När det omöjliga blir möjligt

 

I Have a thing about chefs. 

Denna man ovan arbetar på The Pot Lock Club. Ett ställe med – 9 månaders väntelista. Hur crazy är inte det!! jag kan förstå det dock. Med utsikt över Kap Staden, ett av världens bästa kockteam, som med sådan hetta, glöd och passion skapar små unika maträtter som kombinerar alla de smaker en människa uppskattar för att väcka endorfiner till liv och massor av småtallrikar att dela på vid bordet.

IMG_3184

Att se människor göra något med äkta passion är en av det vackraste tingen jag vet. Att se någon skapa, andas, väga sina rörelser, kontrollera dem, utöva passionerat hantverk – leva sin dröm, ja det är så vackert att det nästan gör ont, men jag fylls också utan hopp, styrka och energi att själv vilja utöva just det – passion.

Jag skulle säga att för mig att titta på en kock arbeta med sitt lag i köket eller gå på konsert och uppleva en magsik show, eller se en ballerinas muskler röra sig under en krävande dansa, eller att höra en sångerska öppna sin mun och ur de vibrerande stämbanden kommer det ljuv passion i form av en röst man aldrig vill sluta lyssna på – den passion, brinnande passionen ger mig styrka. Fyller MIG med passion. Ger mig inspiration. Energi att ge vidare.

Vi människor är skapta för att brinna 😉 tror jag. Att drömma.

Givetvis är jag lyckligt gift med den mest passionerade mannen jag någon mött. Som i varje andetag tar sig ann både sitt yrke och sitt privatliv med stor passion, hetta, perfektion och balans. Ingen kan skapa som han, ingen har uppnått hans höjder, ingen kan få mig ur balans likt han.

Så en puss på kinden tycker han är okej att jag utdelar då och då – bara så ni vet 😉

Han är för övrigt en fantastisk kock – också. Såklart.  Utöver allt annat min man kan;)

Jag vet att jag har nämnt detta i tidigare inlägg.

Men tillbaka till kvällen.

Skärmavbild 2015-02-01 kl. 08.36.53The pot lock club

Med två sittningar per kväll, är denna man nedan ansvarigt för över 600 maträtter på ett fåtal timmar. De ska vägas, mätas och vara helt perfekta in i minsta detalj. Lunch, brunch och middag. Smakerna ska balanseras och kombineras med massa passion på varje tallrik. Alla har väntat länge för att komma just hit. Så deras arbete är viktig. Krävande och tajmat in i minsta detalj.

IMG_3169

Varje parmesanstrå ska kombineras med resten av maträtten. Allt hör ihop, allt är ihopkopplat. Allt ska balanseras. balans – det handlar om balans mellan sött, salt, surt, krispigt, hetta och perfektion.

Precis som allt här i livet. Sammankopplat för bästa tänkbara outcome 😉IMG_3178

Namaste

10 reaktioner på “När det omöjliga blir möjligt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram