God jul och skål

Jag har så mycket omkring mig nu så det knottrar sig nästan i huvudet, men det är kul med lite kaos! Eller inte…Samtidigt så är det kul med dessa små och stora pressevent, fastän som igår  jag fick fortsätta när jag kom hem tills sent på natten.

Igår kallade PR-Sara och stod det julbord på Villa Godthem på menyn, det är så udda och måste förstås checkas av trots varmt september väder. Tog men revisor My, cyklade till Djurgården och fick en kall isad vitvinsglögg i handen, som vi lätt skulle kunna sippa på både till midsommar och närsomhelst.
Underbar miljö, härliga små matupplevelser,  inte direkt klassiskt ”julbord”, samt norsk glögg och snaps på annorlunda vis.
Kan höja vilken stressad och vilken trött och lätt tjatig tonårsmorsa som helst,  sådär en vanlig onsdag. 😉
.

20110929-064551.jpg

 

20110929-064618.jpg

 

20110929-064609.jpg

Jag gick igång på de vackra ettiketterna som är väldigt genomarbetade. Den högra Christmas Edition var min sippfavorit, funkade till all mat, (extra gott till pilgrimsmusslorna som jag fick istället för ankan.)
Info: Snapsen lagras i ekfat som ”shippas” runt på haven, på baksidan av etiketten står alla intressanta detaljer.
.

20110929-064627.jpg

Till efterrätten bjöds det på en ”ris a la malta” och glöggkokta päron med glass, med en kall lakrisglögg och en varm. Lakris, mmm….
.

20110929-064542.jpg

När jag ändå är julig av mig och för en gångs skull ute i god tid får ni kika på den här supercoola glöggkaraffen från Eva Solo.
”Strumpan” håller värmen i min 30 minuter, ”strippar” man den är det bara en vanlig snygg karaff med väldigt fiffig och ”ospillig” hällfunktion.

.

20110929-064601.jpg

Fick den här kommentaren från MALIN förra veckan

Hej susanne och alla som kommenterar! Jag behöver HJÄLP!!Har fått i uppdrag av min vinälskande sambo att hitta ett stort vinglas som han har sett någonstans (kille=kommer inte ihåg var!!!) Det är alltså ett jättevinglas som står på golvet och används som t ex ljuslykta. Han vill ha det i sin vinkällare med vinkorkar i och JAG ska fixa det till julklapp tydligen!! Är i ordentligt behov av hjälp!!!!!!

Malin, jag har googlat och kikat runt, det närmaste jag kommer är det här som finns hos Drömhuset. En stor ljuslykta är det dock, men kanske kan den passera som vinglas? 299:- kostar den.
.

 TILL SIST:

20110929-064534.jpg

…ett underbart klipp från Peppe! I dessa tonårstider…

Nu mot Hammarby Sjöstad, platsbyggt, gardiner, sminkbord och lite till…

Kram Susanne

0 reaktioner på “God jul och skål”

1 2 3
 • Mrs.M skriver:

  Hej Malin,
  Kolla den här länken. Ja, de skickar till Sverige.
  http://www.greatbigstuff.com/wineglass.html
  Det finns massor av extra stora saker där :) Nu kommer glaset ifrån Polen men jag vet inte vilken fabrik som säljer den tyvärr.
  Kram och lycka till.

 • Sara skriver:

  Underbara Susanne, tack för att du kom, alltid lika positiv och strålande!! Kram PR-sara

 • Sussi skriver:

  Synd att du inte har en matblogg, då kanske några annorlunda julbordstips skulle inspirerats också. Ska varje fall ta och testa glöggen när det är dags. Underbar skylt haha ha en trevlig helg

 • Moster Gerd skriver:

  Kära systerdotter!
  Skönt att du kunde koppla av en stund vid dukat bord,det behöver du!
  Jag gillade Herrgårdsglögg-ettiketten,minner om en svunnen tid….

  Så slående klippet från Peppe är,minns hur det var med tonårsbarnen
  fast det är ett tag sen,man är glad & lite stolt att man lyckats så bra…..

  Ha en solig torsdag PUSS från mej igen!

 • Malin skriver:

  Tack Susanne!! Får kolla in den, har ju inte så mkt annat att gå på, tyvärr… Den faller iaf mig i smaken så kanske blir ett ego-inköp!!! Tack för en otroligt inspirerande blogg!!

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram