Benjamin – SÅ stolt över dig! Vilken jäkla leverans!!!

img_4709.jpg

 

ÄLSKADE UNGE!!!

Älskade begåvade grymma Benjamin – som klev ut på scenen i den fullsatta Arenan i Lissabon och levererade sitt nummer BÄTTRE än någonsin!   Hur avslappnat, säkert och grymt som helst inför över 200 miljoner tittare!  Vilken  jäkla stjärna du är, Benji!!! ⭐️❤️

Jag är så oerhört STOLT över min Benjamin  –  och det ska HAN också vara – över sig själv!

 

MEN –  vilken nervpers det blev där ett tag under omröstningen…! 😁😱

Det började lugnt och metodiskt med många 8:or och 6 :or från de Internationella Jury-grupperna runt om i Europa. 

 

img_4661.jpg

 

Man tänkte att ; ”Det här är bra.  Han kommer kanske inte att vinna , men han ligger ju stadigt uppe  i toppen iallafall…!”

Men sen! När den ena tolvan efter den andra började ramla in , och han drog ifrån både segertippade Cypern och Israel , så blev det plötsligt riktigt pirrigt ,  nervöst och härligt på en och samma gång här hemma!

 

img_4702.jpgaaaaa969fe51-8e8f-4497-9184-49cf4b4cdd15

 

SÅ underbart att se Benjamins genuina glädje i rutan efter varje tolva!  Som blev till hela ÅTTA stycken när alla länder hade röstat klart!   Näst flest 12:or,  efter Österrike!

 

img_4745.jpg

 

Och så kom då folkets röster och vi satt på helspänn…!  –  Och så blev det världens antiklimax när de endast slutade med 21 poäng…!  :-(   Snopet värre!

 

img_4699.jpg

 

Märkligt kan tyckas, men uppenbarligen gick inte det moderna och minimalistiska hem i stugorna lika bra i övriga Europa som i Sverige…?!   Här gillade man mer pyro och tokigheter tydligen!  :-)

 

ert

 

Det vinnande bidraget från Israel, var ju så långt ifrån Benjamins nummer och musik man kan komma.

 

Det blev ingen vinst – MEN –  Sverige hamnade ändå bäst av alla Nordiska länder med sin 7:de placering  – och Top 10!   Det är inte fy skam det heller! 👏🎈

 

img_4724.jpg

 

Så än en gång.  Benjamin, du ska bara vara STOLT över Din insats i Eurovision Song Contest 2018!  👊❤️

 

img_4551-1.jpg

 

För att inte tala om hur fint han har skött all PR och Press i Lissabon!  👏   Alltid charmig och intresserad och väldigt verbal med ett brett vokabulär på engelska –  samt grymt uttal!

 

img_4554.jpg

 

Så här kloka ord sa Benjamin när han intervjuades efteråt på final-festen !   Klicka HÄR för att se! 

 

Och här är ett klipp till  – som visar hur empatiskt och ”sund” han är, Benjamin.  Kolla HÄR!

 

img_4746.jpg

 

Grattis Svenska teamet till ett väl utfört jobb !  MVG!!! 😘🎈🎉🌟

 

img_4660-1.jpg

 

Så oerhört imponerad av dessa fem också , som körade backstage och fick till alla de luftiga kör-svaren och all backing vokals med den äran!!!

 

img_4666.jpg

 

Benjamin har verkligen älskat att få representera Sverige i Eurovision, och han är enormt tacksam över det svenska stödet!  🙌😍

Nu ska det bli spännande att få följa Benjamins utveckling i framtiden-  både som artist och låtskrivare!

Det börjar ju bra!! 😻

Även om Dance you off inte fick folkets röster i Eurovison – så är det uppenbarligen väldigt många som gillar låten ändå ute i världen!

 

Ahlborg-Melodifestivalen-2018-Karlstad-584-DSC09006

 

Så här stod det i dagens Aftonbladet : 

 

”Benjamin vann inte folkets röster , men popularitet kan dock mätas på flera olika sätt och ser man till Spotify är Benjamin Ingrosso den klara vinnaren

”Dance you off” har nära fyra gånger fler spelningar än Israels vinnarlåt.

På Spotify dominerar svensken.

Låten ”Dance you off” har spelats över 12 600 000 gånger hos musiktjänsten. Inget annat bidrag i finalens startfält har spelats fler gånger.

Israels Netta, med vinnarlåten ”Toy”, har endast 3,3 miljoner spelningar. Cyperns Eleni Foureiras ”Fuego” har 2,5 miljoner.”

img_4762.jpg

Och i Expressen :

”Benjamin Ingrosso slutade på sjunde plats efter den dramatiska röstningen då tittarna svek den 20-åriga sångaren i sista stund. Men snabbt efteråt fick han sin revansch – svensken dominerar nämligen på musiktjänsten Spotify.

Hans låt ”Dance you off” har spelats över 12 600 000  gånger hos musiktjänsten. Det finns inget annat bidrag i finalens startfält som har spelats fler gånger.”

 

Detta betyder så klart oerhört mycket för Benjamin, då hans mål är att nå ut med sin musik inte bara i Sverige – utan i hela världen!

Så här skriver Anders Nunstedt  i Expressen :

”Benjamin Ingrossos sjundeplats var snöplig, men också hedersam.

Och kanske är den bara bra för framtiden. 

Långsiktigt kan det här ha varit det bästa resultatet för Benji. Han klev in på en av musikvärldens största scener, och han levererade.

Ingrosso slipper vinnarens ok i fortsättningen. Den Eurovisionstämpel, som är så svår att tvätta bort.

Han kan dansa vidare mot en lysande framtid.”

 

17293734
😍❤️🌟

 

46 reaktioner på “Benjamin – SÅ stolt över dig! Vilken jäkla leverans!!!”

1 2 3
 • Karin skriver:

  Benjamins låt är klubbig och bra och kommer att spelas överallt i sommar, låten som vann kommer INTE att spelas överallt i sommar.

 • Mari skriver:

  Hej!

  Har varken Instagram eller Facebook men säger detsamma som en annan läsare att jag inte orkat titta på ESC på några år men tyckte så mycket om Benjamins bidrag att jag gjorde det i år. Tänker inte kommentera vinnarlåten men hur som helst så var Benjamins bidrag bland dem absolut bästa, det tyckte ju juryn också, och om jag förstått rätt så består ju den av musikproffs, så att dem rösterna kan Benjamin vara mycket glad för. vilket han ju var också. Sjunde plats är jättebra placering och detta framträdande var ett avstamp till något mycket större. Att slå sig igenom internationellt är alltid svårt men nu hade han 200 miljoner som såg på hans fantastiska framträdande och detta gav den plattformen som han kan bygga vidare på.

 • Sandra,Jkpg skriver:

  SÅKLART ni ska vara STOLTA över Benjamin och han ska vara det med såklart! Han gjorde ett fantastiskt framträdande och levererade på scen som bara han kan.
  En själv klar VINNARE tycker jag 😀🇸🇪

  Till Benjamin:

  Tack för du representerade Sverige på ett superproffsigt sätt både på och utanför scen ⭐️💫🎉
  Grattis Benjamin till din framgång.
  Sträck på dig mycket och var stolt.
  Du är värd det bästa ⭐️

  Kram Sandra

 • Laila skriver:

  Benjamin var såå BRA!
  Jag kan inte fatta att den låten som vann vann……….
  Vem tycker att den är bra?

 • jag fattar inte att en kyckling kunde vinna i år?! Hur kan man tycka att den låten var bra när man inte kunde höra vad hon sjöng om utan det enda man hörde var hennes kacklande och kucklande och att hennes ögon rullade i hela huvudet på henne. Jag satt och asgarvade när hon sjöng och tänkte att denna låt kommer sist, men så vann den???? Jag fick höra sen att låten handlade om me too men snälla då borde hon inte kucklat till låten och sen vad hade hennes klädsel med det att göra? Då det har varit 3 hemska låtar so vunnit 3 år i rad nu så kommer jag lägga ner energin att kolla på esc nu. MEN det var egentligen inte detta jag skulle skriva om utan jag vill gratta Benjamin till 7:e platsen, du levererade en otroligt bra show med en skitbra låt. Synd bara att du inte vann men du ska vara stolt över dig själv och den resan du gjort och kommer att göra :)

  Kram Bella med familj i Västerås

 • Anita skriver:

  Stort grattis till Benjamin! Han är bara bäst av alla ! Håller med Tina att detta är det bästa bidraget på riktigt länge!
  Grattis till skivkontraktet med! Hoppas det kommer en fysisk cd ochså ! (jag har inte iTunes därför skriver jag så)

 • Elisabeth skriver:

  För första gången på säkert 20 år kollade jag på finalen enbart för att Benjamin var med. Bra representant för Sverige och denna unge man kommer att gå långt. Nu har fler fått upp ögonen för honom och han har en strålande framtid framför sig med musik och underhållning. Du Pernilla kan vara stolt över honom men även dina barn andra som verkar så fina och harmoniska. Ett stort lycka till – både till honom och till dig med era fortsatta karriärer!

 • Cecilia skriver:

  Fantastisk insats av Benjamin, hans förhållningssätt mot media och publik. Vilken bragd, stort grattis till 7:e platsen. Framtiden ligger framför dig 🎤Just wanna da-da-dance you off😊💃🕺

 • Mia G skriver:

  Vilken leverans Benjamin gjorde. Så proffsigt och med bästa glimten i ögat. Man kunde verkligen se att han njöt. Riktigt bra framträdande. Förstår att du är stolt Pernilla 💛💛💛. Kram!

 • Marie skriver:

  Jag tycker att det är bra med Mee Too som kommit fram men det var helt klart fel att rösta fram den i en Melodifestival, Jag tycker att Benjamin hade den klart bästa låten, det var inte många låtar som jag tycker var bra i årets melodifestival bättre har det varit det här var inget vidare och det är vad jag tycker, jag hoppas verkligen att ni kommer tillbaka i melodisammanhang ni är så bra ni Wahlgrens familjen kanske kommer du med till nästa års Pernilla du är med grymt bra , jag tycker inte att Netta skulle ha vunnit det var många låtar som inte hörde hemma i det sammanhanget som hårdrock till exempel, Jag gillar annars väldigt mycket och har stor bredd i mitt musikgillande men det ska vara låtar som hör hemma på rätt ställe tycker att det var konstigt att Benjamin inte vann han var bäst kram

 • Sanna skriver:

  Blev riktigt paff när folkets röster kom.. hur kunde han få så få? Han borde ju banne mig ha vunnit så bra som han var! Vinnarlåten den var dock ingen vidare alls. Hur som haver var han riktigt bra, och jag är säker på att han kommer ta världen med storm med sin fantastiska musik.

  Kram Sanna

 • Marie skriver:

  Hej Pernilla jag var så säker på att Benjamin skulle vinna när han började ligga överst och pendla lite där , jag blev så snopen han var klart bäst på hela Mello jag fattar inte valet av låt som vann, jag blev besviken på hela Mello i år , jag fattar inte jag var helt säker på att Benjamin skulle vinna, är så besviken , tycker att det var helt fel som vann, Det är klart att du ska vara stolt över en son bra och begåvad son han är bra men det är även dina andra fina barn på det dom gör. Ha det så gott och hoppas att ni firade ordentligt hoppas att man får se er Wahlgrenar e , igen i Mello sammanhang kanske dig med Pernilla för du är grymt bra du med saknar dina pop plattor mm ha det gott kram älskar er alla Wahlgrenar e ser alla program i Wahlgrens Värld och väntar på säsong 4 a kram till dig och din härliga familj

 • Malin skriver:

  Hej Pernilla
  Måste få veta vart du köpt strumpbyxorna som du har i din show?
  Sen att du bjöd på en riktigt bra show tillsammans med dina vänner :-)

  Kram Malin

 • HelenaS skriver:

  Guu vad man blev paff när folkets röster kom…Man var ju beredd på att Benjamin skulle komma 1 eller 2 men man tänkte aldrig att det skulle bli såhär. Men Han är superduktig och Vinnarlåten TOY var nog den sämsta låten av alla…enligt mig och många med mig,
  Benjamin har iallafall fått komma fram till en hel värld och han kommer att gå långt.

 • Tina skriver:

  Skulle vilja säga att denna final är en av de bästa på kanske 25 år! Det var många, många bra låtar i årets tävling! Härligt med denna bredd från ballader till mäktig rock! Inte bara superduktiga sångare utan fullfjädrade artister som får publik och tittare med sig! Israeliskan Netta Barzilai kunde verkligen ösa på och få med sig Europas folk! Vilket artisteri! Jag är full av beundran över hennes prestation! Jag är också otroligt glad över att Europa röstar fram en tjej som vågar sjunger om metoo rörelsen och framförallt att få folket med sig!! ! Detta var en grym kväll! Benjamin ska vara stolt över att han skrivit Sveriges vinnarlåt, över den fina presentationen och han ska vara stolt över sin 7:e plats! Övning ger färdighet som det heter och om några år kommer kanske Benjamin att ro hem alltihop! Eller om man får framföra en önskan skulle det vara väldigt roligt om Benjamin kan skriva en låt för Bianca? Hon har karisma och nerv i sitt framträdande! Det skulle kunna bli en spännande utmaning!

  • Anna K skriver:

   Jaaa, jag håller med. Bianca skulle vara tokbra om hon blev artist. Hon har ju pipa hon med.

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram