Ett lugnt och behagligt sovrum

En favorit i repris!
Vi gjorde en omfattande renovering hos familjen Maria och Paul i Täby. sovrummet där önskemålet var att få en mer ombonad känsla.
I sovrummet hade paret hade fnulat och tänkt att man kanske kunde riva väggar och bygga om genom att sno garderobsyta från arbetsrummet intill. Det hade blivit avsevärda kostnader med rivning, flytt av dörr etc. och ett mycket mindre kontor/gästrum.
Jag löste den lite snofsigare hotellkänslan ändå och sparade både tid, mycket damm och pengar.

FÖRE
img_9628.jpg
Förutom sängen så stannade gaveln som höjdes.

EFTER
img_4719.jpg
Maria ville helst ha vitt i hela huset, men gav med sig om att ha en diskret färg i sovrummet. Målade taket i samma färg.
Ny taklampa Sunshine /Elstore.se färg Wet Sand 4 Flügger 

FÖREimg_9630.jpgRensade bort allt krafs, inklämd byrå och stolar. Marias byrå åkte till arbetsrummet intill. På stolar hamnar oftast en massa onödigt,  så de är ingen hit i sovrum.

EFTERimg_4727.jpg Luftigare och renare, precis som M och P vill ha det. Och en trendigare ”obäddad” känsla som gör livet enklare på morgnarna.

FÖRE
img_9631.jpg
Bygga in garderoben och sno yta från rummet bakom, byta dörrar till vita eller snygga draperier som gör det lätt att komma åt kläderna?
Jag ville också få bort det gamla taket som sitter i hela övre våningsplanet.

EFTER img_4731-1.jpg  Dörrarna åkte ut. Gipsskivor i taket och borttagna taklister.  Att rama in halva rummet med gardiner i sammet och en ny stor matta ger en härlig dämpning.

img_4733-2.jpg Fyra längder sammet till draperiet på en glidskena från Silent Gliss med dragpinnar ytterst och i mitten.

FÖRE
img_9633.jpg
Utan dörrar kan man också trycka in mer ”förvaringlådor” då inga gångjärn stoppar upp.

EFTERimg_4728.jpg

img_4742.jpg Stommarna stod lite mer centrerade innan. Tryckte in stommarna helt mot vägg på andra sidan och fick till en bättre hänga-av-yta till sånt som kan återanvändas utan att hänga in i garderob eller ligga på stolar.
Krokar Lundell & Zetterberg

img_4741.jpg
Och en alltid så praktisk dörrhängare.

DETALJER OCH TIPSimg_4724.jpg *Den gamla gaveln höjde vi med ca 50 cm genom att ”kroka” vi upp på väggen. Borra två hål i gavelns baksida och dra in rejäla skruvar i väggen, häng upp.
*Vägghängda sängbord är extra bra i mindre rum
Påslakan och örngott från GANT sammets-kuddar Drömhuset mönstrad kudde Chhatwal & Jonson belysning Elstore.se sängkappa Mille Notti hjärttavla Susan Gudmundsson

img_4735.jpg  Snittblommor är alltid fint, om inte jämt så kanske när det är gäster i huset.
Fyra längder för att kunna dra för hela fönstret, Ohlssons Tyger sängbord Mio Med små sängbord är vägglampor en hit.
img_4744.jpg Stor härlig och måttbeställt langetterad matta.

img_4738-1.jpgVäxten och krukan från Bloomster Sibyllegatan, krukan målade jag i samma färg som väggen.
Batteriljus från Inreda.com lampa Design House Stockholm

Önskar er en fin start på veckan. Peppe och jag rivstartade med en riktigt snabb powerwalk, han hängde med bra efter lite pepp 😀
Kram Susanne

2 reaktioner på “Ett lugnt och behagligt sovrum”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram