Moderskapet

Genom åren med blogg har jag skrivit om detta. Anledningen till att jag faktiskt gör det jag gör. Nova.

 

Flickan som valde mig. Flickan som med sina gråblå ögon viskade utan röst redan innan hon såg dagens ljus. Hjärtat mamma – lyssna på hjärtat.

 

Själen som alltid funnits där, nära min.

 

När jag var 21 år blev jag gravid med Nova. Cosmo Nova. Jag har nog aldrig varit så säker i hela mitt liv. Med blicken fäst mot Afrikas kust, med Gibraltar som enda skugga på den rosaskimrande himlen visste jag – Att hon landat i min mage. Att väntan var över och att det skulle bli vi två. Igen.

Nio långa månader av väntan och tre månader av protester över att ännu en gång blivit ”tvingad” ner till detta ”getto” av planeter i universum så lugnande du ner dig… Du borrade in dina ögon i mina, där på badrumsgolvet där vi varje dag och natt kämpat med amning och annat vi båda glömt bort hur man gjorde eller gjort – tog tag om mitt finger med din ännu rosaskimrande hand och vi slöt en pakt. En pakt att alltid påminna varandra om det där vi båda kom hit för att göra. En pakt om att alltid välja hjärtat. En pakt om att alltid vara ärliga med varandra. Att alltid förlåta och supporta. Du är inte här för mig, jag är inte här för dig – men alltid tillsammans , sida vid sida.

 

Min Cosmo Nova.

Du ligger i min famn, idag 16 år, som så många gånger innan. Du är sjuk och vill ha mig nära. Mitt ego älskar din närhet, mitt hjärta lika så – men jag ska också lära dig att stå självständigt – du ser upp på mig och jag på dig och inget är sig förändrat från den där dagen i badrummet när vi slöt vår pakt – du är så vacker och så klok. Du guidar mig ofta och jag försöker bekräftar dig i dina känslor och val. Det gör ont att vara människa. Det är rått och hårt. Det gör ont att lära om. Det är en mörk, hård och kall värld vi valt att ännu en gång komma ner till – men här finns också ljus, mer ljus än det funnits på hundratals år –  och vi väljer ljuset.

Du står alltid pall i de mest brutala stormar. Trots att du hittills upplevt mer än de flesta borde få ha gjort i din ålder. Eller ”borde” – Du har din agenda klar – allt blir som det ska, och du rustar dig. Du tränar. Du slipar dina sinnen, du bygger muskler och kraft. DU strålar och det hotar, du vågar där andra tvekar – jag känner igen mig så i dig – men du är så mycket kraftfullare än jag någonsin varit. Du är Nova. Cosmo Nova.

Likt jag själv blev tvungen att tumla runt i lavin efter lavin. Ibland fysiskt , ofta psykiskt så ser jag hur du tar dig framåt. För du är den du är. Din själ expanderar och ditt hjärta styr dig. Precis som vi lovade varandra där någonstans , långt bort, bakom Orions bälte , på en bädd av stjärnstoft och himlavalv. . .

Ska vi överleva på jorden måste hjärtat få styra. Alltid. Både när vi är människor och själar.

Genom att följa våra egna. Varje dag. Kan vi också inspirera andra att göra detsamma. Och därför är vi här. Tills den fysiska världen släcker våra kroppar är det vårt kall. Att följa hjärtat.

Cosmo Nova, du är en ledstjärna, en urkraft och det vackraste jag mött på jorden. Inifrån och ut. Tack för att jag får kalla mig din mamma, dig – dotter.

Namaste

5 reaktioner på “Moderskapet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram