Känslor och annat smått och gott

Måndagen skulle startat med early bird, men badrumsrivarna hade fått stök på vägen. Jag slapp kasta mig iväg toktidigt och planerade badrums-Helenas dotters rum som jag ska shoppa till idag.
Ms W var för ovanlighetens skull med på tv,  😀 (8.40) och ville komma förbi på en latte. Såå mysigt att jag hade fått mitt schema flyttat! Varvade förvaringsplanerandet med kaffe, ”tv-rekvisita” i bakad form från julboken, praaaat och nyttig smoothielunch. Muusigt värre, så där innan jobbet.
.

20111128-235015.jpg

En sen kväll förra veckan fick jag ett sånt mammalängt, styrde om torsdagens arbete och bilade norrut. Allt var ovanligt fint med min söta lilla mamma, som är som en hjälplös fågelunge i sin sjukdom.

20111128-235034.jpg

Bläddrade i boken som jag skickade till henne ungefär när när den kom ut -2004…
Den är så söt den här lilla boken och den finns fortfarande (även till pappor). Ibland räcker inte orden till då får man ta till kärlekshjälp.

 

20111128-235053.jpg

Gjorde julfint i mammas rum. Blingade med tre ljusstakar och julkulorna hamnade i gardinstången i år igen.

20111128-235109.jpg

Någon snäll person, säkert aktivitets-Lisa har målat mammas naglar med glitterlack. Alla är så gulliga och fina på boendet, trots hårt arbete och långa dagar.

När vi läser och hör om riskkapitalisternas  intåg i ägandet av äldrevården, skandalöst sparandet och vanvård av gamla människor, för att rika män som bara har som mål i livet, att  bli ännu rikare, då känns det underbart och tryggt att se att det finns ett annat tänk. Som t.ex Åskarbygården i Tierp.

Nöjdare i min lilla oro och längt efter en tid som varit, styrde jag mot staden i höstmörkret efter att ha tankat barnkärlek med min sötaste gudson och fina svägerska.
.

MODERN LJUSKRONA FRÅN KREBS

20111128-235146.jpg

Skugge & Co invigde sitt nya showroom samma kväll, jag  satt i bilköer efter nån olycka, och blev väldigt sen. När Anna W och jag kom fram trippade de sista gästerna nedför trappan, och bokgoodiebagsen var slut! Men vi fick en väldigt bra och exklusiv info, bara för oss, alltid något.  😉

Kronan som visades, såg jag att Hans Mikaels hade köpt in nu.
.

”HYLLA” DINA LJUS…

20111128-235204.jpg

…fin ljushylla designad av Klara Johansson. Numrerad , finns i svart och nåt hyllplan i accentfärger kan stoppas in. Som ett konstverk. Härligt ljusskimmer på väggarna från ljuskronan ovan.

 

ROSENTAHL…

20111128-235236.jpg

20111128-235223.jpg

…låter snustorrt i mina öron. Men i jubileums linjen 1961-2011 som tagits fram,  där finns en hel en hel del guldkorn.
Designers som Sigvard Bernadotte, Jasper Morrison, Cédric Ragot m.fl  De randiga vaserna är designade av Tapio Wirkkala 1961! Urflotta!
.

KUNGSGATAN SAMMA KVÄLL

20111129-010006.jpg

…som passade på att fira 100 år 24/11, och vi promenerade sakta hemåt till våra hoods.

Kram Susanne

 

0 reaktioner på “Känslor och annat smått och gott”

1 2 3
 • Malin Andersson ( Pernilla wahlgrens största fan ) skriver:

  Kära susanne!

  Jag blev rörd när jag läste din fina ord till din älskade mamma :-)
  Jag köpte en fin ljus med krona till min mamma för att hon har hjälpt
  mig mycket och vad är livet utan mammor, idag hedrade kvinnovåldet och min bästa vän lise som blev mördades av sin exman hennes namn hedrade en dag på drottningsgatan det är kvinnovåldets dagen, jag känner mig stolt att tidningen amelia har engagerat sig med lises uppmärksammat minne på skylten det är ett årsedan det hände med henne, hon borde ha fått leva och varit med sina 4 barn som har förlorat sin älskade mor :-(

  Ha en trevlig kväll kramisar Malin

 • Rosa skriver:

  Blir också helt varm när jag läser din kärleksförklaring till din mamma, så vackert. Håller med Lolo den där mamma känslan och längtan finns alltid, hur gammal man än är, underbart. Min älskade mamma gick dessvärre bort redan när jag var 20 år, har saknat henne så mycket genom åren, men har lärt mig att ta vara på all den gränslösa kärlek jag fick av henne och som tur är tar den aldrig slut.
  Så skönt att höra att din mamma har det bra där hon bor, gör så fruktansvärt ont i hjärtat när man läser om allt hemskt som sker på äldreboende runt omkring i Sverige.
  Ha en mysig kväll söta du.
  Kram Rosa

 • Lolo skriver:

  Hej Susanne
  Det är väl konstigt att hur gammal man än blir så blir man mammig så in i norden i bland. Jag har väldigt långt till min mor så jag kan inte alltid rusa när jag vill…men ajajaj vad jag saknar att få krama, ta händerna i mina och bara få titta på min gamla mor.
  Njut du av din mamma och jag ska njuta över jul.
  Kram

 • Maggie skriver:

  Hej du fina tjej,
  Så fint och kärleksfullt du skriver om din lilla mamma – jag blir alldeles rörd.
  Bilden av hennes händer som stilla vilar i knäet, beskriver mer än tusen ord. Ett par händer som har kramat och smekt barn på samma gång som de har kämpat och strävat. Efter år av arbete får de nu vila.
  Jag tror dock att i händerna finns känslan kvar som slumrande minnen hur det en gång var att sy examensklänningar, sticka, safta och sylta.

  Man vill bara ta hennes hand och krama den. Det vet jag att du gör när du träffar henne.

  Ha det gott.

  Kram Maggie :-)

 • Fika skriver:

  Va fin bok och vilken fin, mysig dag du fick med din mamma!
  Va gulligt att dom målat hennes naglar!! Vackert med händer, det är jätte fint!
  Önskar er en fortsatt härlig kväll!
  Tänder lite ljus och myser här är spöregn och trist…
  Kram

1 2 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram