Traditionell lunch på Sheikh Mohammed Centre

Vi har verkligen hunnit göra SÅ mycket under våra dagar i Dubai!  

I förrgår var vi och besökte Sheikh Mohammed Centre  där vi blev bjudna på en traditionell Arabisk lunch – Vilket innebär att man sitter på golvet och äter all mat med händerna. 

Sedan fick vi ställa alla frågor vi hade om Muslimsa traditioner, seder och om deras religion. 

 

img_3384.jpg

 

Vår värd Rashid tog emot oss med öppna armar , och svarade på alla våra nyfikna frågor.

 

img_3385-1.jpg

 

Lunchen framdukat på golvet, och när man sedan sätter sig ner för att äta, så tar alla av sig skorna.

 

img_3370.jpg

img_3372.jpg

 

Innan maten dricker man arabiskt kaffe.  De små kopparna är för att man ska vilja ha mer och därför stanna kvar längre.

 

img_3376-1.jpg

img_3202.jpgimg_3203.jpgimg_3502.jpgimg_3374.jpg

 

Sofia var grym på att äta med hela händerna!   :-)

 

img_3375.jpgimg_3189.jpgimg_3191-1.jpgimg_3195-1.jpg

 

Maja, Johannes och Philip – min andra familj och världens bästa TV-team! 😍

 

img_3380-1.jpg

Fick fick även fråga om varför muslimska kvinnor bär sina huvudbonader och täcker sitt ansikte, samt prova på hur det känns att bära Chador och Nicab. 

 

img_3377-1.jpgimg_3379-1.jpg img_3381-1.jpgimg_3382-1.jpg

Svaret vi fick var att kvinnorna själva väljer hur dom vill klä sig och hur mycket dom vill dölja av ansiktet, och att det endast har med deras tro att göra.  Alltså att det är ett fritt val kvinnan har.    Men jag har ändå svårt att tro att det är så.

Om man har ett fritt val, varför väljer man då att gå runt i 40 graders värme med helt täckande ansikte och framför allt,  varför kan man inte få ta av den när man sitter på restaurang och ska äta mat?!  Så många kvinnor som man ser här som sitter på restaurang och  tvingas lyfta på det täckande tyget för munnen varje gång dom ska ta en tugga.

Jag får klaustrofobi bara av titta.   Jag respekterar olika religioner och val man gör , men tycker att det ska kännas humant och mänskligt, och det gör dessvärre inte Niqab och Burqa för mig….

 

depositphotos_122075010-stock-illustration-muslim-women-in-traditional-headwear

 

Om både män och kvinnor bar Hijab och Chador , skulle det vara på lika villkor.

Och alla är vi lika inför Gud , eller hur……?!

 

img_3383-1.jpgimg_3226.jpg

img_3227-1.jpgimg_3237.jpg

Jag blev även intervjuad av   Sheikh Mohammed Centre, till deras Instagram ;  @smccudubai .

Gjorde såklart hela intervjun på engelska!  Mitt värsta , haha….😅

 

img_3231.jpg

 

Bar klänning i egen design från min senaste kollektion. 

 

img_3369-1.jpgimg_3387.jpg

 

Innan vi for tillbaka till hotellet besökte vi en marknad och köpte lite kryddor och likadana tofflor – precis såna som tjejerna i Sex and the City köpte  – om ni minns….?!  😉

 

img_3389-1.jpgimg_3441-2.jpg

57 reaktioner på “Traditionell lunch på Sheikh Mohammed Centre”

1 2
 • Anngelicka skriver:

  Vilket härligt tjejgäng ni är.Du är så fin och vacker Pernilla i dina klänningar.Snygg annars med så klart.I eran senaste pod så pratade Jessica lite grann.Vilken härlig dialekt hon har.Hoppas ni har haft en riktigt bra vecka.Du har lagt ut så mycket fina bilder jättekul att se.I dag är det torsdag så i kväll väntas wahlgrens värld. va rädda om er kram

 • Lena Lisa skriver:

  Så underhållande med dina bilder och text. Bra jobbat.

 • Annette skriver:

  Håller absolut med dig Pernilla då det gäller kvinnornas heltäckande klädsel! Tror inte ett ögonblick att det är deras fria vilja!! Jag tycker det är fruktansvärt o tycker det är så obehagligt att möta kvinnor där man bara ser ett par svarta ögon!! Ha en fortsatt härlig resa!!!

 • Susanne skriver:

  Vill bara säga ochså att jag tycker Pernilla verkar vara en genuint snäll och omtänksam tjej så min fråga har absolut ingenting att göra med att jag inte unnar henne denna glädje (resa)med sina vänner , tycker bara att det finns faktiskt väldigt många människor som faktiskt är lika värda att få uppleva nåt sånt där någon gång

 • Susanne skriver:

  Håller med dig sirka, jag undrar ochså varför just Pernilla ( om nån ) är värd den resan ? Men det får man tydligen inte undra för då är man missunsam. Mia ,berätta istället VARFÖR JUST Pernilla är SÅÅ värd den resan , vilket hon kanske är , bara det att jag inte förstått det

  • Mia skriver:

   Susanne det är skrivet med ironi eftersom de flesta i svansen brukar tycka så. Lika dant när Pernilla några dagar innan var på lyxsemester i Italien och bodde på ett av världens var det dyraste eller finaste hotell skrev svansen att hon är sååååå värd den resan. Vet inte hur hon hann hem och packa om mellan resorna men kanske köpte hon allt nytt i taxfree på Arlanda, det drabbar ju ingen fattig. Ren och skär ironi!

 • Elenor skriver:

  Mycket bra att du tar avstånd från Burka och alla andra huvudbonader som är förnedrande för kvinnorna. Egen vilja, pyttsan heller! Kvinnorna är inte värda ett dyft och har inget att säga till om i dessa muslimska länder vilket är skrämmande!

 • lollo skriver:

  finaste finaste ni!!!
  du ska bara veta hur taggad jag är på att få träffa dig när du kommer till Linköping💖
  tack för att du ör du och för att du ör sp underbar

 • Susanna skriver:

  Åh vad härligt med nya kulturer.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

 • Mia skriver:

  Njut!! Är det någon som är värd den här resan så är det ni..❤️

  • Sirka skriver:

   Varför är de det? Varför just dem?

   • Nicklas skriver:

    Hahaha tack tjejer för all fantastisk underhållning här i kommentarsfälten, oavsett om ni sprider rosor eller uppstötningar omkring er! Pöss! 😀

   • Carola skriver:

    Varför inte? Konstig reaktion på någons omtanke till andra människor…inte undra på att världen ser ut som det gör.

   • Sirka skriver:

    Nej Carola. Jag frågar varför just dem? Vad gör att hon unnar just dem? Jag vet att du försvarar din dyrkan in i döden och hon är säkert tacksam. Jag kan tänka mig väldigt många andra som är värda resan. Ffa då p just varit i Italien. Så igen. Varför just dem?

   • K skriver:

    Haha visst är det underhållning. Roligare än fejjan och AB så vi håller igång här 😉

   • Mari skriver:

    Det är väl ingen som inte unnar andra att åka vare sig till Dubai, Italien eller andra ställen 😮 men nu heter den här bloggen PERNILLAS värld och då handlar den om henne och hennes vänner och därför unnar vi de härinne och andra på andras bloggar.

   • Carola skriver:

    Jag missunnar ingen något….testa den känslan, du kanske blir glatt överraskad över hur bra det kan kännas.
    Försvarar min dyrkan?? Känner du mig?? Så för att jag inte förstår hur man helt uppenbart missunnar någon en rolig händelse i livet så dyrkar jag personen ifråga??
    Du tycker att inte förrän ALLA får en resa till Dubai så är Pernilla och gänget värda det??
    Lycka till med det resonemanget i livet 👍🏾

 • Lise05 skriver:

  Vilken sagolik resa ni gjort med fina foton hela tiden….och ni tjejer är som hämtat från filmen ”sex and the city” – miljön, kläderna, maten, öknen, kamelerna och tofflorna💄💋…Pernilla mötte du någon snygging som var kanske lik Carries boyfreind Adrian ??😉😍…
  /Lise

  • Pernilla Wahlgren skriver:

   Ja, det kommer bli FAB i programmet sen hoppas jag! Särskilt mina galna guldiga outfit i öknen ha ha… Vi har haft SÅ roligt på denna resa!! En riktigt härlig tjejresa! Men mötte ingen snygging, tyvärr.. Inte i Dubai iallafall… 😉

 • Petra skriver:

  Din bikini var så snygg!! Var köper man den?

 • Elizabeth skriver:

  Bra Pernilla! Tack för att du tar avstånd från burka och andra förnedrande klädesplagg!
  Kram!

 • Jonas skriver:

  Kan ju undra varför männen ber i lokalen och kvinnorna får sitta undangömda på loftet för att be.. självvalt?

  • P skriver:

   Jag skulle aldrig stått där och prova dessa ”kläder” Blir så förvånade att ni roar er med det…Sjukt förnedrande precis som du säger P Varför? Och männen skrattar och ler…

   • Pernilla Wahlgren skriver:

    Alla som besöker Sheikh Mohammed Centre, får prova hur det är att bära dessa kläder. Finns både för män och kvinnor. Det är valfritt. Jag och Jessica provade t e x en hel dräkt med täckt tyg för ansiktet , och jag kan säga att jag hade aldrig klarat av att gå runt så i den tropiska värmen , vilket för det ännu mer svårt att förstå varför någon väljer det framför en svart sjal med öppet för ansiktet – om man nu gör detta för att hedra sin Gud….

  • Sofia skriver:

   De sitter inte undangömda någonstans. Kvinnor ber bakom männen (eller separat) av den enkla anledningen att man ska fokusera på bönen, inget annat. Alla är lika inför Gud, så var man ber i relation till varandra gör det varken sämre eller bättre.

 • Marie skriver:

  Mycket bra tankar kring huvudbonader! Eget val och alla lika inför Gud…hmm…???

  • Charlotte skriver:

   Hej Marie! Din kommentar är lite kryptisk tycker jag. Har du lust att utveckla? Blir så nyfiken ☺

  • Sofia skriver:

   Ja, inom islam är verkligen alla lika inför Allah. Pengar, kön, status etc är helt oväsentligt.

   • Gertrud skriver:

    Alla lika inför islam? nej nej det är en manlig ”religion” ni ser ju själva hur kvinnorna som inte har valet själva tvingas bära från barnsben, de får icke välja religion själva de måste vara muslimer. Jag tycker ni ska ta reda på VAD islam är egentligen. Sverige är på väg att islamiseras år 2035 är alla som bor här muslimer………. tänk lite på det. Mvh Gertrud

   • Sofia skriver:

    Gertrud – har du läst Koranen? Jag sa inte att alla var lika inför islam, jag sa att alla är lika INOM islam det vill säga inför Allah. Det är inte en ”manlig” religion, vad är det för nonsens? Skilj på religion och tradition. Om du tar dig tid att läsa på lite innan du uttalar dig kommer du att förstå att en kvinna och särskilt en mor är den person som är högst respekterad av alla. Det garanterar ju inte att vissa män beter sig som idioter, men det har ingenting med religionen att göra. Det finns gott om korkade icke-muslimer också..

    Sedan kommentaren om att slippa se niqab etc på Sveriges gator 2017, kan jag säga samma sak om alla de tjejer som springer omkring i minimal klädsel och intalar sig själva att detta är frihet. Ni lurar verkligen er själva. Ni framstår som hönshjärnor faktiskt men det är kanske det intryck ni vil ge? Vi kanske kan enas om att jämlikhet inte sitter i kläderna?

 • Nettan skriver:

  Hej
  Tack för alla fina bilder du delar med dej. Snygg klänning du har på dej, jag såg den i Mood gallerian när jag köpte toppen / blusen i samma mönster, en favvo hos mej
  Kram

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram