Köksmakeover efter nyinflytt

Långt mellan gångerna. Men varje inlägg tar flera dagar, kan bara ladda ner då och då. Stökigt och tidskrävande. Men nu är jag här med Urbans köksmakover.
Lite färg, lite annat smått och gott och några möbler så blev allt som nytt.
Utan att riva ut hela köket.

.

FÖREimg_5648.jpgSå såg det ut när jag tittade på projektet i somras. Efter övertag i höstas satte vi igång.
.

EFTERimg_8513.jpgSamma samma kulör på luckor som på väggarna. Bytte handtag, bänkskivor vissa vitvaror,  blandare och disko. (inte riktigt färdigt vid spis när jag fotade)

.

img_43941.jpgSpispassbit på plats. Och en rund matta.

.

FÖREimg_5210-3.jpgNär Urban köpte lägenheten var den nymålad i vitt och det var nya golv lagda.
.

EFTERimg_8514.jpgKände bara att det skulle vara så härligt med ett barbord med stolar. Det är ändå ett matsalsbord i v-rummet. Perfekt frukosthörna. Jag som älskar gardiner, valde att ha det fritt vid baren. Det är en sån ljuvlig skogsvy utanför den stora balkongen.
.

FÖREimg_5197-2.jpgSett från v-rummet.
.

EFTERimg_8504-1.jpgLampan köpte jag till familjen Urban när jag hjälpte dem i stan för 10 år sedan. En av få saker som fick hänga med till det nya boendet
 Barbord och stolar Ikea
.

FÖREimg_5204-3.jpgKyl och frys var splitternya. Vi hade planerat att sälja dessa och köpa nytt i rostfritt. Men budgeten för hela projektet drog iväg och vi behöll det vita så länge.
.

EFTERimg_8509.jpgTog bort det smala överskåpet intill kylen. Blev luftigare så. Satte inget stänkskydd vid de mindre bänkskåpen. Socklarna var dock inte målade när jag fotade, de är i samma kulör som resterande kök.
.

DETALJERimg_8505.jpgVäggljusstake Dromhuset.se 
.

img_8553.jpg 2 cm bänkskivor och stänkskydd i svart granit beställda från Granitop.se handtag Frontapply.se
.

img_8550.jpgBlandare,diskmedelspump och diskho Granitop.se
.

Det var min trevlige kund Urbans kök i lägenheten med de spännande sneda taken.

Kram Susanne

Bildmix och oro i världen

HELG I CASA BEL AIR

Det är sannerligen märkliga tider vi lever i. Hur i himmelens namn kan det i dessa moderna tider uppstå ytterligare ett krig, kan man undra…
Lotta, en av mina följare som bor i Finland skrev till mig att det var otäckt att gå ut med hunden i morse. Att höra krigets flygplan i himlen…

img_1326.jpgAtt se nyheterna hur mödrar med sina små och större barn fly i ett förhoppningsvis tryggare land. Bebisar med all omvårdnad med blöjor, mat kyla förut all oro för den krigande delen av befolkningen.
Vår son är utbildad i det militära och har arbetat i där flera år. Oron om kriget närmar sig och ❤️

 

En mixat helgkompott av bilder innan vi åkte tillbaka hit efter våra veckor i Sthlm.

.

 

img_0677.jpgHann med att bjuda några av våra vänner på middag och köpte en bukett och några till mina småvaser. Alltid tacksamt att dekorera borden med lite färger här och där.

.img_0685.jpgGjorde det enkelt för mig och köpte färdigmat. Krustader med skagen och rom till drinken. Lax-cheesecake och ruccola till förrätt, laxburgare till varmrätt, smarriga ostar och kex.
.

img_0689.jpg Lite suddiga Christian, Classe, Ulrika, Peppe och Amelie 💕
.

img_0686.jpgFick en sån vacker bukett av Ulrika som var gräsänka. Men den fick Lukas och Disa ärva. Resten av blommorna fick grannen Eva ta över.
.

img_1275.jpg
Dagen efter lånade jag ut lägenheten till Nadja Wedin Design team. Nadja har gjort sängkläder i samarbete med Hemtex tidigare. Nu har hon skapat 5-6 motiv i egen regi. Så otroligt vackra. Dock bara singel till de uppsydda test-påslakanen, fotograf Lars och stylisten Judith fick trixa lite.
.

img_0733.jpg Lukas gamla rum fick ”ställa” upp också. Det här motivet har jag klätt om flera möbler i, finns även i metervara och kuddfodral, mm.
Ni kan tacka mig iaf för att det blir dubbelpåslakan i produktion. För det är ett måste om man ska kunna bädda snyggt!
Dyker upp här NadjaWedin.se  så småningom. Ska få lite fina bilder från Nadja sedan.
.
.

img_0850.jpgNär de ändå fick låna lägenheten fick de ta några bilder till mig. Samarbete med Nya Joy blev så här tjusigt med proffsljus i mörkret utanför fönstren.
Foto: Judith Rindeskog
.

img_0923.jpgDagen innan vi åkte han våra upptagna älsklingar Lukas Disaoch vårt lilla håriga barnbarn Maja. Vi fick bege oss till Södermalm för det skulle funka bättre med hundvakt. Mycket att tänka på med en jycke i den lilla familjen, hehe.

.
img_0922.jpgVi bjöd ungdomarna på deras trevliga kvarterskrog. Var den enda som orkade dessert. Måste medge att jag blev barnsligt förtjust över en kanelsmiley på vaniljsåsen 😊
.

img_0911.jpgAv världens snällaste Ann fick jag en alla ❤️:s dagspresent att ta med. Såå gulligt och så gott.
Förstås från Drömhuset

.

cc058791-5609-4d5b-8618-8f8765f57b12.jpgTillbaka igen, lyckan total.
.

img_0991.jpgSå blev Peppes lilla dröm om bastu sann. Dock en IR-bastu (införaröd) som är väldigt nyttig för hälsan. Han beställde från Amazon, kom i ett ”platt” paket och han byggde ihop den i ett nafs. Blev himla bra i garage/tvättstugan/förrådet.
.

img_1001.jpg Ingen utsikt över havet som den vedeldade bastun på ön. Men inte så illa ändå. Förutom takboxen som hängde i taket. Men den ska bort.
.

img_1090.jpgEn av dessa magiska skymningar från taket.
.

img_1104.jpg
Kaffe ☕️
Mugg från Drömhuset.se
.

Önskar er en fin helg!

Kram Susanne

 

Instagram