Sjukdom OP ångest och glädje

Kära vänner, nu hängde jag ut mig själv och min sjukdom på Instagram i fredags. Förklaringen till att jag inte haft världens största inspiration under en tid är att jag drabbades av cancer.
Jag som så himla sällan är sjuk och inte belastar sjukvården i onödan eller varit sjukskriven på säkert 28-29 år. Inte sedan jag cyklade omkull och slog ut sex framtänder och hade det lite tufft under en lång tid.
Då jag arbetade mest som modell/mannekäng under den tiden, var det liiite körigt att arbeta med ett sönderslaget ansikte. Och tandlös med provisoriska tänder eller nya tänder som gav missfärgningar pga kemisk klister-reaktion. Bla, bla, bla…

Men nu var det lite tyngre oro.
.img_5542-4.jpgEfter vårens kraftiga blödningar blev det en del läkarbesök och provtagningar. Fick diagnosen livmoderkroppscancer. En datormografi och två operationer på en sommar. Efter ett gäng ytterligare möten med läkare provtagningar etc. fick jag OP-tid.

.

img_5769-2.jpgPeppe och en taxi tog mig till till Nya Karolinska och checkade in kl 08.00 19 augusti. Hoppade ur min bekväma hoodieklänning och i sjukhuskläderna. Sen tog all personal över. Roboten och kirurgerna resten.

 .img_5809-1.jpgDagen efter var jag rätt matt, förstås. Man känner sig rätt liten. Det första jag tänkte på var att jag verkligen skulle velat ringa min älskade mamma. Men hon har ju varit borta länge…
Man har opererat bort livmodern, äggledare, körtlar även blindtarmen och tarmfettet för säkerhetsskull.
Vilken otrolig vård vi har och vilken effektivitet det är med all kunnig vårdpersonal.
Tack av hela mitt hjärta till Läkarvillan/Gyn Sankt Görans Sjukhus och Nya Karolinska Sjukhuset ❤️
.

img_6551-5.jpg I fredags, dagen efter att den här bilden togs ringde kirurg Emma och berättade att allt hade gått bra. Alla prover visade att tumören i livmodern inte hade orsakat spridning. Och en snabbväxande cysta som misstänktes vara borderline (hade kunnat spridit cancern vidare i hela bukhålan) var helt normal. Ni förstår tacksamheten efter det samtalet och känslan över att ha fått en andra chans ❤️❤️❤️

img_6599-1.jpg
Det hela innebär en del restriktioner.  Inte bada på sex veckor p.g.a. infektionsrisken, inte sola alla nya fem ärr på magen. Plask och skugga under parasollet funkar ju det också.
Inte bära eller ta i på ca sex veckor. Inget samliv på tre månader. Och en urjobbig trötthet emellanåt som är svår att vila sig ifrån. Etc… Men det blir iaf bättre och bättre för var dag med smärtorna i min svullna mage.
Men som sagt, jag lever ❤️
.

img_6546-2.jpgMen vår väl kamoflerade dusch är svalkig så det räcker.
.

img_6601.jpg I väntan på lördagmiddag på taket. Då jag får ju inte bära så mkt, blir några rundor upp och ner i trapporna när det ska dukas. Gratis motion.
Lite lördagsfin i min syrenlila klänning från Blond Hour/PlainVanilla.se även  min hoodieklänning på andra bilden är från Plain Vanilla

.

img_6604.jpg  Så kom maten! Oj vad gott det blev. Färsk gorgonzolapasta i lite gräddsås, stekt sparris med parmesan och alldeles färska padrones från plantskolan. Peppe är helt suverän på att fixa frukost varje morgon, handla och laga mat. Det är sånt jag alltid gör annars. Och han tar hand om disken. Himla skön back up i dessa tider.

.

img_6585.jpgAlltid mysig långfrukost i baren bland bananträden. I den behagliga skuggan.
.

 

img_6506.jpg Häromdagen kände jag att det var så mörkt i köket. Vår ”djungel” tog bort allt ljus. Snälla Peppe, hjälp! Vips så satte han igång att röja. Några timmar senare var det helt annat ljus i köket. Och så mycket snyggare. Och glad är jag som inte kan flänga runt och fixa så mycket  än. Trädgårdsgänget fick lite att frakta bort. Och ännu mer klippande blev det.
.

img_6503-1.jpgEn ny luftigare köksingång och garageuppfart😍
.

Det var lite om min resa. Men jag har fått så mycket kärlek av min familj och mina underbara vänner. Och alla fina kommentarer på IG 🙏
Det har betytt, och betyder så himla mycket ❤️❤️❤️
Nu ska livet levas ännu mer, för det är så kort!
Önskar er en fin start på veckan!

Kram Susanne 💋

59 reaktioner på “Sjukdom OP ångest och glädje”

1 2 3 11 1 2 3 11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram