Jul hos Royal Copenhagen

Känns ju som om julen närmar sig med stormsteg! Eller inte 😉 Inte för er som inte går på juliga pressvisningar i ett. Jag tycker att det är himla mysigt att sippa på säsongens första glögg kl. 9 på morgonen och känna stämningen. Tills man kliver ut på gatan i solsken.
Trendgruppen PR bjöd in till MOOD-Gallerian där Royal Copenhagen har ett spännande concept. Butik och lättare restaurangverksamhet i ett. Danska smörrebröd mm. och fika. Härligt att äta och dricka i lyxigt porslin och frestas en smula…

IMG_8343.JPG
Det anrika porslinsföretaget presenterade några nyheter, bl.a. till sin julkollektion Stjerneriflet Jul. Fina burken med lock och en klassisk tekopp lägges till samlingen.
Lisa T på Trendgruppen gör de vackra blickfången
IMG_8353.JPG IMG_8348.JPG
Namnet på servisen Stjerneriflet Jul kommer sig av dekorationens stjärnform.
IMG_8352.JPG  IMG_8350-0.jpg .

IMG_8618.JPG
I finaste goodibagen låg två muggar för t.ex. glögg. Eller lika fina som ljuslyktor.

IMG_8356.JPG
Trendgruppens VD och ägare Karin Sköldberg berättade otroligt inspirerande om företagets historia och filosofi. Royal Copenhagen firar 240 år i år, det ni! Servisen ”Musselmalet” handmålas och signeras av den som målar. Karin sa att somliga köper sitt porslin från samma porslinsmålare. Perfektionister på hög nivå tänker jag 😛

IMG_8344.JPG
Den första servisen ut 1775 var just Musselmalet. Jubile’et firas med en elegant skål på fot, en klassisk temugg och en miniterrin med lock.
IMG_8347.JPG

IMG_8346-0.jpg
Fick också veta att Musselmalet Megas mönster är uppförstorade delar från klassikern Musselmalet. Karaffen är en nyhet för hösten. Med ett silikonlock som gör att den häller perfekt utan att droppa.
IMG_8354.JPG
Servisen Musselmalet Mega i svart är fashonistans favorit.
Design Karen Kjaeldgård Larsen

IMG_8355.JPG
Flott kombo.
IMG_8362.JPG.
Royal Copenhagen i MOOD-Gallerian Norrlandsgatan nära ingången för webshop klicka här.
IMG_8363-0.jpg IMG_8365-0.jpg
Trevlig och mysig butik /restaurang/cafe’. Tjejen som bara ser ryggen på heter Hedvig och är kompis med Lukas och Disa. Hennes moster och pappa, som ses i bild driver det ombonade stället.

GRATTIS PEPPE

IMG_8605.JPG
I morse var det min tur att fixa frukost för Peppe som fyllde år. Han blev jäteglad åt presenterna jag handlade i går kväll. Ute i god tid där…Nu har vi också varit förlovade i 24 år, vilket gammalt strävsamt par vi är  😉
Av mig fick Peppe en übersnygg datorväska i läder från Tiger och en blå skjorta från Hugo Boss/NK Tallrikar från Cervera och Royal Copenhagen
Kram Susanne
Instagram: susnordstrom

26 reaktioner på “Jul hos Royal Copenhagen”

1 2 3
 • Ankie skriver:

  Hej,

  Önskar komma i kontakt med dej för inredningshjälp.

  Med vänlig hälsning

  Ankie

 • Moster Gerd skriver:

  Kära Susanne!
  Tack för att du visar så mycket vackert att duka bordet med! Kanske dags att förnya här hemma…..?
  Ett jättestort GRATTIS till Peppe på födelsedagen och ha en fin förlovningsdag också! Hurra! Hurra!
  Puss & Kram

 • Oslojenta skriver:

  Gratulerer med dagen, Peppe! Hurra for deg som fyller ditt år, ja deg vil vi gratulere! Alle i ring omkring deg vi står, og se nu vil vi marsjere osv osv (norsk barnesang som også voksne synger til hverandre)

 • Oslojenta skriver:

  Hej! Har en ledig minut och vill gärna dela en liten hemlighet med dig, Susanne. A propos allas favorit Royal Copenhagen: Jag besöker Royal Copenhagens underbara butik på Strøget i København varje gång jag besöker den danska huvudstaden. Här finns också ett underbart porslinsmuseum, og jag går alltid ut med en påse från butiken. Detta är ingen stor hemlighet i och för sig, men i butiken finns det en kundtoalett. Ett måste för långtidsstrosande turister som mig! Gratis och rent och snyggt. Jag måste erkänna att jag använder deras toalett varje gång jag ”måste” på Strøget… (Men så är jag en trofast kund som samlar på just Musselmalet)

  • Susanne Nordström skriver:

   Åh, så härligt Oslojenta!
   Karin berättade om det vackra muséet som man inte får missa. Hon sa inget om toaletten dock, hehe
   Härligt att samla, jag har den nya stora tekoppen som jag gillar mycket och ett ovalt fat. Fast i Mega.

 • Linda H skriver:

  Fina presenter du gav till Peppe. Vad häftigt att ni fyller år så tätt inpå varandra :)

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram