Före och färdigt i Lukas och Disas rum

Äntligen har jag fixat hyfsat färdigt i Lukas och Disas rum. Har så pass mkt arbetspinaler här och var. Fick vänta in rätt tajming inför beställning av allt material till sänggavlar och till min minisoffa. På julafton styrde jag upp alla MDF-skivor med snickeriet.
Sen var det  bara att sätta tänderna i byggandet 👍
Ni förstår ju känslan av att se allt växa fram. Även om det tar sin lilla tid som allt hantverk.

FÖREimg_0488-1.jpg För exakt 11 månader sedan såg jag huset för första ggn IRL. Så här såg det ut i det enda rummet med poolvy. Här ville jag skapa en lugn oas att softa i.
.
EFTER
img_9947-1.jpg Det fina nätta skåpet lämnades kvar i huset. Det fick bo kvar här. Mattan som är 2×3 meter kapade jag till med mattkniv, så att den passade in. Peppe kapade dörren så att det skulle gå att öppna den för mattan som var lite för tjock.
.

FÖRE
img_0494-2.jpg Visst måste det väl vara en magisk vy att vakna till? 😍
.

 

EFTERimg_9937.jpgSminkspegel och en fantastisk belysning på samma gång. Inte så poppis med takbelysning i de spanska husen.
Från Iconmirror.com 

.

FÖREimg_0489-2.jpg Som sagt rummet är litet. Det var en 140 cm bred säng här. Ville ha en 160 cm bred säng. Och det funkar på det berömda håret. Går inte att öppnade de stora garderobsdörrarna helt dock, men hellre en bredare säng.
.

EFTERimg_9935-1.jpg  Spegeln var också kvarlämnad. Den fick bara byta vägg. Har byggd en nätt sänggavel som jag hängt på väggen. För att spara utrymme. Har köpt med mig en sängkappa också. Ska bara strykas och snart fixas på plats.
Säng Ikea påslakan MIO gavelmaterial Ohlssons Tyger MDF Leroy/Marbella kuddar Ullared present från Pernilla 

.

img_9292-1.jpgVägglamporna som jag tog från slänghögen hos kund Monica. Ommålade och himla bra här i stället.

.

FÖREimg_0491.jpg Ni ser ju vilka jättedörrar.
.

EFTERimg_9939-1.jpg Ska måla dem i samma färg som väggarna, med det tar jag längre fram. Tar en sån evinnerlig tid. Bara att slipa i alla skrymslen 😏

.

FÖRE img_0493-1.jpg.

EFTER
img_9940.jpgDörren in är ommålad.

.
img_9735-1.jpgBadrumsdörr till höger. Älskar våra charmiga dörrar.
.
.

DETALJER
img_9945.jpg Den här ursnygga vägglampan Kelly såg jag på Formex-mässan i februari och blev så förtjust i den. Bestämde mig för att ha dem här nere. Blir likadana i vårt sovrum.
De nätta sängborden med stenskivor lämnar golvet fritt i det lilla rummet.
Dimmerbar lampa från Watt & Veke  vägghyllor MIO
..
img_9929-3.jpg
En mindre tvättkorg i gästrummet. Den använder Peppe när det är gästfritt.
Från ByLeonnie/Dromhuset.se  gardiner Boel och Jan/Hans Mikael Kungsholmen uppsatta på skenor från Silent Gliss/Sverige

.

 

img_9878-1.jpgÖnskar er en god fortsättning och en fin start på veckan med en bild från vår Juldagsmorgon! Bjöds på en väldigt smarrig varm smörgås i baren.

Kram Susanne 🤗

28 reaktioner på “Före och färdigt i Lukas och Disas rum”

1 2 3
 • Birgitta Andersson skriver:

  Fantastiskt så fint ni får det i huset! När du skär mattan med kniv; det blir inte problem att mattan fransar sig? Har funderat att göra samma sak men är orolig att det blir fransigt.
  Mvh Birgitta

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Birgitta!
   Nä inte alls! Du skär ju underifrån och mattan går in mot väggen så det är inga problem alls. Dammsug kanterna utan munstycke när du skurit den så försvinner ev mattludd. Jag har skurit till mängder av Ikea-mattor under årens lopp, blir himla bra 👍

 • Maria skriver:

  Hej!
  Så vackert allt blir, när du far fram med ditt trollspö Susanne! Dörrarna är pampigt vackra, om man kan säga så?! Ni har ej funderat på att sätta skjutdörrar i garderoberna i sovrummet? För att spara utrymme, bli ju smidigare.
  God fortsättning, följer varje inlägg du skriver men dålig på att kommentera.

  Kramar Maria i Finland

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack Maria!
   Haha, nä det skulle nog bli den klumpigaste lösningen. Skjutdörrar till garderober är skrymmande på djupet då de hamnar utanpå och ska gå över varandra. Så det skulle det väldig bli trångt och osmidigt 😊
   God fortsättning till dig i Finland 🎉
   Kram

 • Maria,kiruna skriver:

  Jätte fint, god fortsättning från ett snö kaosigt norr.

 • Ninni skriver:

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 • Annette skriver:

  Otroligt fint o vilsamt sovrum! Och jag stämmer verkligen in i att dörrarna är så fantastiskt vackra!! Och ditt magiska jobb gör dom ändå vackrare!!

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram