Promenera mera

Om det är något jag verkligen gillar så är det att promenera! Jag försöker att promma minst en mil om dagen. Ska jag någonstans så kollar jag först alltid om det går att promenera oavsett om jag är i New York, Stockholm eller Tokyo.
Här i New York tittar folk på en som man är spritt språngande om man säger att man just promenerat från Uptown till Downtown.

Så ofta kan man se mig i superbekväma gympaskor, stora hörlurar på huvudet och mobilen i handen.

Pernilla har jag släpat med mig otaliga mil när hon varit o hälsat på. Just på den här bilden har Pernilla platta skor, men hon brukar på riktigt stolpa runt på sina Michael Kors wedges haha.

Ska jag till affären som ligger 7 km från där vi bor ser jag till att ha ungefär 1.5 timme på mig för att komma dit. Vi bor på Upper West Side och affären ligger nere i ett område som heter Nolita (precis bredvid det mer berömda Soho).

Tänkte ta er med på en sån prommis.


Först går jag ner gatan där vi bor. West 77 Street. Jag drömde alltid om att bo i ett hus med en ”stoop”, den branta trappan som hus här i New York kan ha. Man har ju sett dem i tusen filmer och det är någonting så romantiskt över dem. 

Passerar der här huset med alla blommor. Tycker att det är någonting så magiskt över det här huset. Så genialiskt att plantera klängrosor runt en dörr mitt inne i storstan.

Sen sneddar jag genom parken. Den här bilden är ifrån helgen när jag hade familjen med mig. För det allta mesta går jag ensam och passar på att njuta av lite egentid och lyssna på podcasts. I och för sig händer det att jag svarar på mail och mess precis hela vägen. Många klagar på detta att man har sin telefon och på så sätt aldrig är ledig. Jag tänker tvärt om – att hur fantastiskt är det inte att jag kan gå här och svara på mail och se härliga vyer medans jag jobbar. Alternativet hade ju varit att sitta vid skrivbordet.

Margaux stannar och tar en korv eller ”frank” som New York korvar kallas för. Barnen tycker dock att svenska korvar är överlägsna.

Kommer sen fram till 5th Avenue.

Passerar Rockefeller Center. Kolla in den fantastiska statyn nertill. Ser ut som en enorm julgransdekoration.

Chrysler building där borta till vänster. Den absolut vackraste byggnaden i New York om du frågar mig!

På Union Square, som vi kommer fram till efter en stund, är det ofta Bondens marknad. Älskar blomsterprakten och att handla lokalt odlad mat!

Nu börjar vi närma oss… Promenerar igenom Soho som är så fint med sina kullerstensgator.

Framme! Där inne står Celeste och jobbar. Hon har jobbat extra i butiken på helger sedan hon var 15 år. Det känns så kul att ha familjen där och hon tycker det är som himla kul att träffa kunder. Det är många som känner igen henne från Bag-all bilderna på nätet och vårt reklam material. I början på Bag-all hade jag nämligen inte råd med riktiga modeller så jag fick göra som det gamla ordspråket: Man tager vad man haver. Så det har fått bli barnen och Micke som fått modella. Kan berätta mer om det i ett annat inlägg.

Hörrni – om ni undrar saker om mig eller min business så låt mig få veta i kommentarerna så ska jag ta upp det i bloggen! ❤️

xox

41 reaktioner på “Promenera mera”

 • Sabina skriver:

  Heej!! Kul att du börjat blogga igen!! Tar tacksamt emot tips om boende/område i new york! Ska dit i höst med min syster å våra tonårsgrabbar!! Mvh Sabina

 • CC skriver:

  Varför lämnar ni new york? Den långa uttömmande versionen, inte ”för att det kändes dags med nytt äventyr”

  Kul att få chans att fråga 👍

  Huset-hyr ni eller har ni köpt? Så fint och det är intressant att höra för någon som jag som drömmer om att kunna bo i NY en period i livet.

  Blir man av med sitt greencard nu när ni inte längre bor i NY?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej CC,
   Ska skriva många inlägg om flytten till Bali och inkludera anledningarna varför. Ska också skriva om lägenheten i NY. Toppen med uppslag på inlägg!!
   Greencardet får man behålla om man anmäler att man flyttar och har för avsikt att flytta tillbaks till USA inom två år.
   xx
   Jen

 • Mimmi Nyholm skriver:

  Finfin idé med Bag all! Så i tiden, gillar allt ’som kan återanvändas. Din familj verkar avslappnad och härlig. Hur tänker ni på mormor, morfar, farfar, farmor om sådana finns, när ni flyttar på er. Finns de med .. Själv bor jag och min man på Åland med en liten lägenhet i Stockholm nära mina tre barnbarn. Jobbar ännu som speciallärare i ett högstadium. Du kunde gärna få berätta om skolsystemet för dina flickor i New York , på Bali. Läser Pernillas blogg men har aldrig kommenterat en blogg tidigare. Lycka till på färden!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Mimmi,
   Ska absolut göra ett eget inlägg om hur vi tänker med flytten och familjen!
   Tack för lyckönskningar!
   xx
   Jen

 • Emma skriver:

  Kan du berätta mer om flytten till Bali? Det låter så himla spännande!

 • Eva-Karin skriver:

  Hej Jennifer. Kommer absolut att följa din blogg. Roligt att se din promenad. Jag och en kompis var i NY för 2 år sedan och jag känner igen din promenadväg. Hoppas att åtminstone en gång till kunna ha möjlighet att åka dit. Det var helt fantastiskt. Vi bodde i Queens och åkte tunnelbanan varje dag in till Manhattan. Så smidigt. Spännande att höra om Din/Er flytt till Bali.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja New York är verkligen en härlig stad att både besöka och bo i. Tunnelbanan här är verkligen kanon! Åker kommunalt nästan varje dag – när jag inte promenerar 🙂
   xx
   Jen

 • Catharina skriver:

  Snart sticker jag till new york och din affär står på agendan … ja man är väl svensk när man åker över Atlanten för att gå i en svensk affär. Men jag gläds med dig att det går bra med dina påsar. Genialisk ide och jag önskar dig all fortsatt framgång

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack för lyckönskningarna Catharina!
   Vi är så himla glada för alla svenskar som kommer till oss på Mott Street! Flera av tjejerna som jobbar där är svenskar.
   xx
   Jen

 • Hanna skriver:

  Kul! Ser så fram emot att följa din blogg. 😃 Varit i new york en gång och längtar redan tillbaka så mycket å upptäcka och härlig stämning 😍❤️ Som många andra vill jag gärna höra om Bali men också mer om ditt företag och eftersom jag är lärare tycker jag det vore kul med ett inlägg om skolsystemet både NYC & Bali. Funderar på att kanske flytta utomlands någon gång så alltid kul å följa bloggar från utlandet! Kram kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Hanna,
   Absolut ska jag skriva om skolan. Jag har ganska mycket att säga om det.
   Om man har minsta möjlighet tycker jag man ska försöka flytta utomlands, om så bara för någon månad. Ger så många nya perspektiv!
   xx
   Jen

 • Gunilla skriver:

  Vad roligt att du börjar blogga igen! Jag följde dig från början och tycker du är en stor inspiration och förebild för kvinnligt företagande. Jag är inte alls i den branschen själv, men låter mig gärna inspireras av många av dina kloka tankar.
  Blir spännande att följa din och familjens nya vardag! 😊

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Gunilla – tack! Min önskan är verkligen att kunna inspirera folk.
   xx
   Jen

 • åsa skriver:

  Va kul med en blogg som handlar om andra saker än mat och mode. Hade mer eller mindre slutat läsa bloggar för det har blivit en form av konsumtionshets och mest unga tjejer som bloggar, jag är i din ålder och tycker det ska li super spännande att läsa om ditt liv. Business, familj och äventyr i ett! Tack för det.

 • Rima skriver:

  Hej, ska bli kul att följa din blogg 🙂 en undran bara. Kan du inte lägga till ett sånt där hjärta i slutet av varje inlägg som man kan likea så man kan visa att man läser bloggen utan att behöva kommentera? Gärna på Pernillas blogg oxå, titta på barnplaggsguidens blogg, hon har så👍🏻

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är en superbra idé som jag skickat vidare till Pernilla. Skulle vara jättekul med hjärt-pepp!
   xx
   Jen

 • Tina skriver:

  Ska bli jättespännande att följa er resa!

  Var i NY förra helgen och passerade självklart din butik och handlade av din söta dotter. Lite knäppt att åka halva jorden runt för att köpa tygpåsar men älskar idéen och vill gärna stötta den. Ser fram emot öppningen i Stockholm.

  Lycka till på nya äventyren!!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Har hälsat Celeste att du kommenterat här på bloggen. Hon kommer ihåg dig!
   Tusen tack för lyckönskningarna!
   xx
   Jen

 • Theres skriver:

  Hej!! Kul att du börjat blogga igen. Ska definitivt börja komma in här och läsa om dig och din familjs äventyr 🙂
  Men en liten fråga, tygpåsarna -vart kan jag köpa dem? Kom hem från NY igår, haha! Synd att jag inte läst här innan. Men finns det kanske en webbshop?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Äsch vad synd att du missade butiken här i New York!
   Vi har öppnat en butik i Stockholm på Roslagsgatan 21 där du kan handla eller på vår svenska hemsida http://www.bag-all.se

   xx
   Jen

 • Helene skriver:

  Nyss hemkommen efter min första tripp till New York – håller helt med dig i ditt härliga inlägg. En fantastisk stad att vandra runt i och uppleva.
  Jag fick massor av tips från Pernillas blogg innan mitt besök. Kan varmt rekommendera ett besök på Eataly. Som också öppnar i Stockholm snart.
  Lycka till med ny blogg och flytt!
  P.S sonen och svärdottern blev jätteglada för sina presenter från Bag-all.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Men så bra att det gillade sina saker från Bag-all. Det var väl en pass-väska de fick!
   Kul att träffa dig!
   xx
   Jen

 • Cattis skriver:

  Jag var i NY i april. Första men absolut inte sista gången. Underbar stad. Ska bli kul att följa dig på din blogg.

 • Kära, kära Jennifer!!! Så roligt!!! Önskar dig varmt lycka till med din blogg hos Pernilla.
  Jag är så oerhört glad över att se och följa er vänskap genom alla år – ända sedan ni var små. Du och alla kompisarna från Folkan-tiden tycker vi ju är som ”våra tjejer” – eftersom ni ofta var ute hos oss på Björkhaga. Och du vet att du alltid är välkommen hit närhelst du befinner dig i Sverige.
  Du är så duktig med ditt Entreprenörskap och jag är så glad för din skull att det går så bra för dig med Bag-all. Keep up the good work!!! Pernilla är ju numera också entreprenör – liksom jag varit ända sedan jag startade min affärsverksamhet i Gamla Stan 1996.
  Numera – sedan 8 år tillbaka – sysslar jag ju med ”Online network marketing” och är ”Independent distributör” åt Nu Skin Enterprises. Det betyder att jag kan arbeta var jag vill i världen, när jag vill – och med vilka jag vill. Suveränt – eftersom vi ju bor i Spanien halva året.
  Där är det förresten spännande saker på gång – som involverar Pernilla – mer om det senare! När får vi se dig och familjen som våra gäster i Nerja?????

  Som sagt – jag önskar dig Lycka till med bloggen – och jag kommer med glädje att följa dig och din familjs äventyr.
  Varma kramar till dig och din härliga familj.
  Christina.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack finaste Christina!!
   Jag har alltid känt mig så välkommen hos er! Ni hade verkligen ett öppet hus och öppna hjärtan för oss, alla era barns kompisar!
   Vill gärna hälsa på i Nerja! Vi var där när Margaux bara var några månader, så det var alltså 12 år sedan.
   Du är så himla duktig och företagsam du med Christina! En stor förebild1
   Många kramar!!
   Jen

 • Helena skriver:

  Va spännande med Bali! av alla ställen på jorden. Nu måste jag ju värkligen följa din blogg .Kram!

 • Cattis skriver:

  Va i New York i april, första gången för mig, men kände direkt att detta blir inte sista. Härlig stad, gick nog flera mil om dagen. Lycka till på er nya resa, ska bli kul att följa din blogg.
  /Cattis

 • Gerd Petterssom skriver:

  Välkommen! Vilken bra affärside speciellt nu när vi i Sverige ska betala för alla plastpåsar. Lycka till!!

 • B-M skriver:

  Va kul att du börjar blogga igen! Ska bli spännande att följa med i er flytt och allt annat.

 • EmmaL skriver:

  Vart har du köpt dina joggingskor? Vad är det för märke och modell?
  Emma xx

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är Nike. Men vet tyvärr inte vad modellen heter. Det är sådana där som man trär in fötterna som en strumpa. Jättejättesköna!

 • Maja skriver:

  Verkligen jättekul att du är tillbaka med bloggen. Ska lusläsa varenda rad den här gången med🙏🙏🙏

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram