Mix från veckan och skjutdörrskärlek

Så var det fredag igen. Veckorna går så fort. Känns lite konstigt att se alla julplaneringar på sociala medier, för här får man ingen julkänsla direkt. Att det nu är första advent på söndag och första december på måndag känns såå konstigt.
Hemma har jag alltid fyllt hemmet med julgran (plast) och pynt första advent. Granen har vi dock skippat de senaste två åren.

Fick bara med mig en adventsstake och ett nytt litet blingit hus. Sen hittade jag inte de jag skulle ta med i all hast innan biltransporten for iväg. Andra sidan så har vi inte så mycket plats i vårt lilla hus. Finns t.ex. inga fönsterbrädor alls…
Några blandade hänt i veckan-bilder och äntligen är skjutdörren färdig, dokumentation, tjoho!

 

img_9050-3.jpgSolig frukost på takterrassen tar vi alltid på helgerna. Älskar att sitta här och se ut över Medelhavet och vår ljuvliga trädgård. Vet inte varför jag är så besatt av hav världen över. Men mår som bäst av det blå.
.
691e7c2f-7f66-473e-957f-85ecfddd707b.jpg Tvätten fläktar sig torr och doftar underbart friskt.

.

94a3d0ab-175a-4ae9-a92d-32d5cf17bfb5.jpgI onsdags när jag tog min powerwalk vände vädret. Duggregn på tillbakavägen. Lagom efter mitt lilla pass på yogamattan och en snabbt simsväng i poolen öppnade sig himlen.
.

img_9146-2.jpg Men en regnig dag är bara mumma för trädgården, eller hur? Vid 17-tiden smällde det till med en galen tokstorm! Herregud 😱 Trodde att bananträden skulle gå av. Regnet svepte in och dränkte hela terrassen. Ett tropiskt väder som hette duga.
.

img_9121-2.jpg Dagen efter var det några uppehåll. Vi har sökt hus och murbokstäver med ljus och lykta. Peppe gick på Facebook och fick några tips. Vilka inte gav något förens en bekant svarade. Åkte till San Pedro och hamnade i keramikhimlen hos Ceramica Ortiz, ett familjeföretag där sonen tagit över. Så trevligt. Köpte även fyra handdrejade snacksskålar.
.

img_9119-1.jpgCasa Renata vid köksingången is no more. Återanvänder Casa och några bokstäver som höll utmärkt. Som ni ser har vi ett stort Benjaminfikus-träd utanför köksfönstret. Gillas extra mycket 🌳
.img_9145.jpg .Sen har vi jobbat med skjutdörren till sovrummet. Efter spackling, målarfogning, slipning (väldigt blank färg) avslutade jag med mina älsklingstrasor. Fyllda med rätt rengöring får ytorna den rätta mattheten. Mina fem-i-varje-påse kommer ifrån Nordsjö Färgbutik


img_9074-1.jpg Peppe jobbade med upphängningen och borttagning av dörrens trycken och gångjärn. Många tunga lyft där…Och Plastic Padding som fyllning. På kortsidorna satte vi trälister för att slippa glipor. Täckte dessutom de största hålen. Längst ner en kraftigare träplanka.
.
img_9076-2.jpg Som jag har målat, pust! Förstås två ggr. på varje sida och bättringspill lite här och var. Ursnygga dörrar, men pillriga som attan att måla 😏
.

FÖREimg_9134-2.jpgDörren stod rakt ut i rummet. Även när vi tog bort de tidigare ägarnas lilla bar bakom dörren, gick det inte att trolla bort yt-tjuven.
Bilden är från mitt första besök i huset, Peppe var här en månad innan på huset med mäklaren. Ritade raskt in en skjutdörr. Nu sitter den iaf där den ska. 🎉
.

EFTER
c03de210-d77f-44f5-a888-e5934ec4d46d-2.jpgI går blev den helt färdig! Bara att skruva fast mina fina knoppar jag hade med mig hemifrån. Skjutdörskittet köpte jag på nätet hos Husbeslag.se Jätte-tv:n har vi köpt här.
.img_9132-1.jpg Fick från Pernillas inflyningspresentkort hos Tobias på Frontapply.se Som lås till dörren sätter jag en hasp på insidan. Om man har gäster och vill ha säker privacy 😉
..

Önskar er alla en fin första adventshelg! Pynta och tänd allt som tändas kan, vetja! Så gömmer vi undan det trista Corona-livet för ett tag.
Vi tänder brasan i kaminen och massor av ljus. För det är rätt kylslaget här i huset.

Kram Susanne 💋

6 reaktioner på “Mix från veckan och skjutdörrskärlek”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram