Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!

TACK för alla fina kommenterar efter gårdagens program – och tack för att ni är så MÅNGA som tittar!!! 

SÅ ofantligt roligt med den fina responsen som vår Realityserie har fått!!!

Många som skriver att dom känner igen sig och framför allt tycker om att vi är så raka och ärliga i programmet!

Och just Ärlighet är något som jag värdesätter oerhört!!!   (Kommer mer till det strax…!)

Många av de tittare som har upptäckt Wahlgrens Värld först denna säsong, skriver till mig att de nu har börjat om från början och även ser hela säsong 1!   Många trogna tittare har också haft det som en liten ”uppvärmere” inför säsong 2. 😉

I ett av avsnitten från Säsong 1 så besöker jag och Bianca min kära mors butikslokal i Gamla Stan som hon har haft i i hela 22 år!!!

Från början hette lokalen Christinas Bod & Salong och var en presentbutik med fokus på Änglar och där mamma och hennes kollegor höll föreläsningar och hade små föreställningar.

 

 

Men med tiden så utvecklade Christina lokalen till en ”Må-Bra-Oas” som hon kallade det.

 

 

Mamma jobbar sedan flera år med ett känt hudvårdsmärke som heter Nu Skin,  Så hennes butik blev mindre butik och mer ett ställe dit man kunde gå för att få massage , hudvårdsbehandlingar och andlig rådgivning,  bland annat.

 

 

Mamma samarbetade med många olika tjejer/kvinnor genom åren som på olika sätt hyrde in sig i mammas lokal.

I Juli 2016 förra året så inledde Christina  ett sammanbete med en ny partner vid namn  Minette Tigerfalk.  

 

 

De jobbar båda två med Nu Skin, och Minette drev en egen skönhetssalong i Eskilstuna.

Min kära mor såg fram mot att fortsätta bygga sin MåBra-Oas tillsammans med Minette och hennes tjejer ,och de hade planer och idéer om samarbete på flera plan. 

15 september förra året var det då dags för  Nyinvigning på deras gemensamma Skönhetssalong och Må-bra-Oas i Gamla Stan! 

 

Jag och Bianca och TV-teamet från Wahlgrens Värld var där på Invigningen och grattade mamma/mormor Christina till den uppfräschade lokalen och den nya salongen! 

 

img_2011.jpg

 

Bianca hade köpt vackra blommor till sin mormor i invigningspresent!

 

img_2014-1.jpg

 

TV-teamet redo ,  med världens bästa Johannes som är vår kameraman , klippa och som filmar i stort sett ALLT i Wahlgrens Värld!

 

 

Mamma var SÅ glad över sin nyöppning och sitt nya samarbete!

 

 

img_2013-1.jpg

img_2010-2.jpg

 

Men , tyvärr så visade sig denna kvinna Minette vara allt annat än en god själ…..

 

Min mammas dröm om en ”MåBra-Oas” fick ett snöpligt slut I Mars i år – när hennes partner, som hon så klart  trott allt gott om,  gick bakom hennes rygg, tog kontakt med Christinas hyresvärd ; ”Sveriges Riksdag”, och efter det blev min mamma uppsagd från sin  lokal!!

Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att Christina manövrerades bort från sin lokal – som hon har haft i 22 år och drivit verksamhet i ensam-  eller tillsammans med andra duktiga tjejer –  och mammas dröm gick i kras…!  😥

Det är fullkomligt ofattbart att sådant kan få ske!!

Och ännu mera ofattbart är att hennes forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet vidare som om ingenting har hänt – i Christinas lokal!!

Eftersom jag vet att många tittare är väldigt förtjusta i min min kära mor , (eller Mormor Christina som hon ofta kallas) , så vill jag därför tydliggöra att Christina Schollin har ingenting med den verksamheten i Gamla Stan att göra i dag!  

De behandlingar som utförs där är inget som varken hon-  eller vi – står bakom – eller rekommenderar! 

 

Min mamma har sedan detta hände såklart försökt att få kontakt med denna Minette. Men hon gjorde sig snabbt okontaktbar , svarade varken på telefon eller mail och bytte lås på dörren så att mamma inte kunde komma in i sin egen lokal!

Mamma har skrivit det ena vädjande och snälla mailet efter det andra, och bett denna Minette om ett möte , eftersom de hade ett muntligt avtal att Minette-  när hon hade råd och tiden kändes rätt –  skulle få överta lokalen mot en överlåtings-summa , så att mamma så småningom kunde dra sig tillbaka, och veta att hennes älskade lokal och Må-bra-oas var i trygga händer.

Detta ringde denna Minette även till mig och intygade mig om , innan dom inledde sitt samarbete!

Jag och mina syskon skulle veta att vi lämnade vår kära mor i trygga händer hos Minette – sa hon. 

Hon sa t o  m till mig att ;

”Det finns så många där ute som luras och som bara vill tjäna pengar på din mammas goda namn och  hennes godtrohet så jag vill att ni ska veta att ni kan lita på mig till 100 procent!”

 

Jag tänkte faktiskt när hon sa detta, att  ;

”Varför säger hon så?!  Det är väl ingen som skulle lura min lilla mamma…?!” 

Men det var precis det som var Minettes plan uppenbarligen.

 

Jag har varit så jäkla förbannad ,  upprörd och ledsen å min mammas vägnar, och även jag försökt att få tag på denna Minette , men hon har vägrat att svara på mina sms där jag ifrågasätter hennes beteende och det faktum att hon faktiskt är skyldig min mamma pengar!!    Inte ett svar tillbaka har jag fått sedan jag kontaktade henne första gången i Mars!

Hon stoppar huvudet i sanden , låtsas som ingenting,  driver verksamheten vidare och har fester  i mammas lokal i Gamla Stan , utan att visa minsta lilla empati eller förståelse för hur hon har bedragit och lurat en kvinna som har vårdat sin butikslokal i 22 år – och som hade tänkt fortsätta med det i några år till….

 

Så till alla er, som fortfarande letar efter Christina Schollins butik i Gamla Stan, vill jag säga att det är ingen idé att leta längre.  Min fina lilla mammas butik/Oas sedan 22 år finns inte längre. 

Och min mamma som alltid tror gott om alla och vill alla väl – och som aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli utsatt för ett sådant svek,  har fått smaka på hur det känns att bli grundlurad , sviken och bedragen…. 

 

Tillägg för de som har läst Expressen : 

Min mor var mer eller mindre tvungen att skriva under ett avslutande av hyreskontraktet mot sin vilja , då beslutet om uppsägning var taget av Hyresvärden, och då det är näst intill omöjligt att vinna över byråkratin i såna här fall.
När hon fick redan på att hon var uppsagd, så blev hon naturligtvis chockad och förstod ingenting.
Hon vädjade till Hyresvärden om att beslutet skulle upphävas – men fick till svar att beslutet stod fast.
Anledningen var att Minette Tigerfalk lämnat dokumentation och uppgifter som tydde på att det rörde sig om andrahandsuthyrning – vilket inte var fallet då hon hade ett samarbete med Christina.
Något som min mor varit oerhört tydlig med ända från början, så att det inte skulle bli några missförstånd. För henne var det viktigt att de hade ett samarbetsavtal – och ingenting annat.

Direkt efter uppsägningen så konfronterade min mor Minette i deras gemensamma butikslokal för att få en förklaring, men vägrades inträde med orden ;  ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. Hon ville heller inte  förklara sig,  eller svara på frågor om hur det hade kunnat bli så här.

Sedan dess har Minette gjort sig oåtkomlig och inte visat vare sig förståelse eller empati för sin samarbetspartner , utan fortsatt att driva verksamhet i lokalen – utan Christina.

 

292 reaktioner på “Så blev min kära mor grundlurad & fick sin dröm sedan 22 år krossad!”

1 6 7 8 9 10 11
 • Madeleine Grimstedt skriver:

  Jag kommer inte heller sätta men fot där inne och tycker i att någon bör göra det heller.

 • Madelaine Grimstedt skriver:

  Har träffat den sk nya ägaren och jag tyckte att hon var skum redan första gången jag såg henne, höll sig undan och hade inte förberett något för mötet ett dåligt tecken tycker och tyckte jag.
  Skandal att Sverige riksdag kan göra så här mot någon oavsett vem.
  Mycket simpelt av alla som var inblandade i fusket!

 • Hanna skriver:

  Du borde gå i terapi för din sjuka envishet och brist på självkritik. Att hänga ut någon pga omoral och ”taskighet” är inte ok utan gör dig till precis likadan. Pinsamt, gör en pudel, eller ta konsekvenserna!

 • Tove skriver:

  Sen kan du gärna ta bort vissa bilder

 • Laila skriver:

  men vilken Jävla människa!!!
  Har ni inte pratat med värden om varför dom gjort så här???
  Om din mamma nu hyrt denna lokal så många år (evigheter) så kan ju inte dom göra så här mot henne heller???

 • Madde skriver:

  Fy så vidrigt – känner verkligen med Christina (och er) och kommer inte sticka in näsan där något mer.

 • Conny Stavros skriver:

  Hello!
  Sanningen Segrar Alltid.
  Ha nu en underbar resa till Italien Pernilla njut.
  Christina Schollin har en varm dotter…

 • Ann skriver:

  CS har ju blivit grundlurad ,2014….stackars fina CH christina som har blivit grundlurad 2 gånger

 • Lisa skriver:

  Eftersom du tagit bort mitt inlägg tidigare, så misstänker jag att det jag skrev inte kändes bekvämt.
  jag förstår att jag hade rätt i det jag skrev, eftersom det vart lite jobbigt att ha kvar.

  Det är lätt för dig att hänga ut andra, men jobbigt att höra sanningen om din mamma.

  Jag läste vad Minettes man skrivet.Känner ni igen den där känslan när en mobbare utsätter en person i svagare ställning och flera kappvändare hänger på i mobben?
  Jag är så frustrerad och bedrövad över att det finns så många personer i det här landet med dålig värdegrund. Måhända det beror på deras svaga begåvning, men då får någon närstående hjälpa till att ryta ifrån!
  Min hustru Minette Tigerfalk, för de som känner henne är hon en extremt varmhjärtad och hjälpsam person som med små medel kämpar på, är utsatt för en förtalskampanj av Christina Schollin som tagit hjälp av sin dotter Pernilla Wahlgren. De framför en massa anklagelser på falska grunder och subjektiva bedömningar för att vinna publicitet (och gärna pengar). Polisanmälan är upprättad mot detta förtall!
  För en sund person är det lätt att särskilja fakta från fabler, när en hyrestagare blir uppsagd på grund av brott mot avtalsvillkor skall det inte lastas på 3e person. Oavsett om hyrestagaren är en känd person eller inte så gäller samma regler för alla.
  Vänner o bekanta, vår familj och främst Minette behöver allas stöttning i denna mediala häxjakt.

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Mer publicitet behöver vi knappast (suck) och några pengar har aldrig betalats ut och det kommer heller aldrig att bli så. Så praktiskt för Minette…
   Denna kvinna är knappast någon liten fågelunge och inte hennes man heller. Nu har vi fått höra från SÅ många människor i Eskilstuna som har jobbat med eller hos denna kvinna , och hennes rykte är knappast gott om man säger så.
   Inleder man ett samarbete tillsammans och den ena parten blir av med kontraktet så står väl den andra partnern kvar och man löser detta tillsammans. Hennes man skriver att hon är varmhjärtad och hjälpsam?? Var då undrar jag? Var fanns hon när hennes partner blev uppsagd? Hjälpte hon till ? Sträckte hon ut en hand? Visade hon empati? Nej, inget av detta. Hon föste ut Christina ur lokalen och gjorde sig onåbar. Firade segern över den nya gratis-lokalen med champagne och la ut det på Facebook!
   Vet du hur en sann vän /samarbetspartner beter sig i ett sånt här läge? Jo, Man pratar . Man stöttar. Man ses. Man tar ett möte . Man svarar på sms , man svarar på mail. Man svarar i telefon. Man ringer upp och förklarar sig eller sträcker ut en hand. Man hjälps åt! Man tar inte bara över kontraktet , gör sig onåbar och fortsätter verksamheten som om inget har hänt.
   Jag har pratat med denna Robert i Telefon och det var ingen sympatisk man, kan jag säga. Minette har jag aldrig fått svar från varken via sms eller på telefon. Hon gömmer sig bakom sin man och har ingen ryggrad och ingen skam i kroppen . Punkt.
   Jag har via mitt TV-program som besökte lokalen gjort reklam för hennes nuvarande verksamhet.
   Folk går dit och tror att Christina är delägare. Därför är det viktigt för mig att folk vet att jag i dag absolut inte rekommenderar hennes s k skönhetssalong överhuvudtaget.

   • Linda skriver:

    Varför tar du bort mina kommentarer? Skriv inte om sanning, moral och etik om inte du och din mamma kan föregå med gott exempel och har lagen på er sida. Lös detta via en advokat inte genom era bloggar. Hur sjutton tänker ni? Och om ni väljer att berätta historien på era bloggar presentera då hela sanningen.

   • Tove skriver:

    Varför gör du påhopp på henne och hennes man….. nu får det fan vara bra lägg ner all smutskastning

  • Madde skriver:

   Heter du Linda, Lisa eller något tredje namn?

  • Sara skriver:

   Så du heter både Linda & Lisa ups! Nu är det här ju Pernillas blogg och hennes och Christinas sanning eller hur? du är ju inte ens den andra parten (så vad vet du om vad som är sant och inte?) eller är du kanske Linda /Lisa??

   • Linda skriver:

    Utgår du från dig själv när du tror att jag använder mig av olika namn? Jag använder mig av samma namn ihop med samma mailadress hela tiden, vilket Pernilla om inte annat skulle kunna intyga om du behöver bevis.
    Jag ligger på den intelligensnivån och sitter inne med den juridiska kunskapen att man inte blir av med sitt hyreskontrakt om man följer lagen.
    Jag har rätt att dela med mig av mina åsikter i mina kommentarer. Att de sedan tas bort ser jag bara som ytterligare bevis på att något inte står rätt till, för jag har inte på något sätt varit otrevlig, använt ovårdat språk eller uppgett några falska uppgifter.

  • Sara skriver:

   Med tanke på att du hette Lisa första gången och Linda nu så kändes frågan befogad tycker jag. Juridisk kunskap verkar inte vara efterfrågad vad jag kan se mer normalt hyfs och vett hur man uppför sig och behandlar sina medmänniskor.

   • Linda skriver:

    Vad menar du med ”första gången” och vad får du namnet Lisa ifrån? Jag har aldrig kallat mig Lisa, du blandar ihop mig med någon annan och är helt ologisk i din kommentar. Over and out.

 • Marie skriver:

  Hon den där som ha salongen i Eskilstuna.
  Alla i Eskilstuna känner henne. Hon hade lura många av hennes anställda om timma o löning. En riktig bluffar människa. Hon behöver hjälp i huvudet.

 • Leo skriver:

  WOW. Och du kan verifiera sanningshalten i påståenden som svarta pengar och oseriösitet ? Sitter du i din kammare i Eskilstuna och hittar på nu?

 • Asterixia.se skriver:

  Och din källa är…?

 • Anna skriver:

  Sorgligt… Vet som sagt inte hela historien, men jag tror, med hela mitt hjärta, inte att gulliga C kan göra en fluga förnär❤️🙏❤️

  • Hanna skriver:

   Så du tror inte hon kan ha dåliga sidor som alla vi andra då, hon är en ”ängel” 24/7? Hur dum får man bli…

 • Robert skriver:

  För upplysning
  Detta blogginlägg är polisanmält för förtal enligt 5 kap 1 § i Brottsbalken, de fega stackare som skriver kommentarer i syfte att smutskasta Minette dras in i utredningen. Tänk på att blogginlägget är vinklat från Pernillas perspektiv. Vilken person som helst med lite sunt förnuft kan lätt se att Christina brutit mot sitt hyresavtal. Tänk på att hyresvärden kanske har överseende med ett par övertramp men uppenbarligen tog tålamodet slut.

  • Sara skriver:

   Ställer mer än gärna upp och försvarar Christina so bring it on Robert (vem fu nu än är konstigt att ”förvarna” om sådant måste jag säga).

   • Sess skriver:

    Försvara en som går ut med egna ord och smutskastar en tredje person som dom ej har anmält. Ser i minna ögon konstigt ut.
    Dom snackar bara massa skit, för att just christinas vräkning ska se bättre ut och få blickarna på Minette iställe.
    Avundsjuka att Minette sitter med kontraktet som 3 personen och Christina blev som sagt vräkt av Sveriges riksdag och då inte av Minette…
    Så något har Christina gjort för att bli vräkt av Sveriges Riksdag, så vad är det man försvarar då. En lögnare kan jag tycka, som inte går ut med sanningen. Utan förfinar den med egna ord och smutskastar 3 personen med förtal, påhopp och nätmobbning.
    Så lågt att hänga ut någon så här när man inte har några bevis, bara egna ord eller även en anmälning på personen och varför anmäler dom inte Minette, om hon nu är orsaken till vräkningen. För det finns inget och anmäla så klart… Christina har osakat sin vräkning själv och lägger skulden på den 3 personen. Hur sjukt är inte det…

  • Asterixia.se skriver:

   Robert,vad säger din arbetsgivare Astra Zenega om att du hotar bloggläsare på detta sätt? Yttrandefrihet råder och den gäller både Pernilla och hennes bloggkommentatörer. Men att hota någon till tystnad med hjälp av en diffus anmälan är inte OK.

  • Sofia skriver:

   För upplysning till signaturen ”Robert”
   Den som har sunt förnuft OCH känner till värdet av affärslokaler samt hur sådana normalt överlåts mellan olika hyresgäster förstår att det här inte har gått rätt till.
   Men även om vi bortser från de juridiska delarna kring hyreskontraktet, så hamnar vi ändå i ett svek från en samarbetspartner till en annan. Om det här gått till som beskrivet. Sådant regleras i lagen så jag tycker att även det ska polisanmälas. Har Christina förlorat mycket pengar pga det som hänt så bör hon definitivt få det prövat. Lagen innehåller skydd för sådant, även för kända personer.
   Beträffande ditt försök att skrämma bloggläsarna till tystnad så förstår jag viljan att stoppa kritiken, men som du säkert förstår kan man bara anklagas för förtal om man ägnat sig åt det. Man dras således inte ”in i utredningen” för att man skrivit en kommentar till ett inlägg som är anmält för förtal.
   Tycker att Christina ska göra en anmälan så får de båda fallen skötas av rättsväsendet.

  • Susan skriver:

   Finns inget som heter förtal lägre!

   • Helen skriver:

    Källa? M polisanmälde för det i fredags?

   • Sess skriver:

    Brottsbalkens bestämmelser. Bestämmelser om ärekränkning – brotten förtal och förolämpning – finns i 5 kap. brottsbalken. Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning.

   • Helen skriver:

    Sess: då ligger hetsporren Bianca jävligt illa till med tanke på bla hennes instastory. Grovt förtal är väl fängelse men det blir oftast böter och eftersom mor och dotter drog in 14 millar förra året på att glädja folk med att bla inye veta vad gasen sitter så lär ju ev böter inte kännas så där olidiligt mycket :)

 • Karin skriver:

  Vilken fruktansvärt sätt att sjunka så lågt och hänga ut någon på detta sätt.

1 6 7 8 9 10 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram