Hej allihop!

Hej allihop!

Åh vad kul det är att vara igång med att blogga igen! För några år sedan bloggade jag på Pernillas dåvarande bloggportal. Jag och familjen hade ganska nyligen flyttat till New York då och jag hade precis startat min firma Bag-all. För er som inte läste den bloggen ska jag snabbt presentera mig:

Jennifer Jansch heter jag. Här står jag på taket till vår lägenhet i New York. Ganska maffig utsikt som man aldrig kan vänja sig vid!

Jag är mamma till tre tjejer:

Celeste, 16, som går på LaGuardia high school.

Margaux 12, som gärna färgar håret i olika rosa och lila nyanser. Just idag är det nyfärgat i ljuslila. (Bilden tog vi på promenaden hem från min butik).

och Caprice (också kallad Cappi) 9, som allt som oftast har luddiga öron på sig, på trappan till vårt hus i New York.

Min man Micke och jag har varit gifta i snart 20(!!!) år.

Och så har vi den jättegamla katten, Ping, 20 år. Han har flugit över Atlanten 10 gånger och är still going strong!

Sedan 2011 bor vi i New York, i en typsik New Yorklägenhet med tegelväggar och allt…

För snart fyra år sedan startade jag mitt märke Bag-all. Idéen var främst att göra tygpåsar som används för att slå in presenter i, istället för inslagspapper. Man återanvänder påsarna hundratals gånger och spar på så sätt miljöresurser och föroreningar som papperstillverkning orsakar. Plus, som bonus, slipper man leta efter sax, tejp, snören och hålla på att slå in presenten.

Det där med presentpåsar har varit ganska svårt att få snurr på. Istället tog några andra tygpåsar, som vi kallar för organisationspåsar, fart. Idag säljer vi mest dessa organisationspåsar och shopping väskor. Presentpåsarna försöker vi fortsatt sälja och håller tummarna för att folk blir mer och mer miljösmarta för varje år.

För 2.5 år sedan öppnade jag en butik på Mott Street i New York. Först tänkte jag mig att lokalen skulle vara showroom, kontor och lager och så tänkte jag att om jag hade tur så kanske jag kunder sälja lite påsar där också.

Som tur var började kunder hitta hit och idag är Mott Street bara affär. Kontoret och lagret har flyttat till Brooklyn.

Pernilla och jag har varit bästisar sen vi var 11 år. Vi har följt och hjälpt varandra under årens lopp. Faktum är att det är mig ni har att tacka för att Pernilla började blogga:) Det var när jag var tf chefredaktör på tidningen mama som jag tog in Pernilla som bloggare på vår sajt. Hon hade aldrig bloggat förut, men det visade sig snabbt att Pernilla var supertalangen på att blogga. Eller hur?!?!!

Det känns verkligen sjukt kul att börja blogga här på Pernillas sida! Jag har så otroligt mycket spännande som ligger framför mig som jag gärna vill dela med mig av. Dels så håller vi på att öppna en Bag-all butik i Stockholm och dels så ska vi, hela familjen, lämna New York efter sex år och flytta till Bali efter sommaren. Vi är sååå laddade. Hoppas du följer med på vår resa!

xox

Jen

74 reaktioner på “Hej allihop!”

 • Anna B skriver:

  *hej hej fina finis jen!! <3 <3*

 • Maria skriver:

  Åh, va kul! Var med förra vändan och älskar din energi och känsla! Spot on med Bali, ska bli otroligt kul att följa med på det äventyret via the web 🙂 Cyber Love o High Fives kommer här!

 • Iréne skriver:

  Hej Jennifer!

  Välkommen igen, det ska bli roligt att följa dig och din familj.

  Kram Iréne

 • Sophia skriver:

  Kul! Välkommen tillbaka, var också med förra gången du bloggade här. Ska bli så spännande att följa ert nya äventyr.

 • Cia skriver:

  Åh va kul Jennifer! Följde dig på din förra blogg o följer dig på insta! Ska bli kul att få följa dig o din familj igen 🙂 Följt Pernilla i 7 år! Hennes blogg är grym 😃👍

 • Semmelmamman skriver:

  Vad kul att vi får följa dig igen. Kram 💕

 • Camilla skriver:

  Nyfiken, vad ska ni gora i Bali? Oppna butik dar?
  Later helt underbart.
  Ska du ha kvar butiken i NY?
  Maste ta mig dit, aldrig varit trots att jag bor i NY, Rockaway Beach.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Butiken i New York finns absolut kvar! Vi öppnar även en i Stockholm nu.
   På Bali kommer jag syssla med produktutveckling och design av nya fina påsar.
   xx
   Jen

 • Nilla skriver:

  Ska bli så kul att följa ditt liv och företagande!

 • pecawe skriver:

  Åh vad kul att läsa din blogg igen! Ska bli spännande att höra om Bali. Vi bor i Perth, Australien sen 1 år tillbaka, nästgårds till ert nya hem 😉

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Petra!! Kommer ihåg dig från förra bloggen. Kul att ni flyttat t Australien. Det står absolut på ”to do” listan att åka dit.
   xx
   Jen

 • Maggie skriver:

  Så kul att du är tillbaka – följde dig sist och ser fram emot att återigen få följa dig och ditt liv med familj och företaget.
  Lycka till!

 • Kristina skriver:

  Så roligt att läsa din blogg igen! Dina inredning-kläd inspiration-New York liv är så kul att läsa om!

 • Marie skriver:

  Hej roligt att få följa din flytt med familjen. Vi har under flera år semestrat på Bali för vi tycker att det har allt. Sol, bad, äventyr och lugnet. Vart på Bali ska ni bo och ska era döttrar plugga i skolorna där? Härligt att få följa med lite på avstånd.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Marie,
   Vi ska bo nära Ubud.
   Jag ska skriva om skolan på Bali. Skolan är faktiskt en stor orsak till flytten dit!

   xx
   Jen

   • Ann skriver:

    Spännande med Bali! Vi funderar också på flytt men tycker det känns uppslitande för barnen med kompisar och så, även att dem ska känna rotlöshet. Hur tänker du/ni kring det? Kram

    • Jennifer Jansch skriver:

     Hej Ann,
     Jag bodde själv utomlands när jag växte upp. Både i Tokyo och Paris. Jag har kompisar från Sverige som jag behållit sedan barnsben (Pernilla t ex). Känner mig inte alls rotlös, utan mer att jag skulle kunna bo på många ställen.
     Det är så fantastiskt att få möjligheten att lära sig om andra kulturer som barn. Än idag när jag åker till Tokyo känner jag mig hemma på ett sätt som jag inte tror att jag skulle göra om jag inte bott där som barn.
     Tjejerna har varit ganska drivande i beslutet att flytta. Berättar mer på bloggen snart.
     xx

 • Johan skriver:

  Hej Jennifer !
  Vad roligt att du har börjat blogga här hos Pernilla ! Det ska bli roligt att följa dig på dina äventyr runt om i världen 🌎⭐️😊 Jag reser själv mycket och gärna då även till USA där jag har varit många gånger över hela kontinenten 😋

  Som du säkert vet så är jag sedan länge ett troget fans till Pernilla och kanske ses vi någon gång i Sverige i samband med en spelning eller så !

  Kram Johan

 • X skriver:

  Kul med ett nytt ansikte.Välkommen. Äntligen så blir det lite ordning och reda härinne 🙂

 • Lena skriver:

  Men åh vilken spännande flytt!!
  Vilka OTRLIGT vackra barn du/ni har. Men så har de ju också att brås på….. 🙂

 • Fika skriver:

  Välkommen tillbaka, så kul o spännande att följa din blogg igen!! 🙂

 • Lotta skriver:

  Vad roligt att du börjar blogga igen, jag var också en trogen läsare förr. Kan inte förstå hur ni kan lämna NYC, denna underbara stad??!! Ser verkligen fram emot att läsa om era nya äventyr, ni är en modig familj! Hoppas du fortsätter att frikostigt dela med dig av bilder och inspiriaton, från Bali och Gnesta. Vad händer med er lya i NYC?? Vet någon som letar lägenhet till ”vettigt pris”…

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha vår lägenhet i NY har verkligen inget vettigt pris! Finns inga lägenheter i NYC med vettigt pris tyvärr. Det ska bli en av de bästa sakerna med flytten. Kul att du hänger med här på nya bloggen också. Kommer komma massor från Gnesta i sommar också.
   xx
   Jen

   • Lotta skriver:

    Tack för svar! Nej jag veeeet, vi bodde också i NYC i 3,5 år så jag känner till prisläget. Vad jag menade är att om den är överkomlig, Hahaha! Utan ekonomisk ruin alltså.

 • Eva Stridh skriver:

  Hej o vad roligt att få följa dig här, du verkar en grym person med ett härligt liv!
  Går det möjligtvis att få en länk för din blogg via Bloglovin? Läser Pernillas via det, men hittar inte din när jag söker.
  Tack, och välkommen! Kraaam!

 • Rosa skriver:

  Välkommen tillbaks Jennifer så roligt att få följa med i ditt spännande liv igen, först New York och nu Bali så underbart med folk som gör verklighet av sina drömmar.
  Kram Rosa (och TACK för att du fick Pernilla att börja blogga det gör hon verkligen så bra 👍).

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Rosa! Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som haft möjligheten att följa mina/familjens drömmar!
   Visst är Pernilla grym?!!
   xx
   Jen

 • Åsa skriver:

  Hej! Åh så roligt! Läste och gillade din blogg sååå mycket när du bloggade hos Pernilla förr. Minns att jag tyckte det var väldigt tråkigt att du slutade men att jag många ggr tänkte, hur hinner hon allt? 🙂 Även om Pernilla skrivit om dig då och då är det helt annorlunda och superkul att du bloggar nu. Bali!! Ni är så modiga, härliga och inspirerande, helt rätt som gör det. Följer såklart med i din blogg nu. Måste även säga att ni har otroligt söta och fina barn, och namnen, älskar! KRAM

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Åsa!! Det var just det som var problemet sist – att jag fick problem att hinna med allt. Men nu har jag fått superbra hjälp på Bag-all och har tid att lägga ner på att försöka göra en riktigt bra blogg.
   Tack för komplimangerna om barnen!! Blir så glad!
   xx
   Jen

 • Annelie K skriver:

  Hej Jennifer,
  Kul att du är tillbaka och bloggar.
  Vilken otrolig resa du och familjen har gjort, ska bli spännande att följa era nya äventyr.
  Lycka till med Bali och nya butiken
  Kram

 • Elisabeth linde skriver:

  Hej!
  Vi flyttade till Bali för snart 6 år sedan. Skulle bo där i ett år. Men jag blev gravid o vi flyttade hem efter 8 månader.
  Vi bodde i Ubud i ett huset mitt i risfälten. Är det green school era barn ska gå i?
  Min mans kusin jobbade där o gjorde ett film arbete för dem bland annat.
  Kan berätta mer om du vill.
  Elisabeth

 • Sandra skriver:

  Åh Jag som älskat att se alla underbara bilder i new York! Jag har varit där en gång och fastna helt! Vad är orsakerna till flytten, tror du ni kommer flytta tillbaka tids nog till new York igen eller testar i er fram? Var är liksom hemma just nu? Jag får en varm känsla av new york å får se om man kan åka dit snart igen

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är inte helt otroligt att vi hamnar i New York igen om några år. Men vi får se. Tar ett år i taget.
   Hemma känns ändå alltid Sverige!
   xx
   Jen

 • Jenny I England skriver:

  Hej kära du! Minns du mig?
  Vad kul att du är tillbaka här igen! Looking forward to sharing your adventures!
  Kram Jenny

  • Jennifer Jansch skriver:

   Så klart jag minns dig Jenny i England! Så kul att så många gamla läsare så snabbt hittar tillbaks!!
   xx
   Jen

 • Karin skriver:

  kul, dig ska jag följa. Följer dig på instagram🌸🌸

 • Lise05 skriver:

  Hej Jennifer, ska bli kul att följa även din blogg. Gillar verkligen det här med dina tygpåsar, perfekt att ha dessa i resväskan, det blir ordning och reda med allt från smått till stort….ska så snart jag kan besöka butiken här i Stockholm. Fick veta att ni skulle öppna här i Sverige av min svägerska som besökte er butik i N.Y i april månad….
  Ha en fin torsdag !.
  Med vänlig hälsning
  Lise

 • Lise05 skriver:

  Hej Jennifer, ska bli kul att följa även din blogg. Gillar verkligen det här med dina tygpåsar, perfekt att ha dessa i resväskan, det blir ordning och reda med allt från smått till stort….ska så snart jag kan besöka butiken här i Stockholm. Fick veta att ni skulle öppna här i Sverige av min svägerska som besökte er butik i N.Y i april månad….
  Ha en fin torsdag !.
  PS. Du har jättesöta tjejer.
  Med vänlig hälsning
  Lise

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Lise! Tjejerna – och jag – blir så glada för komplimanger!!
   Kul att du gillar påsarna!
   Ha en fin dag du med!
   xx
   Jen

 • lilian skriver:

  Hej

  Skall bli kul att höra om Bali, för vi skall dit i November och fira min 60 ärsdag. Kanske jag får lite tips.

 • Anette skriver:

  Hej,

  Vad roligt att få följa dig här.
  Älskar dina fina påsar.

  Anette

 • Yvonne skriver:

  Så kul att du bloggar här igen. Läst Pernillas länge och din också när du bloggade tidigare. Blir kul att följa dig och din familjs äventyr. Hälsningar från Luleå

 • Annica skriver:

  Välkommen tillbaka!
  Men det blir väl lite sommar i Gnesta iallafall? : ) //Annica

 • Lotta skriver:

  Åh vad kul att följa dig igen. Jag har bott i New York och älskar staden. Bor i Stockholms skärgård men blir halv-italienare från i höst då vi flyttar dit. Bali låter spännande!! Ha en fin sommar!! <3 Kram kram

 • Ebba skriver:

  Åh, vad roligt att du bloggar igen. Du är inspirerande och din affärs idé är genial, älskar mina fina present och organize påsar. Du är modig som flyttar och lever ut din dröm, ska bli spännande att följa med till Bali.
  Lycka till!
  Kram Ebba

 • Lotta Lux skriver:

  Hej! Vad kul att du börjar blogga igen! Jag har saknat det. Jag är ett stort fan av din business och affärsidé/miljötänk. Jag har introducerat påsar till julklappar i min familj, det går dock lite trögt, och älskar även organisationspåsarna. Förutom att de är praktiska och fina är de jättefina presenter. Ska man köpa EN enda brukar jag föreslå den för laddare till mobilen/paddan. Så länge man inte packar ner den i resväskan när man ska packa för att åka hem från en resa, så glömmer man inte laddaren. Det klassiska är att laddaren glöms kvar i uttaget… Den påsen reser jag ingenstans utan.
  Lycka till med ert nya liv på Bali!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Lotta! Det behövs fler som du som försöker visa andra hur man kan vara mer miljösmart!
   Laddarpåsen är verkligen kanon och en av de mest populära påsarna. Nu har vi gjort en laddarväska med dragkedja på – jättefin!
   https://www.bag-all.com/products/charger-case
   Tack för lyckönskningarna!!
   xx
   Jen

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Hej Jennifer!
  Jag har också läst din blogg förut och älskade att läsa den, så det ska bli så roligt att följa er på nya äventyr.
  Men jag undrar hur ska ni göra med katten? Följer den med hem till Gnesta och sen med till Bali?
  Hälsningar Birgitta

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Birgitta,
   Vår fina gamla Ping ska hänga med till Sverige, men en resa till Bali är nog för mycket för vår gamla katt. Han är inte så frisk längre tyvärr. Så han får stanna i Sverige med släktingar. Det blir bäst och lugnast för honom.
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram