Visar arkiv från januari 2022

Utflykt till bergen och Ronda

Nu är vi hemma i Stockholm efter 2 månader och fyra dagar i Marbella. Karolinska kallade och vi åkte hem alla tre tillsammans. Helgen innan åkte vi på utflykt till en stad som heter Ronda. Ligger 739 meter ovanför havet, och det är långa smala kringelikrogvägar upp. Men så värt att ta sig dit. Det finns många vingårdar och gott om finsmakarrestauranger.

 

img_0274.jpg .img_0266.jpg .img_0275-1.jpg .img_0276-2.jpgHär vill man inte trilla ner…

.img_0278-2.jpgFrån bron, utsikten från bro och restauranger är på bilden nedan.
.
img_0277.jpg😱
.

img_0327-5.jpg
Faktiskt såå läskigt att titta ner med dessa höjder.
.

img_0493-3.jpgVid den här mannen hade jag kunnat stanna hela dagen För maken till vacker musik som strömmade ut från hans högtalare har jag aldrig hört från en gatumusikant. Helt ljuvligt!
.

img_0280-1.jpgStrosade runt lite i den pittoreska staden.

img_0283.jpgEfter lunchens avslutande dessert, tråcklade vi oss ut ur den lilla slingriga staden och njöt vidare av vägarnas formidabla vyer.
.

facetune_23-01-2022-21-27-45-1.jpgAtt få motorstopp mitt i en rondell i skymningen är inte världens hit! Det var ett gnissel som blev värre och värre, sen sa det bara stopp. Jag ringde vår kompis Jeanette som ryckte ut. Funkade inte med startkablar men vi tänkte att försöka duger. Jeanette ringde runt till bärgare och lyckades få tag på en snabb kille som jobbade lördag och inte behövde flera timmar för att komma.

.

img_0298-1.jpgMedan Peppe väntade på bogseringsmannen, körde Jeanette hem oss. Så gulligt! Sen paxade vi några platser utanför huset med kartonger och en stol som Lukas kom ut med. Sen satt jag där och väntade in ekipaget till vara trånga gator i området.
Vi skulle ju åka hem några dagar senare. Tur att det fanns plats där den får stå tills vi kommer tillbaka och P tar tag i det hela.  Ny centralpump, lite remmar och AC som gått. Sen är den väl som ny igen.
.

facetune_18-01-2022-00-53-52.jpgPassade på att fira kärleken och våra 31 år tillsammans. Här var det 25-årsresa till Maldiverna. Numer blir det Marbella, trevligt att Lukas med också.
.
img_0318-1.jpgGrattis till oss ❤️🌹❤️ Att hitta en man som kan hålla i selfiepinne och se avslappnad ut samtidigt som bilderna tas, går inte av för hackor, hehe
.

img_0336-3.jpg
Sista frukosten i sol på ett tag.
.

img_0496-2.jpgTakkärlek i solnedgången 💙
.

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne 🌹

 

Vänner och kalas

Vi har haft några kalla och dystra dagar. Så blir vi påminda om att det är vinter både här och hemma. Inte så konstigt att täckjackorna åker på.
.

img_0028-4.jpgFörra helgen fick vi finbesök av min konstnärsvän Nadja Wedin, och familjen Alice och Lars. De har haft ställen på Palma i en herrans massa år. Nu har de köpt en lägenhet ca 14 mil från oss.
.img_0301-1.jpgPeppe och Lukas var med de också. Efter bubbel och prat i soffhörnan klämde vi ihop oss vid runda bordet på taket.
.
img_0039-1.jpgNjöt av en vacker solnedgång, men när mörkret och kylan svepte över oss flyttade vi ner.
.

img_0056-2.jpgFick så otroligt fina presenter av Nadja och CO. Två ursnygga och praktiska brickbord. Förstås med brickor i Design Nadja.
.

img_0053-1.jpg Så mysigt med bordet framför min lilla stensoffa. Perfekt att ha tända ljus på kvällen när man sitter ute. Jag beställde ju en leverans med koppar, brickor ett kuddfodral och en burk hit förra året. Så hon fanns lite varstans i vårt spanska hus. Nu är det ännu mer 😍
Nadjas webshopp     👈
.
img_9986-2.jpgNär Lukas kom hit åkte killarna och köpte den årliga ”julskinkan” Pata Negra/iberico. Den här grisen vägde  sju kg, är uppfödd på ekollon och lagrad i 18 månader i rumstemperatur. Igår var den helt uppäten. Så det har karvats duktigt sedan 6/1…

.
facetune_12-01-2022-17-42-11.jpg Häromdagen tog vi en sväng uppåt bergen och tittade till Pernillas Casa Rosa. De skulle ju kommit ner förra fredagen, men fick Covid. Dock helt utan symtom. Hade bara längtat efter dem. Benjamin och Bianca har ju inte sett vårat lilla Casa heller. Allt såg i alla fall ut som det skulle ✓

.
img_0183-5.jpgPeppe föreslog en drink i solnedgången efter vi varit hos Pernilla. Åkte till underbara El Ancla i San Pedro och beslutade oss för att äta tidig middag också. Mysigt med en liten spontanare. Åt den godaste svampfyllda raviolin med tryffel. Himmel så ljuvligt gott.
.

img_0206.jpgI torsdags träffade vi äntligen kunde vi träffa våra tjejkompisar på en evighet. Pälsjackor och tischor. Alla fryser vi olika, haha

.img_0218-5.jpgPeppe åkte i väg och köpte en härlig gasvärmekälla dagen till ära. Hade regnat på dagen och det var lite rått ute. Himmel så skönt det var.

.

facetune_14-01-2022-00-59-37.jpgMin Gulf-man och jag 🧡 I min fina top  (rea nu) som jag beställde från Plain Vanilla när Johanna var i Sthlm sist. Sååå skönt med en med tjusig top med polokrage. Johannas och kompanjon Ingelas egen design/varumärke Blond Hour/Plainvanilla.se  

.

img_0227-1.jpgJag lagade en smarrig fisk och skaldjurssoppa. Med saffransaioli och rom från öring. Alla blev nöjda och mätta. Använder aldrig recept men gjorde ungefär så här 👇

.

img_0195-6.jpgEtt långkok med egenhändigt lagad fond.
Bryner hummerskal (eller vilka skaldjur som helst) från frysen och lök, vitlök.
Sedan kryddor, vin och fiskbuljongtärningar.
Kokade i ca 30 minuter, blir en mkt god fond. Dock efter en hel del avsmakande när en glad amatör som jag står vid spisen.
.img_0198-5.jpgNär fonden är avsilad från allt avkok, spädde jag den med (här 5 dl) grädde och vatten tills smaken är ljuvlig.
Lät potatisen koka med i fonden samtidigt som jag smakade av och tog upp den sen.
Sen värmde jag upp soppan och allt la i champinjonerna och puttrade en stund.
Stängde av värmen la i fisken och  räkorna.
När det är dags att äta har alla godsaker sugit i sig den goda aromen från soppan.
La i den förkokta fond-potatisen och värmde bara upp soppan till de första kokbubblorna, då blir fisken inte sönderkokad och behåller sin spänst. Servera.
När sonen, som inte äter grönsaker förutom svamp, har jag mer grönsaker i efter smak.
Soppan är perfekt att göra i god tid och innehållet får då ännu bättre smak.
.

441b06cd-dd07-45b0-aeed-5d2a6d53d4c0.jpgFixade äntligen en väggljusstake som det fanns två stycken kvarlämnade i huset. Den ena sprayade jag svart förra året. Nu fick den andra guldspray och spikades upp på barväggen. Batteriljus köpte jag med mig hemifrån. Älskar vårat barhäng och det kan ju aldrig bli för mycket ljus, eller hur?

.img_0098-1.jpgEn av mina god natt Marbella som då och då dyker upp på Insta story.
.

Skön söndag alla och ha en fin start på den kommande veckan 💖
Kram Susanne

  • 1
  • 2

Instagram