Före och efter i blå rummet

När vi hälsade på i huset i januari förra året tog jag alla mått och planerade på plats. Kände att jag ville ha ett rum som går i blått. Annars var det lugna toner i mina tankar.
Det andra gästrummet har äntligen fått sina blå mattor och blev färdigt för fotografering.
Enkelt, utan krusiduller, och mysigt blått.
.

FÖREimg_0498-1.jpg Den engelska familjen hade detta som semesterbostad i 47 år. Barnbarnens rum innan. Blev smått stressad av alla mönster.
.

EFTER  img_2193-3.jpg Blått är så himla behagligt 💙 Det här rummet har inte utsikt över Medelhavet och poolen. Men är lite större och har fått lite extra sammetskärlek.  Mattorna är inte så tokblå som det ser ut på bilden.

.

FÖREimg_0500-3.jpg Stegen utanför fönstret har iaf flyttat till soptippen. Den nya bor i garaget. Den ljuvliga häcken blommar vackert.
.

EFTERimg_2187-3.jpg Dubbla sammetsgardinlängder och en på vänster sida. Samma tyg på sänggaveln och sängkappor. Takskenorna från Silent Gliss hade jag med mig från Sverige.
.

FÖREimg_0501-3.jpg .

EFTERimg_2184-1.jpg Stora och rymliga garderober som rymmer mycket. Även ommålat där inne.

.

 

FÖREimg_0502.jpg .

EFTERimg_2180-2.jpgÄlskar vår snickarglädje på dörrarna, även om det varit ett jäkla pillerill att slipa spackla och måla. Det bästa med att måla om ett inköpt hus är att man får bort gamla lukter. Även om vi hade ett städgäng här innan vi flyttade in så ligger folks gamla ”inpräntat”.

.

DETALJERimg_2175-2.jpgSpeglarna fick jag ärva från Pernillas Casa Rosa. Speglar kan man aldrig ha för många av. Planscherna är från Karolina Palmér, ramar från Ikea 

.

img_2192-1.jpgSängkläder, sängkappor och gavel och gardiner tyg i sammet sänghyllor Mio mattor Ikea, bedspred och  kuddar från Casa Pernilla/Jotex

.

img_2172.jpgVägghängda ”sängbord” är suveränt. Tar ingen plats, lättstädat och smidigt. En knipsad blomma från trädgården är ju lite snofsigt det också 😉
.

img_1087-3.jpgSpraya väggmonterade lampor på plats funkar det också. Bara att täcka, vädra och ha munskydd. Läslamporna sprayade jag dock ute innan jag borrade upp dem.

 

Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne

 

 

33 reaktioner på “Före och efter i blå rummet”

1 2 3 4
 • Victoria skriver:

  Åhh så fint gästrummet blev!!! Onekligen en större utmaning för dig att inredningsstyla i Spanien där allting antingen ska fraktas från Sverige eller hittas inom bilavstånd i Spanien. Vilken tur att det inte var så snyggt inrett när ni skulle köpa det, då hade engelsmännen velat ha mycket mer betalt. 😀
  Du är ju van att färgspraya inredningsdetaljer som inte har rätt färg, vilket alltid blir ett jättelyft åt lampor och annat. Jag blir inspirerad att ge mig på lite tråkiga halvgamla lampor här hemma som behöver uppdateras med ny färg., men vad ska jag använda för sorts färg till lampor i metall?

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Victoria!
   Vi ville ju ha ett hus att renovera och just som du skriver, blir till bättre pris också😉 Dock glad över att alla fönster och dörrar är utbytta för det är ett saftigt jobb.
   Faktiskt inte det lättaste att hitta det man vill ha. Det mesta jag sprayar är det metall. så dessa sprayer är för allt. Hemma köper jag alltid Flüggers sprayer.

   • Victoria skriver:

    TACK snälla Susanne för tipset! Jag ska försöka få tag på den färgsprayen och ge mina lampor ett ny chans.
    Jätteroligt att du och Peppe får renovera, fixa och styla åt er själva för en gångs skull. Du som annars hjälper så många människor att få tipp-topp-fina hem. Vilket paradis ni har hittat i Spanien, så roligt att se alla dina fina foton som du delar med dig av!

 • Irene skriver:

  Vilken skillnad, så fint det blivit.
  Dessutom tycker du det är kul att få sätta klorna i allt och göra till din stil!
  Vilken lycka 🌞
  Kram Irene ♥️

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Irene!
   Rätt iakttagelse, hehe Det bästa i levt att sätta tänderna i allt som går 😉
   Kram på dig

 • MariaZ skriver:

  Hej,
  tack, du ger så bra tips! Mitt inredningsintresse har legat lite oanvänt ett tag i en bostad som jag inte kunde göra så mycket åt. Nu har jag precis flyttat till en fin lägenhet och inspirationen är tillbaka. Det känns otroligt roligt! Det är verkligen högt i tak här så jag ska börja leta tyg till gardiner, det blir kul. I helgen när jag har tid ska jag gå tillbaka i din blogg och läsa och titta på en massa tidigare saker du gjort. Tack för att du delar med dig! Hälsningar Ulrika Maria

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack, kul att du får inspo 🌺
   Grattis och lycka till med din nya lya.
   Du vet ju att du kan söka i Kategorier uppe i fältet. Eller bara söka på nåt du är ute efter 👍

 • Maria, kiruna skriver:

  Jättefint verkligen.

 • Mona skriver:

  Skulle kunna tänka mig att sova i det rummet! Jättefint!

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram