Nyårskrönika 2020

Vilket år😱

Läser min årskrönika från 2019

Nästa år vill jag landa. Jag vill jorda mig. Jag vill köra ner fötterna i myllan. Jag vill vara i fler stunder. Uppleva djupet av själens röst.

Sålla, rensa, stå upp, väga mina ord och handlingar. Följa hjärtat.”

Tänk om jag hade vetat… 2020…

Allt började med att vi skålade in det nya året på en fantastisk roof top bar i hjärtat av Oslo.

Därifrån åkte jag nästan direkt till Arlanda och satte mig på ett plan till landet jag så många år hade drömt om att besöka. Indien. Där väntade en omvälvande vecka fylld med arbete, kärlek, ljus och insikter. Jag fann vänner för livet och blev återigen påmind om vad mitt hjärta ska ligga för att må bra.

Jag kommer hem och börjar planera mitt drömår.

Både med yogan och med mina underbara uppdrag i medievärlden.

Vinner Årets yogalärare och bokas in på yogagames största salar som leder till utsålda hus! Samtidigt slår podden rekord och vi skålar i Duitz med Pernilla.

Jag står mitt i en rosa fluffig dröm. Jag kliver av scenen och undrar vad jag mer kan göra.

Känner mig lite berusad i att mina drömmar slår in så snabbt. Samtidigt hänger inte riktigt kroppen med och jag är lite sliten.

Far till New York med min mamma. Lappar ihop sår, jobbar järnet , njuter av ett magiskt New York och vi flyger hem starkare än någonsin. Utan att veta att hela staden kommer stänga ner bara veckor senare.

Håller utsålda yogaevent samtidigt som världen börjar viska att ett virus tagit sig allt närmare Europa. I sista minut bokar jag av min och barnens jobb resa till hjärtat i Schweiz.

Det ska senare visar sig vara en av de största virusutbrottsplatserna i hela Europa.

Europa lamslås av viruset.

Min jobbresa med dotter – resa till New York ställer vi in. Inga restriktioner finns. Men – Samma eftermiddag stänger de gränserna till USA.

Hela nöjesbranschen stänger ner. Oron över att bli sjuk samtidigt som event efter event flyttat fram och ställs in.

Hela världen går ner i Lockdown för fort för fort.

Jag mediterar och skickar kärlek till sjukvårdspersonalen som jobbar så hårt med viruset ingen förstår sig på. Min mans verksamhet går från framgång till respirator. Ingen får jobba allt står still.

Samtidigt lägger sig ett slags lugn kring mänskligheten. Ett lugn som blandas med oro, rädsla och sjukvårdspersonal utan rast.

Presskonferenser som avlöser varandra. Allt fler blir digitala och min vardag blir vardag för tusentals svenskar.

Yogan och retreats ställs in. Eller flyttas fram. Det gör ont i hjärtat att inte få träffas. Inte få undervisa.

Våren kommer och allt fler börjar slappna av. En sommar i Sverige blir fakta och för första gången på 20 år möter jag och barnen svensk midsommar ute i skärgården.

Det känns annorlunda men viktigt. Och skönt.

Får även mer tid med min man. Men hans verksamhet blöder.

Ännu ett utlandsretreat flyttas fram.

Sommarturné drar igång genom Sverige. Mitt hjärta exploderar i kärlek att få möta alla. Jag kör miljövänligt mil efter mil över sommaren. Men värt varje mil. Varje pass. Varje leende.

Kanske kan det bli en höst ändå med lättare restriktioner och massor av kärlek.

Ännu ett retreat flyttas fram till 2021. Mindre event och företagsyoga flätas samman till en annorlunda höst som sedan övergår i ett maratonlopp mot jul. All vill bort från detta år.

Jag hjälper, stöttar och försöker finnas där. Samtidigt som min andra verksamhet blomstrar om än på ett annorlunda sätt. Det är tuffare förhandlingar. Svårare avtal. Hårdare tag.

Ett underbart retreat får vi in. Ett magiskt event i Söderhallarna. Innan allt förbjuds igen.

Julen blev annorlunda. Lugn. Vuxen . Bestämde själv och med folkhälsomyndiheten i ryggen firade vi med vänner vi träffar ofta istället för med släkten. Andas. Känner kärlek.

Nyår med goda vänner. Andas. Känner kärlek.

Året är slut och 2021 öppnar sin famn. Luften så många vill andas ut har fastnat i folks strupar.

Nu behövs jag mer än någonsin…

Det här är långt ifrån över . Ändå finns där hopp.

Allt fler vaggas in i vetskapen. Att inget kommer bli som förr. Att det kommer nytt. Att allt vi någonsin behövt, redan finns där.

Här – inom oss. Alla svar. All lycka. All sanning. Vi har bara, eller måste lära oss. Att lyssna.

Nu är det dags. Att börja lyssna.

Året 2021 vill jag bocka av nya erfarenheter. Kliva upp en nivå och etablera mig mer. Stå senior och trygg. Stark och modig.

Bygga hus, bygga rum. Bygga mer. Älska oftare. Förlåta mer. Driva igenom det jag vill oftare. Stå stark. Fortsätta bada. Fortsätta skratta. Fortsätta leva.

Namaste

1 reaktion på “Nyårskrönika 2020”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram