Före och efter i blå rummet

När vi hälsade på i huset i januari förra året tog jag alla mått och planerade på plats. Kände att jag ville ha ett rum som går i blått. Annars var det lugna toner i mina tankar.
Det andra gästrummet har äntligen fått sina blå mattor och blev färdigt för fotografering.
Enkelt, utan krusiduller, och mysigt blått.
.

FÖREimg_0498-1.jpg Den engelska familjen hade detta som semesterbostad i 47 år. Barnbarnens rum innan. Blev smått stressad av alla mönster.
.

EFTER  img_2193-3.jpg Blått är så himla behagligt 💙 Det här rummet har inte utsikt över Medelhavet och poolen. Men är lite större och har fått lite extra sammetskärlek.  Mattorna är inte så tokblå som det ser ut på bilden.

.

FÖREimg_0500-3.jpg Stegen utanför fönstret har iaf flyttat till soptippen. Den nya bor i garaget. Den ljuvliga häcken blommar vackert.
.

EFTERimg_2187-3.jpg Dubbla sammetsgardinlängder och en på vänster sida. Samma tyg på sänggaveln och sängkappor. Takskenorna från Silent Gliss hade jag med mig från Sverige.
.

FÖREimg_0501-3.jpg .

EFTERimg_2184-1.jpg Stora och rymliga garderober som rymmer mycket. Även ommålat där inne.

.

 

FÖREimg_0502.jpg .

EFTERimg_2180-2.jpgÄlskar vår snickarglädje på dörrarna, även om det varit ett jäkla pillerill att slipa spackla och måla. Det bästa med att måla om ett inköpt hus är att man får bort gamla lukter. Även om vi hade ett städgäng här innan vi flyttade in så ligger folks gamla ”inpräntat”.

.

DETALJERimg_2175-2.jpgSpeglarna fick jag ärva från Pernillas Casa Rosa. Speglar kan man aldrig ha för många av. Planscherna är från Karolina Palmér, ramar från Ikea 

.

img_2192-1.jpgSängkläder, sängkappor och gavel och gardiner tyg i sammet sänghyllor Mio mattor Ikea, bedspred och  kuddar från Casa Pernilla/Jotex

.

img_2172.jpgVägghängda ”sängbord” är suveränt. Tar ingen plats, lättstädat och smidigt. En knipsad blomma från trädgården är ju lite snofsigt det också 😉
.

img_1087-3.jpgSpraya väggmonterade lampor på plats funkar det också. Bara att täcka, vädra och ha munskydd. Läslamporna sprayade jag dock ute innan jag borrade upp dem.

 

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne

 

 

33 reaktioner på “Före och efter i blå rummet”

1 2 3 4
 • Ninni skriver:

  Oh så fint ni gjort. Stilfullt och inbjudande
  Jag gillar också blått. Trodde inte jag hade nån älsklingsfärg men när jag ser mej omkring är det mycket blått
  Ni måste vara supernöjda med ert fixande under den här perioden! Full pott!
  Kram från soffan ♡♡♡

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Ninni 💙
   Blått går inte ur tiden heller. Funkar år ut och år in. Faktiskt supernöjda. Håller på att bygga lite i blå rummets garderob. Resten får vänta tills i höst.
   Kram från frukostbordet

 • Emma skriver:

  Inspirerande att man kan få sån ombonad känsla med just blått!

 • Marica skriver:

  Superfint! Verkligen smakfullt.🤗
  Som det såg ut innan ser det ut i många semesterbostäder i Spanien. Typiska färgglada textilier och brunrött trä. Så ickemysigt….

 • Monica skriver:

  Mej Oj, va fint det blev! Vilken lycka att få vara gäst i det rummet. 💙

 • Eva skriver:

  Såå snyggt! Jaha då behövs Mio också och en Susanne i Spanien OCH Portugal.
  👏👏🥰

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram