Känslor och annat smått och gott

Måndagen skulle startat med early bird, men badrumsrivarna hade fått stök på vägen. Jag slapp kasta mig iväg toktidigt och planerade badrums-Helenas dotters rum som jag ska shoppa till idag.
Ms W var för ovanlighetens skull med på tv,  😀 (8.40) och ville komma förbi på en latte. Såå mysigt att jag hade fått mitt schema flyttat! Varvade förvaringsplanerandet med kaffe, ”tv-rekvisita” i bakad form från julboken, praaaat och nyttig smoothielunch. Muusigt värre, så där innan jobbet.
.

20111128-235015.jpg

En sen kväll förra veckan fick jag ett sånt mammalängt, styrde om torsdagens arbete och bilade norrut. Allt var ovanligt fint med min söta lilla mamma, som är som en hjälplös fågelunge i sin sjukdom.

20111128-235034.jpg

Bläddrade i boken som jag skickade till henne ungefär när när den kom ut -2004…
Den är så söt den här lilla boken och den finns fortfarande (även till pappor). Ibland räcker inte orden till då får man ta till kärlekshjälp.

 

20111128-235053.jpg

Gjorde julfint i mammas rum. Blingade med tre ljusstakar och julkulorna hamnade i gardinstången i år igen.

20111128-235109.jpg

Någon snäll person, säkert aktivitets-Lisa har målat mammas naglar med glitterlack. Alla är så gulliga och fina på boendet, trots hårt arbete och långa dagar.

När vi läser och hör om riskkapitalisternas  intåg i ägandet av äldrevården, skandalöst sparandet och vanvård av gamla människor, för att rika män som bara har som mål i livet, att  bli ännu rikare, då känns det underbart och tryggt att se att det finns ett annat tänk. Som t.ex Åskarbygården i Tierp.

Nöjdare i min lilla oro och längt efter en tid som varit, styrde jag mot staden i höstmörkret efter att ha tankat barnkärlek med min sötaste gudson och fina svägerska.
.

MODERN LJUSKRONA FRÅN KREBS

20111128-235146.jpg

Skugge & Co invigde sitt nya showroom samma kväll, jag  satt i bilköer efter nån olycka, och blev väldigt sen. När Anna W och jag kom fram trippade de sista gästerna nedför trappan, och bokgoodiebagsen var slut! Men vi fick en väldigt bra och exklusiv info, bara för oss, alltid något.  😉

Kronan som visades, såg jag att Hans Mikaels hade köpt in nu.
.

”HYLLA” DINA LJUS…

20111128-235204.jpg

…fin ljushylla designad av Klara Johansson. Numrerad , finns i svart och nåt hyllplan i accentfärger kan stoppas in. Som ett konstverk. Härligt ljusskimmer på väggarna från ljuskronan ovan.

 

ROSENTAHL…

20111128-235236.jpg

20111128-235223.jpg

…låter snustorrt i mina öron. Men i jubileums linjen 1961-2011 som tagits fram,  där finns en hel en hel del guldkorn.
Designers som Sigvard Bernadotte, Jasper Morrison, Cédric Ragot m.fl  De randiga vaserna är designade av Tapio Wirkkala 1961! Urflotta!
.

KUNGSGATAN SAMMA KVÄLL

20111129-010006.jpg

…som passade på att fira 100 år 24/11, och vi promenerade sakta hemåt till våra hoods.

Kram Susanne

 

0 reaktioner på “Känslor och annat smått och gott”

1 2 3
 • Moster Gerd skriver:

  Kära systerdotter!
  Så fint att få se min systers händer,hon som har varit så kreativ & sytt
  alla mina examensklänningar,jag blir verkligen nostalgisk………..

  Ha en bra tisdag,i morgon blir det lunch med din syster!

  PUSS från mej igen.

 • Sussi skriver:

  Vilken fin dag du fick o söt bok Kram

 • Marianne skriver:

  Instämmer med dig Anna.

 • Anna skriver:

  Jag tycker det är så vackert med händer. Framför allt små barns händer och gamla människors händer. Barnens händer får mig att tänka på allt de kan och kommer att uträtta i världen, allt de kommer att sätta händerna i. Gamla vackert rynkiga händer får mig att bli tacksam över vad dessa händer har fått uträtta, allt de varit med om.
  Finns det något vackrare än händer?
  Tänk att få hålla någons hand och skymta denna potential och erfarenhet.
  Alla händer är unika.
  De är vackra.

 • Marie skriver:

  Tack snälla Susanne för julklappstipset till min kära mamma!
  Mina ord räcker verkligen inte till för allt hon gör för mig och min familj nu när jag tyvärr är sjuk i cancer. Hon pendlar 50 mil en vecka i månaden för att finnas till för oss, underbar som sagt.
  Ha en fin dag, stor kram Marie

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram