Kaffe hos Amelie och några snapshots i huset

SOMMARBLOGGEN ♥

Familjen Söderberg lämnar ön idag för att åka bl.a till Torekov. Vi åt avskedsmiddag hos oss i solnedgången igår och fick en av dessa magiska kvällar. Bjöd in mig på en ”finkaffe” (espressomaskin) med Amelie och lite chitchat på deras ”bakveranda”. Passade på att ta några snapshots till dagens inlägg när jag ändå var där. Har hjälpt familjen en hel del under årens lopp, både här och i stan.

”FINKAFFE”…

20120722-140107.jpg

…i glada muggar från Iittala.

20120722-140300.jpg

Vid matplatsen har vi satt en av mina favoriter, en vägghängd hylla.
Tavlan har Classe och Amelie köpt av Susan Gudmundsson.

20120722-140334.jpg

Här har jag har vägghängt ett skåp, Bestå från Ikea. Alla kökstolar var från början trä-naturella, de har jag betsat svartbruna med Herdins lackbets. Håller år ut och år in. Tavlan som är ett sjökort som jag ramat in, fick Amelie nyligen av oss i 40-års present.

20120722-160505.jpg

Här fick Bestå göra jobbet igen. Vägghängt med plats för spel sängkläder handdukar etc.

Hos oss blåser det på för fullt, inget bryggläge direkt. Hela måndagen ska det regna, tror att jag ska plocka fram en burk färg och göra om lite här inne, det kliar i fingrarna. 😉

Under tiden som jag svängt ihop mina rader har jag pratat med Pernilla som är på väg till mina gamla hoods. Hon ska uppträda  i Skärplinge en bit ifrån Tierp, och behövde lite bilkörningssällis och hitta-vägen-tips. 😛

Kram Susanne

0 reaktioner på “Kaffe hos Amelie och några snapshots i huset”

1 2
 • Moster Gerd skriver:

  Kära Susanne!

  Lördagen blev ju födelsedagsfest hos Siw och Thomas med god mat och dryck!
  På söndagen blev det ordning på torpet med gräsklippning,vackert väder när vi
  kom ut men vid 14 tiden kom världens regnskur,då åkte vi hem…………..!

  Ha det så bra på er blåsiga ö,halka inte på blöta klippor!

  PUSSAR och KRAMAR!

 • Anne skriver:

  Älskar vägghängt. Hade det i mitt gamla badrum, 90 höga nere o 70 uppe med luft emellan så man fick en öppen hylla. Idag bor syrran i ett gammalt hus med höga fina socklar så där är det svårt att ställa saker framför, så hon gjorde precis som du, tog tre rader på varandra för sina tyger, pyssel m.m.

  Instämmer med övriga att tavlan i köket är jättefin! :)

  Kram

 • Rosa skriver:

  Enda fördelen med att vara utloggad (i mörkaste Småland som är helt fantastiskt vackert, var det omöjligt att komma in på datorn ígår kväll) är att man får mycket underbart att läsa och titta på när man är tillbaks igen.Vilken fin tur på Möja, där har jag aldrig varit, men så mysigt det ser ut vilken fin sightseeing vi fick.
  Så fint du har gjort hos vännerna, Bestå verkar vara så användbar på många olika platser i hemmet och är så snygg. Susans tavlor är så vackra, det fina motivet och ”enkelheten” är så fint tycker jag, hoppas att jag en dag kan köpa mig en.
  Hoppas innerligt vädret blir bättre ute hos er, härnere i södra Sverige har det varit 23 grader och strålande sol idag och ser ut att fortsätta ett par dagar ännu, gissa om jag är överlycklig….
  Stor kram Rosa

 • Maggie skriver:

  Blir så glad när jag ser den vackra hjärttavlan på väggen. Så bra den passar där vid bordet. Susan Gudmundsson målar underbara tavlor! :-)

  Kanske det passar bra att det blir lite inomhusväder, så att du kan fixa lite inomhus. Lycka till med vad u än ska göra.

  Ha en bra vecka!

  Kram Maggie :-)

 • Madelen skriver:

  Det gör du rätt i att fixa lite inomhus!!! Värmen ska tydligen komma enligt tidningen, frågan är bara NÄÄÄR???? Hade en fin lördag hemma på min lediga helg, lite praktiskt arbete, gos med barnbarnet Vida och en god drink på soldäcket, inte så dumt! Söndagen skulle ju oxå bli fin, men den blev inte som utlovat! . Hoppas ni får en fin vecka! Kramar,M

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram