Hissgardiner och lite mer

Igår tillbringade jag hela dagen på kontoret och ritade/projekterade med nyinflyttade Sickla-Carinas lägenhet. Vi pratade förstås fönster och jag kom på att jag inte visat 12-åriga Philips hissgardiner som jag svängde ihop innan sommaren.

För er som inte sett hans nya rum som jag gjorde tidigare i år, klicka på länken och kika in på före och efterbilderna.

 Philips coola rum
.

HISSGARDINER PÅ PLATS

20110831-071912.jpg

Jag gillar verkligen ränder och ville ha en svartvitt tyg med breda rand och rätt bredd på tyget för att slippa skarva i kanterna. Letade som en galning men hittade inte det där rätta.
Mamma Amelie satt hos frissan och bläddrade i en tidning och såg en stol klätt i ”min” rand, och rätt rätt bredd visade det sig. Tyget var från Ikea, jag är ju där rätt ofta och helt missat den där snygga randen!
Ibland går man över ån efter vatten. Nu var det förstås slut när jag kom dit, men vad gör väl lite väntan, när pricken över i är hittad. 😛
.

20110831-071923.jpg

Hissgardiner är otrolig pillrigt och galet tidskrävande att jobba med, men resultatet blir alltid så bra efter slitet, och uppsättningen icke att förglömma!

 

FÄRDIGSYDDA HISSGARDINER

20110831-071829.jpg

Har man tur och tycke, smak och måtten passar kommer man billigt undan om det dyker upp en färdigsydd som känns bra. Kan dock inte förstå varför man envisas med att sy lattarna (kanalen för dra-upp-pinnen) på utsidan?

Sett på Åhlens (under 400:-)
.

20110831-071853.jpg

Nyuppackat och romantiskt.

Från Åhlens
.

FÄRDIGSYDDA VÅDER I ”SIDEN”…

20110831-071843.jpg

…(fejksiden) bara att hänga upp och fixa längden. Jag brukar faktiskt nåla upp på plats, för att sen lägga upp längderna med klisterband och strykjärn. Tycker att det blir snyggt.

Från Tiffany Drottninggatan

 Drottninggatan
.

DRAMATISKT DRAPERI

20110831-071902.jpg

Fast det är faktiskt helt släta våder som har ett maffigt tryck, ser ut som på teaternscenen, i bästa trompe l’ oeil stil (lura ögat) helt enkelt.

Sett hos R.O.O.M i Pubhuset
.

Nu ska jag ut och shoppa och låta flytt-Matte frakta över lite smått och gott åt Sickla-Carina så att dom boar in sig lite extra innan jag kör igång nästa vecka.

Ha en fin dag i det sköna vädret!

Kram Susanne

 

 

0 reaktioner på “Hissgardiner och lite mer”

1 2
 • Maggie skriver:

  Hej Susanne!
  Måste bara berätta om min rullgardin jag har på mitt lilla studentrum. Första natten drog jag ner den för hand, och alldeles för långt tyvärr. På morgonen fick jag inte upp den, hur mycket jag än slet och ryckte i den.
  Typiskt, tänkte jag att något går sönder med en gång. Vem ringer man för att få den lagad?
  Nämnde mitt problem för en korridorkompis, som då visade mig att det inte alls var en traditionell rullgardin, utan en hissgardin med ett fiffigt snöre bredvid fönstret att dra i!
  Insåg då att jag lätt kunde ha slitit sönder den när jag försökte rulla upp den och då hade jag fått ersätta den!
  Det var alltså ingen gammal hederlig rullgardin, utan en hissgardin istället – som jag nästan hade sönder!

  ”Kalle med kollen” har tydligen inte koll på allt…!

  Kram Maggie :-)

 • eva skriver:

  Hej

  var hittar jag fejksiden nånstans?

  Tacksam för svar

  Kram
  Eva

 • Eva Stridh skriver:

  Hade turen o fann i rätt storlek, via nätet. Så nu blir det nya hissgardiner till sovrummet!
  Skulle vilja ha till köket men då snackar vi 2 meters bredd och det har jag då inte sett nånstans… och att sy upp själv.. den tiden har jag inte. Man kanske skulle flirta med mamma?

  Här regnar o åskar det, men man kan absolut njuta av dagen ändå! Är ju så härligt nu att tända upp en massa ljus på kvällen o krypa in under filten med maken!

 • Ann-Marie skriver:

  Snygga gardiner.

  Inget blogginlägg om ytterdörrar eller utomhusbelysning?
  Ha det bäst!

 • Sussi skriver:

  Det är verkligen snyggt med hissgardiner men svindyrt att sy upp. Dom randiga i killens rum är jättefina, hela rummet är supercoolt.

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram