Du skapar din egna verklighet 


Vi kan inte förändra världen men vi kan förändra hur vi ser på den. 
Namaste 

18 reaktioner på “Du skapar din egna verklighet ”

 • Jeanette skriver:

  Fina varma Emilia! TACK för all pepp och energi du delar med dig av! ❤️ jag har nyligen börjat jobba efter en lång sjukskrivning, utmattningsdepression! Min hjälp på vägen har varit du! Du har gett mig så mkt positiv energi och styrka genom din blogg! Du har fått mig att våga tro på mig själv igen, att våga pröva nya vägar! TACK min älskade vän ❤️

  • Emilia Löf Karlsson skriver:

   Åååå fina Jeanette!!! Vad stark, modig och bra du är som klarat dej igenom denna period i ditt liv!! Och jag finns ALLTID här för dej!! Kram och tack❤️

 • Q skriver:

  Fint citat. Har du tänkt att läsa upp det för en mor och hennes barn som går under i svält och armod? Citatet du refererar till visar tydligt på att du INGENTING vet vad andlighet handlar om! Du tvärtom bidrar till att de gigantiska klyftorna mellan de som har allt och de som har inget om möjligt ökar ytterligare. Det är dags att vakna om din avsikt är att förändra dessa förhållande. Börja med att tjäna mänskligheten och inte ditt ego.

  • Emilia Löf Karlsson skriver:

   Hej q, tack ja visst är det ett fint citat. Det känns tråkigt att du dömmer mig som du gör, men jag önskar dig också all kärlek, omtanke och ljus i världen. Vad jag gör med min ”andlighet” eller hur jag ”tjänar” mänskligheten vet du inget om, men det är okej. Inte heller känner du mig väl nog för att veta vem jag är, vad jag jobbar med eller hur jag ”bidrar” till de klyftor du nämner.

   Man ska vara försiktig med att skriva elaka och fördömande kommentarer på nätet. Ser du mig i verkligheten någon gång, och vågar komma fram, så ska du få en kram, och kanske lite av min livshistoria, som du inte vet något om – så kanske du kan gå från det mötet med lite mer värme, kärlek och kunskap inuti ditt hjärta.
   Tills dess, var rädd om dig och var försiktig med att döma dem du inte känner mer än genom ett filter av digitala siffror.

   Namaste

   • Maria, Skåne skriver:

    Vackert och varmt svar❤❤❤

   • Q skriver:

    Först, att jag skulle var elak är din tolkning. Jag skrev inte i den andan. Jag ”dömer” dig efter det du skriver här på bloggen. Det är ENDAST så mina svar till dig ska ses. Och NEJ det är inget fint citat. Visst, kanske för den som redan lever i överflöd. Citatet du refererar till är ett hån mot dem som har det svårt och försöker överleva dagen och inte har några medel att röra sig med. Det är det som jag reagerade på. I övrigt så vet jag inte mycket om dig. Och du vet ännu mindre om mig och vad jag gör för mänskligheten. Som en liten hint kan jag säga att sann kärlek det är att ge bort allt av sitt överflöd och åka ut i välden och hjälpa till där nöd och fattigdom florerar. Om det är det som du har gjort/gör (fast det inte syns här på bloggen) så ber jag om ursäkt. För den informationen hade/har jag inte. Men skriv i så fall gärna ut det här på bloggen så kommer jag att revidera min syn på dig och din andlighet.

    Och PS jag vågar visst gå fram till dig på stan; jag tror inte att du skulle göra mig något ont.

    • Linda skriver:

     Emilia, jag tycker att Q har en poäng här. Jag kommer aldrig glömma när du för längesen skrev något om att alla har ansvar för sitt eget liv och något om att ”har du dålig ekonomi–gör något åt den”. Jag skrev tillbaks till dig att jag då var sjukskriven för utmattning och undrade hur jag skulle kunna göra något åt min ekonomi när jag inte hade kraft att jobba just då. . .
     När jag fick ditt svar tillbaks om att jag skulle vila, men att jag också skulle gå och prata med banken blev jag väldigt full i skratt, men jag struntade i att svara på varför. . .
     Poängen jag tycker Q har är att alla ges inte samma förutsättningar att uppfylla sina gyllene drömmar.
     Det vore intressant att få veta lite mer om dig, för det du hittills presenterat här på bloggen när jag har läst är shopping, yoga och ett liv där du verkar jobba mer än vad din kropp och själ egentligen klarar av. Notera att jag använder ordet ”verkar”. Du har själv drabbats av utmattning tidigare vad jag förstår? Eller har jag missuppfattat det? Skulle också vilja rekommendera dig en bok som handlar mycket om ”egot” och vad det kan ställa till med. Eckhart Tolle ”En ny jord”. Varma hälsningar till dig.

     • Linda skriver:

      Sorry, skrev fel, menar resor. Inte shopping.

     • Emilia Löf Karlsson skriver:

      Hej Linda och tack för din kommentar. Det jag menade med det inlägget, om att ta ansvar, var att oavsett förutsättningar så har vi ett ansvar, en fri vilja att styra våra tankar. Jag påstår att vi alla kan uppnå våra drömmar. Det har inget med pengar på banken att göra. Visst kan pengar kanske underlätta, för vissa, men materialistiska drömmar är tillfällig lycka. Jag talade om själslig och livsförändringar.

      Med banken menade jag att om man oroar sig, går till banken och pratar med dem så är det deras jobb att stötta en under svåra perioder, hjälpa en att se över utgifter och inkomster. Det är deras jobb. Gör de inte de, byt bank.

      Min blogg är en plats för inspiration, där
      Man får följa med på resor, yoga och i vissa delar av mitt jobb. Jag vill inte lämna ut allt om mig eller dem jag lever/jobbar med.

      Jag jobbar utöver med Pernilla, bl.a. som tjejcoach, föreläser för chefer om utbrändhet, för kvinnonätverk om vikten av att stötta varandra och finna verktyg att våga driva sina drömprojekt. Jag föreläser i skolor om bl.a. mobbing och för deras föräldrar om sociala medier. Utöver detta driver jag också flera charityprojekt och meditationsklasser. Bl.a.

      Jag har absolut varit utbränd, och efter det fick jag ställa om mycket, mina värderingar har förändras genom åren. Jag brann ut ung. Blev mamma ung. Förlorat närstående ung. Så jag har levt mycket. Och länge.

      Min tid är absolut knapp, och jag ger bort massor av mig själv i mina yrkesroller, men måste också behålla lite till mig själv och mina närmaste:)

      Tack för boktipset, den ska jag kika på. Hoppas du fick lite svar på dina frågor:)

      Varm Kram

     • Linda skriver:

      Hej Emilia!
      Tack för ditt svar.
      Då ska jag förklara närmare varför ditt råd om att gå till banken gjorde mig full i skratt. Antingen förutsätter du att jag har lån. Eller så förutsätter du att jag vill ta ett lån. Jag har aldrig i mitt liv tagit ett lån och hoppas att jag aldrig ska behöva göra det heller. Jag bor i en hyresrätt och har en egen förmåga att ”rätta mun efter matsäck”, dvs sänks min inkomst som den gör när man är sjukskriven så faller nöjen, resor, kläder osv bort. Då lägger jag mina pengar på hyra, el, telefon, mat och hygien. Det allra viktigaste. Så en bank kunde inte hjälpa mig med någonting i det läget tyvärr. . .
      Jag förstår att du också gått igenom motgångar och utmaningar i livet, vilket de allra flesta människor har och du skriver att du lärt dig av dem. Men det är väldigt lätt för människor som aldrig varit utan pengar att säga att pengar inte har någon betydelse när det gäller att komma framåt i livet. Med det du delar med dig av på bloggen, så tror jag många får intrycket att du har en privilegierad tillvaro.

      Föreställ dig hur stressad du skulle bli om du inte hade råd att resa på låt oss säga tio år? Om du inte hade råd att gå på yogaklasser? Om du aldrig hade råd att gå ut och äta? Om du väldigt sällan hade råd att unna dig ett nytt plagg eller fixa naglarna? Om du inte hade råd att följa med dina vänner när de går på bio eller konsert? Om du inte hade råd att ge dina barn vad de behöver? Dessa saker som bidrar till ditt välmående och sänker din stressnivå.

      Det finns massor av människor i Sverige som har det så idag för att de är sjuka och har låga inkomster. Eller kanske för att de är ensamstående föräldrar för att deras make/maka/partner gått bort eller stuckit ifrån familjen. Då handlar det bara om att överleva dagen och då är det där med att uppfylla sina drömmar väldigt väldigt långt borta. Det handlar inte om att de inte tar ansvar för sina liv. Tvärtom. Men deras möjligheter är begränsade. För pengar har STOR betydelse. Du kan inte utbilda dig utan pengar exempelvis.

      Jag respekterar och förstår verkligen att du inte vill dela med dig av alla delar i ditt liv. Men tack för att du berättade lite mer om dig själv. Hoppas du får glädje av boken. Jag läste den för tio år sedan första gången och nu har den blivit min ”bibel”.
      Ha det fint!

     • Emilia Löf Karlsson skriver:

      Linda, en eloge till dig som väljer bort lån och bankerna. Få förunnat men du är en inspiration för många:) kram och tack för dina kommentarer , önskar dej en fin dag.

     • Q skriver:

      @ Linda Du är alltför klok för att låta dig luras in i skuldfällan. Du behöver inga ”råd” av Emilia. När du inte förmår att betala tillbaka länet (eller ens räntan) så tar banken allt du äger och ställer dug utan hus och hem. Det vill säga om du ens får något lån. Hela banksystemet bygger på att sätta personer i en slags fiktiv skuld (för mer/djupare info så kolla gärna vidare i länken nedan).

      https://parasitstopp.wordpress.com/

     • Emilia Löf Karlsson skriver:

      Givetvis önskar jag även dig Q en bra dag och Linda behöver inga ”råd”. Hon tycks vara en klok och stark person. Namaste

     • Linda skriver:

      ”Oavsett förutsättningar, så har vi ett ansvar. En fri vilja att styra våra tankar”. Visst. Att tänka positiva tankar, drömma, och hoppas att man ska få möjlighet att förändra tillvaron, gör nog de flesta som har det svårt och kämpigt i livet. Men försök att förstå att det är få som har medel att uppfylla sina drömmar och att då blir ditt citat inte så kul att läsa. Själslig lycka är svår att uppnå när tillvaron är stressig och går ut på att få ihop det ekonomiskt. ALLA kan inte göra allting. Alla har inte råd att välja ett bra flygbolag, även om det lönar sig.
      Till Q: Tack för komplimangen. Nej, jag sätter mig inte i skuld. Men många gör det pga den statusjakt som pågår i vårt samhälle, där en hög konsumtion av prylar, kläder osv förstör vår miljö, natur och jorden vi lever på. Boken jag rekommenderade är bra läsning för att nå ett andligt uppvaknande.

 • Rosa skriver:

  Så sant finaste Emilia, ord man verkligen ska ta till sig och försöka leva efter. Tack för all kraft och positiva energi du alltid förmedlar.
  Kram Rosa

 • Sandra skriver:

  Ja så är det ju, sant, sant, sant!
  Har en änglar skylt här hemma med citat från Christina Schollin ” Vi skapar världen med vårt eget tänkande”
  Och visst är det så
  Vi kan förändra hur vi ser på världen.

  Ha en fin måndag Emilia
  Kram Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram