Att bygga förvaring på garderoben

FAVORIT I REPRIS
Uppsnyggad förvaring får ni kika in på idag. Ett halvfabrikats-trix jag ägnat mig åt i många år.

FÖRE
IMG_9174.JPG
En vanlig standardlösning när det är högre i tak än vanligt. Två meter garderob trodde den då, nyinflyttade damen i fråga skulle räcka, hehe
Sen fylls det på efter några år. Som här!
IMG_9978.JPG
Min specialare är att köra ”halvfabrikat”. Vilket faktiskt blir billigare i längden. Här gick det åt *två garderobsstommar (de lägsta) Pax Ikea som kapas, botten och toppskiva är redan kompletta. *Två dörrar där vi använder kortändarna och vänder. *Två förp. gångjärn (åtta st) Samt göra hål för ett extra gångjärn/dörr.

EFTER
IMG_0468.JPG
Bytte även ut knopparna efter att bilden togs, fina mässingsknoppar som förändrar och piffar. På överskåpen sitter dolda ”trycköppnare”.
Tyvärr hade Ikea bytt leverantör sedan jag byggde garderoberna, och en viss nyansskillnad syns. Men det misstänkte jag och upplyste kunden om från början. Så när kassan tillåter får hon köpa fyra nya hela dörrar och byta ut, om det ska vara exakt. Syns dock mkt mer på bilden än IRL tack och lov.

FÖRE
IMG_9176.JPG
Sett från sidan, även utifrån då lyan ligger på nedre botten.

EFTER
img_0465.jpg
Beställde en hög täckskiva i MDF som lackerades i blankt. Då slipper man både skarv mellan garderob och överskåp och glipan mellan skåp och väggsyns. Återanvände bakom-dörren-krokar för träningskläderna. (syns inte då dörren alltid är helt öppen)

img_0459-2.jpg
Nya täckbitar i MDF hela vägen upp till tak. ”Stängde” glipan med målarfog efter grundningen, målade tre gånger efter det.
En liten makeover som gör susen för helheten, icke att förakta.

Nä, nu ska jag vara lite sportig och cykla till mitt byggmöte i förorten i stälet för att ta scootern. Kämpar lite med sommarens må-gott-fluff. Trots tre powerwalks i veckan.

Kram Susanne

 

2 reaktioner på “Att bygga förvaring på garderoben”

 • Rosa skriver:

  Så fint det blev så stilrent med skåp som går helt upp till taket och vilken fantastisk skillnad mdf skivan på gaveln gjorde så snyggt, något jag heller inte skulle ha tänkt så mycket över tidigare, åh vad jag lär mig sv dig 😀.
  Det där ”må-gott-pluffet” tror jag inte du behöver kämpa med länge, du är så duktig med promenader och annat.
  Ha en härlig dag, redan torsdag otroligt.
  Stor varm höstkram
  Rosa

 • ninni skriver:

  Det blir alltid fint och praktiskt där du drar fram …..
  Kram från soffan ♡♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram