Mer förändringstips

Coronatider, hemmatider och kanske läge för några fler allmänna tips och diverse förändringsidéer.

img_7560-4.jpgÖppna hyllor byggde vi till kund och målade in hyllor väggar och snickerier. Dolda konsoler där man borrar motsvarande hål i MDF-hyllan. Lite trixigt med Ikeas serie Lack funkar den också.  Sen är det bara att styla efter humör. Här skapade kund B en minneshylla. Snickerifärg till hyllor och övriga snickerier.

STÄDSKRUBB FÖRE

I det här äldre huset blev ingen glad av att öppna de två städ/förvaringsskrubbarna!

EFTER

Spacklade och målade.

SKRUBB 2

Skrubb två gjorde vi om till återvinningsskåp. Lite roligare med små medel. Kul terapiarbete som lyser upp i nåt så tråkigt som att plocka ut städ och återvinningspinalerna.

ÖPPEN FÖRVARING

I Electrolux Home i Barkarby fick jag ett uppdrag att snofsa till inför invigningen för många år sedan. Maskeringstejp och färg. Fint i hallen som kanske inte är så fullproppad.

SMÅBELYSNING

Belys alla små hörnor som går. Rummet upplevs större och mer ombonat. Här har jag satt en dimmerbar ”sänglampa”. Sladden har jag lagt in i en kabelkanal som jag målat in.


Läslampa och myslampa. Många belysningspunkter, man kan inte ha för mycket belysning.  Istället för bara ett pluttigt nattygsbord, så är det suveränt med en byrå med plats för klädförvaring. I alla lägen.
Här lyxade jag med SNÖ Asplund

MÅLAD ANSLAGSTAVLA

Perfekt i barnrummet, en målad anslagstavla med magnetfärg. Snåla inte med lagren bara, trist när det inte fäster som det ska. Här har jag målat över magnetfärgen, som är standardgrå med väggfärgen. Det finns olika färger dock ej i alla affärer.

 

MOSAIKA OVANPÅ DET GAMLA KAKLETimg_2278-1.jpg
Inte alls svårt att göra själv!
Mosaika direkt på det gamla kaklet.

1. Väggen ruggas lätt först. Sen grundar man med en specialprimer, som gör ytan sandpappersliknande.
2.Väggen spacklas upp med fix som får torka, sedan skrapas/slipas väggen hyfsat slät. Extra noga om det är tunn mosaik som här.
3. Mosaika
4. När det är torrt, foga. Här har jag köpt en blå fog för att få en skön helhet.
5. Tvätta rent med fuktig svamp. Slitgöra och några vändor blir det. 

Här är det toalettväggen och toan plockas bort innan för att komma åt.
Från Mosaik Sweden

img_9150-1.jpg Gör den där fotokollage-väggen som länge legat på planeringsstadiet. Sen är det bara att bygga på vartefter.

 

img_6436-4.jpg
Skruva Ikeamöbler är en perfekt sysselsättning. Här är det Billy som vi platsbyggd och passade precis in i sitt nya utrymme i Uppsala. Om hyllplanen sätts oregelbundet blir det en härligt kreativ känsla.
Ikea har dock restriktioner och bär inte upp i lägenheten p.g.a. rådande läge. Mindre paket hämtas som vanligt ut på utlämningsställen. Tror att man har sänkt sina paketpriset också.

Hoppas att ni mår bra! Simma lugnt, motionera och träna hemma. En bra allmänkondis är det bästa att ha.

Kram Susanne
PS om det är nåt speciell inspo ni önskar, skriv i kommentarsfältet!

 

2 reaktioner på “Mer förändringstips”

 • Beata skriver:

  Inga speciella önskemål men tycker det är extra mysigt nu att drömma sig bort till sommaren – så gärna lite idéer och bilder från projekten på ön eller för framtiden i Marabella.
  Tack för en fin blogg!

  • Susanne Nordström skriver:

   Tack för din input Beata!
   Vill också drömma mig bort till sommaren. Ska åstadkomma några bilder inifrån huset och några tankar.
   Ha det gott 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram