Silviakaka!

TUSEN TACK för alla råd och tips från er som har erfarenhet av utomhus-jacuzzi!

Det är TOPPEN att ha snälla bloggläsare som man kan vända sig till , vare sig man har frågor om barnsjukdomar, fläckar eller utomhusbad! :-)

Nu har jag lite mer kött på benen och kommer inte att välja det lilla på Rusta på iallafall. Modellen större får det bli, och ett med BRA kvalitet så att värmekostnaderna inte skjuter i höjden eller att den pajar inom ett par år…!

Och som TACK TILLBAKA för att ni är så snälla mot mig – så tänkte jag ge er receptet på min grymma SILIVIAKAKA!  😛

20120801-120307.jpg
En luftig sockerkaka med ljuvlig smörkräm och kokos på toppen!  Jag brukar även kalla den för en ”Ljus Kärleksmums”.

Jag gör den i långpanna eller gratängform och skär upp i lagom stora rutor vid serveringen.

Jag har bakat den två dagar i rad på landet  hos mor och far nu, och eftersom deras ugn inte är av ”senaste modellen” direkt, så frågade  jag mamma om hon hade nåt jag kunde sticka ner i kakan för att se att den verkligen var färdiggräddad när jag tog ut den.

20120801-120347.jpg

Och NATURLIGTVIS hade hon en baksticka utformad som en ÄNGEL…! Vad annars..?! :-)

20120801-120321.jpg

Baka den här till eftermiddagsfikat och jag kan garantera er att den kommer gå ut som smör i solsken!!

SILIVIAKAKA!
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Tilllagning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.

Låt kakan svalna

Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)

Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.

Det gör inget om krämen fortfarande är lite varm och  ”rinner in” i kakan. Det gör den bara saftigare tycker jag!

Lycka till!

47 reaktioner på “Silviakaka!”

  • Maja skriver:

    Håller på att baka den just nu, so far so good.

  • Mari Schoultz skriver:

    Hej Pernilla!
    Tack för ditt recept. Ska baka den i morgon att bjuda fikasugna westernryttare på på lördag.
    Smör o socker passar gott efter ett träningspass 😀
    Kommer nog kalla den för Pernillarutor
    Ha det så gott!
    Mari

  • Pannkakan skriver:

    Super god 👏!

  • Molly skriver:

    Heeej! Går kakan att frysa i en vecka?

  • Malliga Grodan skriver:

    Kakorna blev lika gulliga som du, Pernilla. Många kramar från Malliga Grodan

  • Malliga Grodan skriver:

    Kakorna blev lika gulliga som du, Pernilla. Många kramar från Grodan

  • Hanna Andersson skriver:

    Använder alltid det här receptet när jag skall baka Silviakaka, supergott!

  • Gullan skriver:

    Tusen tack för receptet, bakade denna ikväll och maken var helt lyrisk! Mysigt att han tyckte om den så. Blev själv himla nöjd också! Så stort tack för att du delade med dig! Kramar!

  • Anna skriver:

    Ett litet tips för att få kakan ännu smarrigare är att byta ut kokosen emot hackad daim, mumsmums :)

  • agneta blomberg skriver:

    I dag såg jag tre elefanter som badade på Djurgården. Coolt va?! Inga rosa dock.

  • Yrla skriver:

    Gula rutor, kallar jag dem. Suuupergoda!

  • Diana skriver:

    Bakade kakan ikväll! Woow så god.
    Gästerna tyckte den va en 10 poängare

  • Annapanna skriver:

    Världens godaste kaka! Har bakat den i ca 10 års tid och den tar alltid slut på en gång! Åt den första gången på en 4- H gård och fick receptet av dem. Därför kallar vi den för 4-h-kakan… Dom kallade den för vaniljrutor. Kärt barn har många namn! Mums!

  • Kristina skriver:

    Jag bakar också denna kaka då och då. I mitt recept heter den rätt och slätt kaka med cocosglasyr :-) Mmm smarrig.

  • Carina skriver:

    Hej! Denna kaka har jag bakat i ca 15 år och när jag fick receptet då kallades den för skräpkaka :) men silviakaka har jag oxåt hört att den heter! som sagt…kärt barn har många namn för det är verkligen en kanonkaka!! så gooood! men jag rör i äggulorna när smeten kokat ihop en stund, tar då bort det från värmen sen rör jag snabbt ner äggulorna och slår ihop smeten. ha det gott alla. kram från fagersta

  • Camilla skriver:

    Tack tack för receptet :) Den ska absolut testas snart!!
    Tack för en toppen blogg också som läses varje dag o att man kan få sig några goa skratt med ibland, kommer ihåg speciellt en gång när du skrev om att dina föräldrar hade besök i Spanien av några vänner till dom o hur man då kan känna sig som 15 år igen ….då skratta jag gott, känner igen det!

  • Ikna skriver:

    Vart tog mitt inlägg vägen…Skrev iallafall att alla i min familj föll för Silviakakan inklusive mig själv :)

  • Ikna skriver:

    Gjorde Silviakakan ikväll…Den var väldigt uppskattad av alla i familjen inklusive mig själv :)

  • Linda skriver:

    Tack för att du delade med dig av receptet! Blev så sugen på att testa den att jag gick in och bakade den direkt! Blev sååå god:). Dock tror jag att man måste dubbla receptet om man ska använda en normalstor långpanna. Gjorde ditt recept till en långpanna och kakan blev ca 1 cm hög :/. Får bli nästa gång!

  • gizze skriver:

    Bakar den jag också, men då heter den Victoriakaka…kärt barn har många namn…Så söt den lilla ängeln var
    Ha en fin kväll! / Gizze
    http://www.gizzez.blogg.se

  • Karin B skriver:

    Åh, vad gott!!!

    http://junitjejen.se

  • Nettan skriver:

    Den är supergo…. den och makroner dyker jag efter i mammas frysbox när jag kommer dit hem…. smaskens är det :))

  • Linsyvon skriver:

    Tack så mycket för receptet !! Ser smarrigt ut och ängelstickan var såå cool , jag gillar oxå änglar 😀 ha det så bra ! 😀

  • Annika fr.finl skriver:

    Ser jätte god ut..den skall jag absolut baka till helgen när jag får främmande:)

  • Milo skriver:

    Den provstickan skulle jag vilja ha! Älskar änglar :)

  • Lolo skriver:

    Måste provas <3

  • Maria skriver:

    Det ser ljuvligt gott ut! Måste prova genast!

  • Halvan skriver:

    Mumsfillibabba! Kakan är redan klar……………..och snart…………uppäten!
    Tack för receptet!
    Kram Halvan

  • Halvan skriver:

    Mumsfillibabba! Kakan är redan klar……………..och snart…………uppäten!
    Tack för receptet!
    Kram Halvan

  • Halvan skriver:

    Mumsfillibabba! Kakan är redan klar……………..och snart…………uppäten!
    Tack för receptet!
    Kram Halvan

  • Iréne skriver:

    Låter gott och ser god ut!
    Kam Iréne

  • Catherine skriver:

    Tack för receptet! Hade ingen kokos i sommarstugan men det gick bra ändå!

  • Pirjo skriver:

    skulle vilja ha receptet på thaigrytan, såg så smarrig ut.

  • Helene skriver:

    Ska bakas imorronkväll gottyyy!!

  • Cecilia B skriver:

    Å Tuppkaka kallas den här hemma =) Supergod! Ett tips är att smälta smöret, ha i sockret och låt puttra under omrörning. Dra sen på elvispen och blanda i en äggula itaget, inget risk att glasyren skär sig…

    Ha det supergott!

  • Helen skriver:

    Kakan kallas ”goekaka” här hemma av min man för han tycker den är såååå god!! Längesen jag bakade den kanske skulle överraska honom efter jobbet :-)

  • Tant Laila skriver:

    Hej Pernilla !

    På fredag ska jag ha gäster på middag och då ska jag hör och häpna bjuda på din nyårsdrink med ”Skumpa” / lingonglögg och frysta lingon. Kom på det i dag när jag såg att lingonen var på g i skogen. (Har även frysta från förra året, för säkerhets skull).
    Tack för receptet på kakan. Kanske blir det efterrätten !

    Kramar från tant Laila

  • Nettan skriver:

    Ha en STOR badbalja skulle det naturligtvis stå i mitt inlägg nyss …
    / Nettan

  • Nettan skriver:

    Klart du ska ha en badbalja Pernilla, som både nu o då har många gäster. Inte roligt om det bara får plats tre personer.
    Vilket smarrigt recept måste provas!
    Tack fina du o hälsa så gott till dina härliga föräldrar!
    Kram Nettan

  • Sandra 32,Jkpg skriver:

    Hoppas du hittar den perfekt jacuzzin för er.

    Kul med ett nytt recept,tusen tack (fast jag hade tyvärr inget råd att komma med om jaccuzzin).
    Jag gillar att baka men ibland står det stilla. Kul att pröva nåt nytt.
    Åååå vad söt bakstick din mamma har,inte är jag förvånad att det är en ängel på…hihi.

    Du är så SNÄLL du med <3

    Ta hand om dig

    Kramar Sandra

  • Heléne skriver:

    Kul att du fick bra hjälp med ”badet”! :-)
    Tack för receptet! :-)
    X

  • Annette skriver:

    Mums !! Lät gott!! Bakar typ never … men ska nog testa denna nån gång :), kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Instagram