Pysselhörna med enkla medel

Nu är det sex veckor sedan jag opererades. Känns som en evighet sedan, och ändå inte. När man lallar på och inte kan göra allt man är van vid. Och ändå blir så himla trött och bara vill ta eftermiddagssiestan. I tisdags gick Ann och jag Djurgårdsrundan för första gången på väldigt länge. Inte den gamla vanliga spänsten, men allt har sin lilla tid. Gick upp 05.45 och på eftermiddagen var jag så seg. La mig och vilade, pratade i mobilen med Pernilla i en timme. Sen slocknade jag i två timmar. Jaja, som att bli gammal tänker jag, när man kan vila sig pigg igen.

Visar en repris från 2017. Har inte fått till min inspiration än. Lite för surrigt och lätt okoncentrerad.
Här är ett efterlängtat pysselrum som jag fixade hos familjen Paulina på Ekerö. Övre planet i  tv-rummet som behövde lite kärlek. Så vi skred till verket med fixandet lite här och var i huset.
.

FÖREimg_0350-1.jpg Perfekt yta att utnyttja mer i sovrum och tv-rumssplanet.

.

EFTERimg_1496.jpg
Två arbetsplatser med plats för pyssel, symaskin läxor eller surfande för familjen och deras tre barn.
.

FÖREimg_0351.jpg Kanske inte så mysigt att sitta i fåtöljen inklämd i hörnet. Hittar ofta stolar och fåtöljer som inte fyller någon funktion. Många som fyller tomma utrymmen ist för att bara ha det rent och luftigt. Bort med allt onödigt krafs.

.
EFTERimg_1509.jpg Byrån tömdes och ska såldes. Maxade skrivbordsyta med en bänkskiva från köksavdelningan som sågades av till rätt mått. En hurts som avdelare och bekväma snurrstolar. Höj och sänkbara med tanke av barnens olika åldrar.
Från Ikea
.

img_1508.jpg Här var det ju alldeles färdigt. Sen blev det mer liv på hyllorna. Långa hyllplan Bauhaus konsoler, boxar och lampor Ikea
.

img_1497.jpg Valde en ”olurvig” matta med kraftigt mattunderlag Ikea. Himla fin med lite liv i.
.

img_1153-1.jpg Hade den gulligaste inredningsassistenten när jag jobbade. Familjens då 12-åriga Tilde ramade in tavlor och fick lära sig att motrulla mattan.  Som de alltid gör så  ”krullar” sig efter ”förpacknings-utsläppet”.
.
.
img_1499.jpg En liten minikaktus fick flytta upp till hörnan.
Kruka MiNilla
En praktisk makeover med förhållandevis enkla medel.

 

Kram Susanne

5 reaktioner på “Pysselhörna med enkla medel”

  • Maria, kiruna skriver:

    Det var jätte fint.

  • Sandra skriver:

    Så fint det blev i pyssehörnan när du gjorde om den.
    Kul att se lite gamla make over bilder 😊
    Så skönt att du så smått kommer igång med promenader igen.
    Inte fel att sova lite på dagen när man gått igenom tuffa grejer. Det tar på krafterna kan jag tro.

    Sköt om dig
    Kram Sandra 💗

  • Jenny i England skriver:

    Åh vad fint det blev, kära Sus!
    Önska dig all bättring… Kroppen och knoppen läker helt fantastiskt med vila, frisk luft och kärlek! 🙂 Kramar från England.

  • Maggie skriver:

    Inte konstigt att inspirationen inte alltid finns där. Skönt ändå att du så smått börjat med dina rundor med Ann Djurgården runt. Ta’t lugnt bara. Frisk luft är aldrig fel. Och att du sen kan unna dig ”lyxen” att sova middag då och då låter grymt skönt. Kropp och knopp behöver det säkert. 💕

    Kram
    Maggie

  • Gunilla Ekman skriver:

    Hej Susanne, letar efter ditt inlägg om gardinskenor, du har haft om vilka/hur man sätter upp mot taket, o vilka skenor? Vill du lägga upp det igen? Tack o bästa krya på dig, vila är bästa medicinen/ Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram