Makeover på gästtoaletten

För exakt fem år sedan var det här projektet på gång. Allt blåstes ut i femrummaren från 60-talet och renoverades från scratch. Ville ha gästtoaletten lite ruff och det blev den ju också även om taket blev lite soft.

FÖREIMG_3242.PNG
Glömde ju ta förebilder här, men Åsa hade en liten filmsnutt…En vanlig standarttoa med sjukhuskakel.

EFTERIMG_2707.JPG
Grå väggar, mosaik på en vägg och taket målat i de ditpillade mosaiksnuttarnas färg. Belysning Elstore spegelskåp Ikea

IMG_2710.JPG
Lyckades med nöd och näppe trycka in en kommod/Ikea som vi vägghängt knoppar Lundell & Zetterberg tvålpump Lagerhause

FÖREIMG_3243.PNG

STEG 1IMG_7645.JPG
Väggen bredspacklad. Den gamla toaletten sparade vi in i det sista då badrummet var urblåst den också. Bilade in ett eluttag. Behöll golvet.

EFTER
IMG_2696.JPGVi satte mosaik över hela väggen, ny hög toalett som är mycket behagligare att sitta på. Det här är gästtoalett och föräldratoaletten där de har sina pinaler. Flickorna huserar i badrummet.
IMG_2701.JPG Gillar glashyllor som både är praktiskt och levande i badrum som toalett. Att tända ljus när man har gäster är alltid välkomnande och trevligt.
Från Lundell & Zetterberg
IMG_2700.JPG IMG_2709.JPG
Uttag och dimmer i svart.

IMG_8149.JPG
Nu finns ju inte just den här mosaiken. Köpte en billig svart basmosaik, pillade bort bitar här och där och in med lite finmosaik. Tog sin lilla tid men väl värt.
Från Mosaic Sweden

IMG_2703.JPG
Hittade inga hängare i koppar och tog vanliga knoppar och köpte nya stift som kan borras/skruvas in i väggen. Det går att göra med alla knoppar.
Lundell & Zetterberg
IMG_2699.JPG
Mattan hittade Åsa på Åhlens

Önskar er en fin start på veckan!
Älskar att det är så mycket ljusare på mornarna. Hopp om livet.

Kram Susanne

PS
Emilia har tagit tag i felsökningen ang att jag inte kan skriva kommentarer. Två från mitt blå inlägg:

 • MARIA SKRIVER:
 • MAGGIE SKRIVER:

  Kram Maggie
  Svar: Samma här Maggie! Ledsnar aldrig på blått oavsett trender eller ej. Vårat  blå sovrum är en lisa för själen. Hade ju grått i 18 år innan. Får se hur länge det blå hänger med😍
  Tack, som jag längtar att vakna upp framför havet/Kram

4 reaktioner på “Makeover på gästtoaletten”

 • Frida Hansen skriver:

  Hej!
  Har du bra tips på hantverkare i Sthlmsområdet för kök och badrum? Förstår att du är rädd om ”dina hantverkare” men det är en djungel där ute känns det som.

  Ha en fin dag!

 • Anki skriver:

  Tänkte passa på att beställa från Karolina Palmér nu när du har fixat en rabattkod. Men hur jag än läser ser jag ingen kod? Ha en fin dag!

 • Maggie skriver:

  Att man (du) kan få en liten småtråkig toa att se så lyxig ut. Älsk på mosaiken och knopparna, och det där småpillandet med mosaikbitarna blev ju så snyggt! En sån sak skulle ju en annan inte komma på. 😅
  Ha en fin inledning på nya veckan. Blås inte i Djurgårdsbrunnsviken om morgnarna nu – det stormar ju skapligt här på ostkusten!

  Kram
  Maggie

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Åhhhh vad fint gästrum blev, önskar att jag hade en sån i mitt lilla duschrum med toa, tänker höra med dig var kan man hitta skohylla alltså smala för jag har smala och långa hallen och det är svårt hitta skohylla som passar till min smal hallen kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram