Servetter och oförutsett våld

Efter en intensiv ”förvaringsvecka” hos familjen Kerstin som får ett betydligt mer funktionellt hem än innan, fixade jag en fredagsmiddag för världens bästa snick-Matte och hans Annis. Planen var att åka båt men vädrets makter sa sitt. Jobbade in i det sista för att familjen skulle kunna hänga in i sina fem nya garderober, och det fick bli färdig mat från Östermalmshallen.

20130831-142433.jpg

Dukade upp med lila Ricetallrikar som jag fått av Ms W i present. Måste ju matcha vår lila soffa…Linneservetter och ringar från AsIf 4476 på tallriksunderlägg i croco.

20130831-142443.jpg

Köpte två olika vardagsservetter på Ikea sist. 19:- för 30 st

20130831-142514.jpg

Från Ikea

SIST VILL JAG ”TACKA”…

…de tre killar i 20-25-årsåldern som ”nöjde” sig med att ”bara” misshandla Lukas vid Skärsätra busshållplats på Lidingö i natt. Några knytnävsslag och några hårda asfaltsdunkar mot huvudet när de fått honom på knä! Tack för att ni inte sparkade honom sönder och samman bara för att han vägrade bli rånad.

20130831-142731.jpg

Tack för att vi var hemma och kunde finnas tillhands för vårt enda barn. Tack gode Gud för att det inte blev värre! Tack för att du finns älskade unge!
Mina tankar och all kärlek går alla våldsoffer och anhöriga som inte haft samma tur!

Kram Susanne

Instagram: susnordstrom

 

59 reaktioner på “Servetter och oförutsett våld”

1 9 10 11
 • Anne skriver:

  Hej Susanne!
  Vill bara skicka en hälsning och lite medkänsla för det hemska Lukas men också ni råkat ut för. Mitt hjärta blöder för er för att ni blivit utsatta men är samtidigt glad att det inte blev värre. Har själv tonårssöner och gruvar mig så fort de är ute, har druckit lite och är så där ”odödliga” som bara tonåringar kan vara.
  Jag hoppas inte Lukas och er värld blir förändrad av det som hänt utan att ni känner tillit till mänsklighet trots allt. Alla är inte skitstövlar tack och lov! OCH det finns skitstövlar av alla nationaliteter glöm aldrig det!
  En stor stor kram till Lukas men även till dig och din man Susanne!
  Hälsningar från en mamma vars son precis flyttad hemifrån, låååångt hemifrån…

 • Chris skriver:

  SB: Du ska bara veta hur många som står bakom dig i dina åsikter. Jag håller med om varenda ord du skriver. Självklart tänker jag göra allt jag kan för att få folk att vakna upp. Självklart kommer jag att bli avfärdad som ”rasist” på vägen men det struntar jag i. Ordet rasist har blivit helt urvattnat på sin rätta innebörd. Naturligtvis tar man för givet att det är invandrare inblandade när tidningarna fullkomligen dryper av hundratals små notiser om dagliga våldsbrott i vårt förändrade land. Visst, självklart finns kriminella svenskar också, har alltid funnits och självklart kryllar sverige av skötsamma invandrare som inte vill annat än göra rätt för sig. Men vi KAN INTE fortsätta blunda för problemen som denna massinvandring medför. Skillnader i kulturer går inte att förneka, hur ska så många olika kulturer och folkslag kunna leva sida vid sida inom en geografisk yta utan att konflikter uppstår? Jag ser många, många misslyckade exempel på det, Balkan, Sri Lanka, Syrien m.fl. Nu är lilla Sverige på god väg åt samma öde. Man kan antingen blunda för problemet, avfärda SD som ett ”rasseparti” och i framtiden bara se på när vårt land sakta men säkert raseras inifrån, när våra söner och döttrar misshandlas och våldtas. Varför gjorde vi inget innan det var försent? Varför? Snälla, ni måste i alla fall öppna ögonen, tänka kritiskt och långsiktigt. Någonstans, bortom den här ”bror Duktig” rollen som Sverige tydligen hartagit monopol på, måste vi ändå se till att våra egna medborgare kan känna sig trygga och sedda. Eller ska hela världens elände vila på våra axlar? Verkligen?

  • SB skriver:

   Chris, vad glad jag blir varje gång jag får höra att en till har vaknat!
   Du prickar in väldigt många viktiga aspekter på några få rader. Det här med att det blir många människor från olika kulturer, med olika värderingar på samma landsyta… ja, det är bäddat för konflikter, vilket vi med öppna ögon och även med privata, negativa erfarenheter har blivit varse! En del ”goda” människor tror att så fort en nyanländ flykting/anhöriginvandrare satt sin fot på svensk mark, så blir de ”svenska” med allt vad det innebär. Det är väldigt naivt. Visst ska vi hjälpa andra människor, men: helst i deras egna hemländer, där gör våra pengar störst nytta, samt de som har riktiga asylskäl, vilket inte alla har men har de inte det så gör gärna tv:s nyheter ett snyftreportage så Migrationsverket känner pressen att ändra sitt beslut.

   Några få har hakat upp sig på att det var EN svensk inblandad i misshandeln av Lukas! En av tre alltså. Ja, fortfarande är vi svenskar i majoritet här i landet, även svenskar begår brott, jag har heller aldrig trott något annat… men personer med invandrarbakgrund innehar trots det en stor del i brottsstatistiken! Det såg vi ju även här. Vissa typer av brott står i korrelation till dem.
   Snart är risken att vi svenskar blir en minoritet i vårt eget land, då är jag övertygad om att vi kommer att få det svårt, eller ska jag säga: våra barn och barnbarn… jobbig tanke! Precis som du skriver så måste vi få ut budskapet och aldrig ge upp!
   Jag tror svenskarna överlag har upplevt för få svårigheter ur ett historiskt perspektiv, inga krig osv. på ett bra tag, så många vet inte vad kämpa innebär, många är så upptagna med att vara ”goda” så de ser inte isberget..! Sedan är många fega också, väljer den lättaste vägen. Som du säger Chris, vi kan inte ha hela världens problem på våra axlar, Sverige ligger inte i topp längre vad gäller de hedrande kategorierna utan det går nerför i det mesta, skola, försvar, vård, trygghet osv.

   Jag har även varit inne på Pernillas blogg där hon också skrivit om Lukas, som tydligen är hennes gudson. För alla som är nyfikna eller fortfarande tror att de har koll (att invandringen bara är av godo), läs gärna Saras kommentarer under inlägget ”Obehaglig vecka”. Om ni vågar! Sedan är en kvinna vid namn Amanda en person som har upplevt en massa, hon bor i Malmö. Läs hennes kommentar under samma inlägg.

1 9 10 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram