Tips till förrådsrensningen

Vad ska man nu roa sig med om det här skitvädret håller i sig?? Rensa och göra om i källaren/förrådet kanske? Kul kul, men det dåliga samvetet får sig i alla fall en positiv kick. Köper man på sig ett gäng förvaringshyllor etc så MÅSTE man ju andra sidan ta tag i eländet.
Det här roade jag mig med när jag huserade i Lena och Ians sommarhus för nån vecka sen. Med en god bok i iPoden så gick det hela som en dans. 😉
Läste att vi svenskar har grejer i våra förråd och källare för snitt ca 6.000 kronor (eller nåt sånt) med saker vi inte ens behöver. Rensa och sälj istället, lite extrapengar och mer plats har ingen dött av!

FÖRE

20120626-084512.jpg

Nåt att sätta tänderna i eller?  :mrgreen:

EFTER

20120626-084554.jpg

Måste säga att jag blev rätt nöjd med det lilla slitgörat. ”Istappskallt” var det där nere också! Fleecetröja, raggsockor och uppdelade arbetspass vart det.
Hyllstemet  heter Omar  från Ikea. Bänkskivan som stod övergiven i en hörna, köpte jag ben till, bra-att-ha-bänk som avlastning och källsortering under.

Tips! Hyllorna är påbyggbara mitt bygge består av sex sektioner. Lätt att sätta ihop men läs beskrivningen noga, en liten rand på insidan av de svarta ”hyllstoppen” måste hamna rätt. Går liksom lite smidigare då… 

20120626-084830.jpg

Vin och ”dricka-ställ” slog jag till på, perfekt även på landet där förvaringen i köket oftast inte är lika bra som permanentboendet. Rejäla plastboxar hittade jag till ”utgå-pris” på Ikea.

FÖRE

20120626-084636.jpg

En av dörrarna var planen att göra en liggande sänggavel av och vitlasera. Tiden räckte inte till, men det går kanske fler tåg.

EFTER

20120626-084612.jpg

Den gamla vardagsrums mattan passade alldeles utmärkt här på det kalla golvet och boade dessutom till det hela.

FÖRE..

20120626-084718.jpg

…på andra sidan av rummet.

EFTER

20120626-084738.jpg

Flyttade garderoben. Byråerna från vardagsrum resp. sovrum får stå här så länge.

20120626-084811.jpg

Bra källförvaring från Ikea, bara att ta kassen och bära iväg.

Så blev det ordning här också. nu återstår det bara mina egna utrymmen, urk!

KOMPIS”HÄNG” och…

20120626-084839.jpg

…bjuden på sen lunch i stan samt shopping i Heron City blev det igår. Hade lovat Ms W transport och smakrådshjälp och vi fick en mysigt spontan eftermiddag.  Jag får ändå jobba in på kvällarna nu så här sista veckan. Vi hittade en massa fina saker till huset, de där sista pricken över i:et möblerna, t.ex. som att soff-sitta skönt på verandan. Hör och häpna så var plånboken med idag också… 😉

Kram Susanne

taggar: övrig inredning

0 reaktioner på “Tips till förrådsrensningen”

1 2 3 4
 • Annsofie skriver:

  Hej – jättefint – läser ofta och blir väldigt inspirerad.
  En fråga – vet du var man kan köpa missoni tyg i metervara? Jag bor i Skåne :-)
  mvh Annsofie

 • Maggie skriver:

  Hmm… hur angriper du en källare som både är jättestökig och iskall?! 😉 Jag menar, var/hur börjar du?
  Himla fint blev det när du var klar. Förstår att du fick klä dig väl och ta pausar för att inte förvandlas till en fiskpinne där nere. :-)
  Hoppas du har tinat upp nu, och kan njuta av en solig tisdagskväll. (här strålar solen just nu)

  Ha det bäst, bästa Sus!!

  Kram Maggie :-)

 • Sussi skriver:

  Vilket superlyft, där skulle man ju nästan kunna sitta i korgstolen och sippa lite vin från hyllan, och njuta av ordningen. Jättebra förvaring bra tips

 • ninni skriver:

  Ojojoj – så fint det blev i förrådet. Det är trist att börja med röjning men när man väl är på banan är det roligt eftersom det blir en enorm skillnad!
  Skall fundera om jag ska ta itu med källaren. Jag ska rensa ut och ge till Myrorna det jag inte använder. Då kommer det att bli nästan tomt på hyllorna.

  Jag vill ha hälften av din energi! :-)

 • Fika skriver:

  Ja, kanske man tar en tur till källaren o rensar!!!
  Sommaren verkar dröja…
  Va mysigt med kompishäng o shopping!
  Må så gott!
  Kram

1 2 3 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram