Mosaikkonst

Passade på att smita in och spontanklippa håret på lunchen, och när jag skyndade därifrån till ett möte, passerade jag förbi ett skyltfönster som verkligen fick mig att stanna upp! Fastän att jag var sen, tvingade min inneboende ”mosaikmagnet” mig in i butiken för att se MER! 

Vilket magnifikt konstverk! Och allt i mosaik…Lovely!
Företaget heter Mosic Sweden (länk) och det är Emelie Solklippa och Hanna Skogh som huserar i konceptbutiken på Artellerigatan 38, Östermalm. Där skapar de sina konstmotiv som vävs in i väggarna i privata hem och offentliga miljöer.

Vacker väggdekoration/tavla i butiken.  

Spisram i eldigt rött.

All mosaik kan man köpa bitvis, vilket är helt suveränt för alla som skapar sina egna verk,  t.ex. bord, speglar, ramar, krukor etc. Man säljer också alla tillbehör som behövs.
Jag passade på att ”intervjua” en trevlig kund som kom in och köpte en del superflott guldmosaik, och det skulle användas till en pelare i hans våning.
Han hade också låtit mosaika in ett stort rött hjärta på väggen i sitt badrum, berättade han för nyfikna mig.
Coolt! Hoppas nu att jag får det utlovade fotot…
Tjejerna ordnar helgkurser (08-6471375) fred-sönd för 1990 kr där man får lära sig tekniken, och det är lätt att bli frälst, jag lovar! Läge att knåpa ihop egenhändigt gjorda julklappar, eller önska sig en helg i present kanske…

Kram Susanne

 

 

 

 

0 reaktioner på “Mosaikkonst”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram