontrakt får man inte så lätt och även bryter. Christina blev vräkt av Sveriges Riksdag och det är väl inte Minettes fel.
  Dags och lägga allt på bordet nu kanske…

  • Det är precis det jag hela tiden velat göra. Lösa detta problem som vuxna människor, mötas så att Minette får förklara vad som hänt, avför det blivit som det har blivit, göra det som vi kommit överens om, stryka ett streck över allting- och gå vidare i livet. Avsluta på ett värdigt sätt! Men – nu är det hon som försatt sig i denna situation – och får ta konsekvenserna av det. Jag tycker så synd om henne att hon ska få utsätts för all denna smälek. Som inte kommer från mig – utan från andra, som också varit utsatta för henne.

   • J skriver:

    En gammal kvinna som använder sin dotters ”kändisskap” för att smutskasta en annan kvinna och sen har mage att påstå att hon själv inte har något ansvar för utvecklingen och åt vilket håll den gått. Ajaj Christina Schollin, det luktar illa lång väg. Olaglig andrahandsuthyrning som gått fel helt enkelt. Man får tydligen bete sig hur som helst så länge man är en Schollin/Wahlgren men inte annars? Surt sa räven….

 • Jocke skriver:

  Minette är en Johanna Möller light…
  Märktes redan i tidig ålder..

  • Emelie skriver:

   Jocke, hur kan du komma med en sådan sjuklig jämförelse? Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mord! Skäms på människor som dig, som bidrar sådant hat! Fy på er alla som främjar näthat…. Jag hoppas att ni skäms!

  • Tove skriver:

   Så sjuk och onödig kommentar känner man inte personen så dömmer man inte!! simpel as that!!

 • Anna skriver:

  Jag har jobbar för Minette. Tyvärr blir jag inte alls förvånad över detta, då Minette är väldigt manipulativ och otroligt egocentrisk. Tråkigt att din mamma skulle råka ut för Minette, hon är inte klok. Typiskt Minette att manipulera med sanningen, och försöka vrida detta till att handla om näthat

  • Tove skriver:

   Egocentrisk är det sista hon är hon tänker på andra före sig själv..

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    Snälla Tove. Kan du inte bara sluta kommentera nu. Vi har förstått att du är Minettes undersåte och desperat försöker försvara henne . Men det är ingen som går på det, så släpp det bara.

  • J skriver:

   Jag har också arbetat för Minette och har inte haft det minsta bekymret med henne.

   Så lågt av er att fortsätta detta , ni ser till att näthatet växer och ni lär omvärlden att näthat och mobbing , kränkningar mm är helt okej.

 • Matilda skriver:

  Fy fan jävla människa. Bra att du hänger ut å varnar för att dom fins. Å du som gnäller ä säker den personen som d gäller

 • Besviken skriver:

  Pernilla,

  Med det här tråkiga inlägget fick du mig att ändra min varma och positiva uppfattning om dig, Christina och Bianca.

  Ni framstår i oerhört dålig dager utan att förmodligen inse det själva.

  Vad ger dig/er rätten att hänga ut en person på era sociala medier med hundratals följare, när vi andra OMÖJLIGT kan bedöma vad som är sant eller inte?

  Att ni uppmuntrar till näthat är djupt osmakligt. Må hända att ni har rätt, men det ger er ändå ingen som helst rätt att utnyttja era plattformar för att kränka personen i fråga.

  Snälla du, plocka bort det här inlägget som jag anser aldrig borde publicerats!

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Uppmanar inte till närhat. Uppmanar folk att inte gå till denna salong, då den inte har något med min mamma att göra längre och det är viktigt att tala om det! Det är också viktigt att tala om på vilket sätt det gick till när denna Minette klev in och bara tog över. Hon har fått så många chanser att svara oss personligen eller att göra rätt för sig. Förhoppningsvis hindrar vi fler människor att bli lurade och manipulerade av denna kvinna, när dom läser kommentarer från alla de som uppenbarligen har blivit det. Min mamma är nämligen inte den ENDA har råkat illa ut.

   • Em skriver:

    Jag ville bara säga att jag fick, om det var möjligt, ett ännu bättre intryck av er <3 Sitter och gapar över hur bittra människor som kommenterat här. Eran sammanhållning är fin och det ska absolut upplysas om att din mamma inte har med butiken att göra om det är så att den här skumma kvinnan försöker rida på det. Heja er! Massa kärlek

 • Yvonne Lomborn skriver:

  Så sorgligt, men ”svinhugg går igen”
  förhoppningsvis löser det sig på bästa sätt för Christina

 • Sofie skriver:

  Det är ju jättetråkigt det som hänt men det känns som att detta inte är hela storyn..
  Det krävs väldigt mycket för att bli uppsagd från ett hyreskontrakt – brukligt är t ex att man får varningar först.
  Sveriges Riksdag är nog inte en oseriös hyresvärd.
  Och vad är det här om pengar? För överlåtning? Det är olagligt att ta betalt för ett hyreskontrakt..
  Om ni anser att uppsägningen är felaktig borde ni vända er till Hyresnämnden.

 • Amina skriver:

  Vad trist att läsa detta! Jag blir ledsen och besviken på att man kan göra så här. Jag var en gång in i din mammas bod och tittade på änglarna, minns att det var så fint.

 • Håkan skriver:

  Hej! Helt sjukt men inte alls förvånande. Denna sjuka människa, Minette Tigerfalk, ljög för mig och min omgivning också efter det att jag började hjälpa henne renovera lokalen som hon mkt tydligt skulle driva verksamhet i tillsammans med Christina. Jag blir så oerhört ledsen och besviken när jag läser detta och inser att jag kanske kunnat intyga Christinas ståndpunkt till bl.a. hyresvärden. Tyvärr blev Minette väldigt tydligt, inte minst tillsammans med sin vän och DJ Camilla Brinck, om att hon omgav sig med mkt kriminella människor för det fallet någon skulle ge sig på henne. Vilken sjuk människa hon och hennes väninna är. Usch!!

 • JONNA skriver:

  Man får vad man förtjänar och denna Minette förtjänar verkligen att bli uthängd för vad hon verkligen är. Vill råda övriga att hålla sig långt borta från denna kvinna.

 • Karin skriver:

  Minette är den mest obehagliga,sjuka människa jag jobbat för i Eskilstuna..fyfan säger jag bara.. hoppas att hon straffas el åker dit på riktigt ordentligt!!!
  Lider med dig/er Christina och familjen Wahlgren.
  Kram från en Eskilstuna bo <3

 • Madde skriver:

  SKÄMS PERNILLA!!! Hur kan du som ska vara en förebild för SÅ många sitta och skriva och utelämna en människa såhär. IDAG ska vi STÅ EMOT näthat och du godkänner alla dessa hemska kommenterar och skriver detta inlägg! Varför!?!? Var en MOGEN kvinna istället och sköt detta som man ska, mellan er! Förstår du inte vad du gör eller vad ni alla gör när ni svaga människor väljer att utelämna och gå på som ni gör här??? Denna person som ni skriver ner så mycket har en familj som blir påverkad! Pernilla varför lägger du dig i och skriver detta såhär som du gör när du inte har något med saken och göra? Visst, det är din mamma. Men hur tror du M barn mår när hon läser detta som du skriver? Mår du bra av detta för att visa att du står upp mot din mamma?

  Ni som kommenterar, haha svagt!
  Ni må kommentera mitt inlägg men det rör inte mig, ni kommer inte åt mig pga jag har inte ert svaga psyke till att trycka ner någon som ni gör via näthat.

  Synd Pernilla, men detta kommer inte lösa din mammas problem eller att få dig må bättre pga den uppmärksamhet du vill ha genom att lägga ut detta som du verkar absolut inte ha nånting med att göra!

  Jag hoppas dem löser det här själva utan ditt näthat och dessa hemska kommentar och jag hoppas du tar ditt förnuft snart till att detta var inte bra!

  PS.
  Hur fan kan man ta upp hennes barn i detta??? Pernilla förstår du vad gör!? Hur skulle din dotter må av detta?? Sätt stop för detta nu!

  • Astra skriver:

   Kunde inte sagt det bättre själv. På ms blogg säger hon att ingen ska baktalas hos henne. Varesig hon eller ni. Här låter du kommentarer om hennes barn stå kvar. Äckligt. Svagt. Det är ditt mest kommenterade inlägg och hatet flödar. m ska publicera alla dokument då saken är utagerad av polis säger hon. C säger att ”alla fakta inte är på bordet”. Jag följer det här. Verkligen. Till sist. Sluta kopiera din svans kommentarer för att backa upp dig då du är som mest trängd. Det var inte klädsamt så si gjorde det tidigare och det känns bara som om du ropar på hjälp.

  • Ellie skriver:

   Håller med dig om att man inte ska gå till angrepp på en person på sociala medier. Men den dagen du eller någon i din familj blir lurade av denna Minette eller hennes familj så kommer du förstå. Anledningen till att P gott ut med det här är för att alla ska veta att inte Christina eller hennes familj har med detta ställe att göra länge. Det måste komma ut tillslut vad M gör. hon går över lik och det måste få ett slut, annars är det kanske du som blir lurad nästa gång. Jag är själv en som drabbats och önskar ingen annan det.

  • Linnea skriver:

   Snarare tvärtom god natt

  • Linnea skriver:

   Håller med dig madde

  • Hanna skriver:

   Bedragare ska upp i ljuset och det är så man oxå hjälper medmänniskor för att de inte ska råka illa ut!

1 8 9 10 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram