Mat, mat och Möja-träning

SEMESTERBLOGGEN

Det har inte hänt så mycket sen sist jag bloggade. Det där sjukt varma medelhavsvädret fejdade ut och vände till ett mer dystert. Toppat med lite regnskurar och lätt storm här och där. Här slet sig en båt och några fick läggas om till andra bryggor. Som det är i skärgården.
Fast det är väldigt skönt att tillstå att det i alla fall inte gör mig nåt att vädret inte är på topp.

Tänker, en massa vuxenpoäng på den, haha
För jag har ändå inte solat en enda gång i år.
Allt tar liksom längre tid här, troligtvis för att man just har mer tid på semestern.
I gårmorse var det lätt regnigt ute, då dristade jag mig till att kolla på Netflix till frukost.  Hur mysig var inte det? 😇

Ska man ladda batterierna så är det lika bra att go all in!

img_5094.jpgAll god semestermat och goda drycker, där måste man förstås mota Olle i grind. Så i tisdags åkte vi till Möja för ett träningspass. Jag gick en supersnabb mil, Peppe sprang, Amelie tog en soft prommis.
.

img_5096-1.jpg
Tjingade på de märkliga tingestarna på Möjas strutsfarm på tillbakavägen.
.

 

img_5081-1.jpg På kvällen var vi bjudna på drink hos Max och hans nya flickvän Anna (som inte kom med på bild)
.

img_5082-2.jpgMax mysiga vy 💙
.

 

631d7669-d0e8-433d-9324-50f095ca4cc9.jpgVi avslutade kvällen som disade till sig med en lugn Netflix-middag med en pasta Aglio e olio. Olja, mycket vitlök och cayennepeppar. Hade dock ingen persilja som det ska vara, fick ta basilika i stället. Blir ju en del kompromissande på en ö…
.

 

img_5102-1.jpg Sedan lagade jag en gammal goding från 70-talet. Fylld paprika. Och det mina vänner kan se ut lite hur som haver. Jag rensade paprikorna och skar av locket. Jag la ner paprikorna i kokande vatten och de fick puttra i ca fem minuter och lät dem rinna av. Tycker att det blir fräschare än att köra dem torra i ugnen innan fyllningen.

*Fräste mina ingredienser som bestod av gul lök, vitlök, purjo, räkor, en liten burk majskorn, en halv buljongtärning  och kryddor och lite vatten på slutet så att det inte blir torrt.
*Paprikalocket hackade jag också i.
*Blandade i några slevar kokt couscous i röran (med några matskedar olivolja i kokvattnet) och fyllde paprikorna.
*Resten av couscousen la jag i formen, som synes.
*Rev ost och gratinerade i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
Men man kan som sagt ta vad man har hemma. Champinjoner är gott i det också.

img_5128.jpg Jag använder ju aldrig recept utan improviserar hej vilt. Därför tar det lite tid att plita ner recept när ni frågar 😉
.

61451d81-a114-40e2-a494-635357dd078b.jpg  Så här glad var jag efter att ha blivit utsläppt ur mitt varma lilla kök.
Min fina och användbara lilla form har jag köpt av keramikern AgnetaLivijn.se
.

 

img_5147-1.jpgPeppe har köpt en ny eldningstunna efter den gamla som blåste ut i viken i vinterns stormar. Igår var det Ikealeverans med nya sängar till Söderbergs. Mycket emballage blev det!
Och JA, vi håller alltid koll på elden när det eldas papper i tunnan. Häller vatten runtomkring gör vi också.
.

img_5149-2.jpg Igår regnade det titt som tätt och vi fick en välbehövlig innedag. Avslutade med en tidig middag som bestod av spett i ugnen. Men lax, scampi broccoli och champinjoner. Svängde ihop en stark saffransaioli med majonäs, gräddfil och mycket vitlök i. Några drag med svartpepparkvarnen  och lite cayennepeppar. Ni har väl uppfattat att vi konsumerar mängder av vitlök, haha
.
img_5153-1.jpg Lugn och stilla efter några blåsig dagar. Dessvärre mycket tång att kratta bort från stranden…
I morse blev det träning på Möja igen. En dryg snabb mil.
Efter en lång frukost och bloggande ska jag skutta ner i havet. Och tvätta mig med min nya pepparmintsduschkräm från Dr Bronner. Biologiskt nedbrytbar som sig bör i havet.

Kram Susanne 😎

 

10 reaktioner på “Mat, mat och Möja-träning”

1 2
  • Inis skriver:

    Ser mysigt ut med god mat och fin utsikt. Mat förgyller själen.
    Själv jobbar jag hela sommaren i vården med skyddsutrustning på.

    Här kommer ett gott recept som förgyller en Onsdag!
    Rabarber
    500 g
    Potatismjöl
    ½ msk
    Malen kanel
    1 tsk
    Strösocker
    4 msk

    Deg:

    Havregryn
    1½ dl
    Vetemjöl
    1½ dl
    Strösocker
    ½ dl
    Smör 125 g

    Sätt ugnen på 225°.
    Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
    Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
    Fördela degen över rabarbern.
    Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.

    Kram

  • Elisabet skriver:

    Va härligt ni har det på er ö.
    Din semesterblogg har jag följt många år nu. Som jag sagt förut så är din blogg trevligast att läsa.
    Lite avund på din disciplin gällande motionen, måste skärpa mig.
    Ha en fortsatt trevlig semester!
    Kram!

    • Susanne Nordström skriver:

      Tack Elisabet!
      Kul att läsa dina värmande rader 💕
      Vet du, börja med att bestämma dig för att powergå en gång i veckan. Sen går det utav bara farten när man känner hur viktigt det är för hälsan. Vi har bara en kropp och den måste må bra för att hänga med länge.
      Kram

  • Fika skriver:

    Så härligt att få läsa på din blogg, extra härligt med sommarbloggen i Ert paradis!
    Nu har jag läst ikapp, så här första dagen på semestern! Har varit bråda veckor, men nu tar vi ikapp och boostar massor med energi! Njut av sommaren!!!
    Kram från mej, :-)

    • Susanne Nordström skriver:

      Tack finaste du!
      Kul att du hinner läsa ikapp 😉
      Ha en underbar semester med mycket vila och boost!
      Kram

  • Sandra skriver:

    Så mysigt ni har det. Skönt att du har ledigt nu och bara kan vara och njuta i skärgården.
    Netflix är aldrig fel, finns alltid nåt att se tycker jag 😉

    Ha en go helg och ta hand om dig
    Kram Sandra 💕

    • Susanne Nordström skriver:

      Tack Sandra!
      Ja hur mysig är det inte att bara vara. Lite pissigt väder nu , men det är ju inte mkt att göra åt det.
      Ha det gott 💕
      Kram

  • Maggie skriver:

    Det är så mysigt att läsa din sommarblogg. Alla vackra bilder, med brygghäng och mumsiga matbilder. Matmagi de lux! Du är ju sjukt duktig som fortsätter med din träning också på semestern. Dina ”snabba mil” imponerar stort på mig. Min tanke är att också börja träna… vilken dag som helst 😉 Önskar att jag var lika disciplinerad som du!
    Ha det bäst! 💕

    Kram
    Maggie

    • Susanne Nordström skriver:

      Tack gulliga du!
      Vet du vännen man måste bara bestämma sig. Hälsan eller inte. Kunna äta lite mer och gott och ändå må bra. Det är det som iaf driver mig. Man mår helt enkelt så bra av att röra på sig. dra med bosse på raska promenader vetja. Börja lite kort sen bygger ni på. Det är så ljuvligt för att man är så nöjd över sig själv efteråt.
      Kämpa på ❣️
      Kram

1 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram