Visar arkiv från september 2021

Finfrämmande x2

Kära vänner ❤️ Jag ber att få tacka så mycket för alla omtänksamma och fina kommentarer ni har skrivit. Blir alldeles varm i hjärtat av att läsa. Uppskattar allt som skrivs 🙏
Jag började svara, men inte att jag inte får tiden att räcka till. Allt fint på IG behöver sin kärlek det också.

Nu är det dags att säga hejdå till Casa Bel Air för den här gången. Peppe ska jobba med varvets båtupptagningar i helgen. Annars hade vi nog stannat några dagar till.

img_6620-1.jpgI söndags fick vi ett himla mysigt finfrämmande. Lukas barndomskompis William Bergren hälsade på med sin lilla gullungen och flickvännen Malin.
William är ju först ut i gänget med bebis, med sina 26 år. Så mysig liten sex månaders sötis. Nästan fyra timmar och inte ett pip. Vaken hela tiden, hon ville inte missa något.
.

 

img_6626-4.jpg
Den lilla familjen bor i här i fem-sex veckor i mamma Monika Albergs mysiga hus i Gamla stan. Lillskruttan gillade att bada, i havet är ju lite för kallt när man är så liten.
Mysig dag med fika, pizza och trevligt prat vid poolen.
..

img_6637-1.jpgFick en efterlängtad beställning/leverans från Norge. Sett de här vackra handgjorda lyktorna/vaser Iglo länge hos mina norska vänner Knut och Kjartan som har formgivit dem. De är så fina här. Födelsedagspresent till mig själv som ”gifter” sig med mina andra lyktor.
Magnor Glasbruk från glasochinterior.se 

.

img_6610-5.jpg En av många kvällar på taket. Måste ju älska vyn över bergskedjan La Concha. Lyktorna flyttar jag runt dit vi går.
.

 

img_6555.jpg En av veckornas goda middagar som Peppe lagat. Att vara lite matt efter operation har gjort Peppe till en piffig bra kock. Så himla skönt att bli uppassad.
.

img_6701-2.jpg Sen var det dags för mig att fira födelsedag igen. Peppes frukost var superfräsch och god. Sen var det ju exakt 30 års sedan vi förlovade oss. I sängen i Peppes lägenhet på Gärdet. Han kom med champagne, rysk kaviar, ring och en fin Cartier-klocka i present. Så gulligt ❤️

.

facetune_25-09-2021-11-21-54.jpgMina Änglatrumpeter och jag blev dagens lilla blomsterbild på mitt Insta.
Foto: Cia Liljeton för Svensk Damtidning
.

facetune_23-09-2021-19-27-48.jpgEfter en mycket lugn dag med Peppe blev det en lugn kväll med några av våra fina vänner. Peppe och tjejerna 😉 Jeanette, Cia och Johanna.
.

img_6742-2.jpgÅteranvände mitt Happy Birthday band som jag fick av Pernilla förra året. Lika bra att styra ut sig, hehe.
Klänning Plainvanilla.se

.

img_6710.jpgVi har det mysigt under taket på vår på terrass.
.

 

img_6709-2.jpg Lagade en favorit igen. Grillad tonfisk med mustig vitvinssås och sparris med parmesan.

.

img_6712-1.jpgGlassefterrätten uppäten. Cia dokumenterade.

.

img_6741-1.jpgJohannas present, saknar ett par coffietable books på hyllan. Såå bra. Av Cia och Jeanette fick jag en fin urna. Står dock kvar på taket och kom inte med på bild.
.

 

img_6606-3.jpgFullmåne 🌕 Är det inte otroligt vackert, så säg?
.

img_6695-3.jpgI dag är det min älsklings födelsedag ❤️ Firar med en snabb frukost innan vår chaufför kommer och kör oss till flygplatsen. Middagen var Peppe-fixad några dagar innan 🥰
.

 

img_6743.jpg
Fin bild lånad från Johannas IG Story💕

Önskar er en fin helg!
Kram Susanne 💋

Sjukdom OP ångest och glädje

Kära vänner, nu hängde jag ut mig själv och min sjukdom på Instagram i fredags. Förklaringen till att jag inte haft världens största inspiration under en tid är att jag drabbades av cancer.
Jag som så himla sällan är sjuk och inte belastar sjukvården i onödan eller varit sjukskriven på säkert 28-29 år. Inte sedan jag cyklade omkull och slog ut sex framtänder och hade det lite tufft under en lång tid.
Då jag arbetade mest som modell/mannekäng under den tiden, var det liiite körigt att arbeta med ett sönderslaget ansikte. Och tandlös med provisoriska tänder eller nya tänder som gav missfärgningar pga kemisk klister-reaktion. Bla, bla, bla…

Men nu var det lite tyngre oro.
.img_5542-4.jpgEfter vårens kraftiga blödningar blev det en del läkarbesök och provtagningar. Fick diagnosen livmoderkroppscancer. En datormografi och två operationer på en sommar. Efter ett gäng ytterligare möten med läkare provtagningar etc. fick jag OP-tid.

.

img_5769-2.jpgPeppe och en taxi tog mig till till Nya Karolinska och checkade in kl 08.00 19 augusti. Hoppade ur min bekväma hoodieklänning och i sjukhuskläderna. Sen tog all personal över. Roboten och kirurgerna resten.

 .img_5809-1.jpgDagen efter var jag rätt matt, förstås. Man känner sig rätt liten. Det första jag tänkte på var att jag verkligen skulle velat ringa min älskade mamma. Men hon har ju varit borta länge…
Man har opererat bort livmodern, äggledare, körtlar även blindtarmen och tarmfettet för säkerhetsskull.
Vilken otrolig vård vi har och vilken effektivitet det är med all kunnig vårdpersonal.
Tack av hela mitt hjärta till Läkarvillan/Gyn Sankt Görans Sjukhus och Nya Karolinska Sjukhuset ❤️
.

img_6551-5.jpg I fredags, dagen efter att den här bilden togs ringde kirurg Emma och berättade att allt hade gått bra. Alla prover visade att tumören i livmodern inte hade orsakat spridning. Och en snabbväxande cysta som misstänktes vara borderline (hade kunnat spridit cancern vidare i hela bukhålan) var helt normal. Ni förstår tacksamheten efter det samtalet och känslan över att ha fått en andra chans ❤️❤️❤️

img_6599-1.jpg
Det hela innebär en del restriktioner.  Inte bada på sex veckor p.g.a. infektionsrisken, inte sola alla nya fem ärr på magen. Plask och skugga under parasollet funkar ju det också.
Inte bära eller ta i på ca sex veckor. Inget samliv på tre månader. Och en urjobbig trötthet emellanåt som är svår att vila sig ifrån. Etc… Men det blir iaf bättre och bättre för var dag med smärtorna i min svullna mage.
Men som sagt, jag lever ❤️
.

img_6546-2.jpgMen vår väl kamoflerade dusch är svalkig så det räcker.
.

img_6601.jpg I väntan på lördagmiddag på taket. Då jag får ju inte bära så mkt, blir några rundor upp och ner i trapporna när det ska dukas. Gratis motion.
Lite lördagsfin i min syrenlila klänning från Blond Hour/PlainVanilla.se även  min hoodieklänning på andra bilden är från Plain Vanilla

.

img_6604.jpg  Så kom maten! Oj vad gott det blev. Färsk gorgonzolapasta i lite gräddsås, stekt sparris med parmesan och alldeles färska padrones från plantskolan. Peppe är helt suverän på att fixa frukost varje morgon, handla och laga mat. Det är sånt jag alltid gör annars. Och han tar hand om disken. Himla skön back up i dessa tider.

.

img_6585.jpgAlltid mysig långfrukost i baren bland bananträden. I den behagliga skuggan.
.

 

img_6506.jpg Häromdagen kände jag att det var så mörkt i köket. Vår ”djungel” tog bort allt ljus. Snälla Peppe, hjälp! Vips så satte han igång att röja. Några timmar senare var det helt annat ljus i köket. Och så mycket snyggare. Och glad är jag som inte kan flänga runt och fixa så mycket  än. Trädgårdsgänget fick lite att frakta bort. Och ännu mer klippande blev det.
.

img_6503-1.jpgEn ny luftigare köksingång och garageuppfart😍
.

Det var lite om min resa. Men jag har fått så mycket kärlek av min familj och mina underbara vänner. Och alla fina kommentarer på IG 🙏
Det har betytt, och betyder så himla mycket ❤️❤️❤️
Nu ska livet levas ännu mer, för det är så kort!
Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne 💋

Instagram