Going to the beach beach

Jag får ofta frågan om vilket som är mitt bästa New York tips och det är lätt: sandstränderna!

Jag har många gånger undrat varför inte New York har marknasförts som en sol-semester destination. New York ligger faktiskt på samma breddgrad som Rom och längre söder ut än Rivieran. Long Island, som ligger precis utanför Manhattan är kantat av mil efter mil av vita sandstränder. Allra längst ut på tippen ligger Montauk som verkligen är värt ett besök, liksom East- och Southampton och min personliga favorit Sagharbor. Men just idag åkte vi till en annan favorit, som ligger närmre Manhattan: Kismet på FireIsland. Det tar cirka 1.5 h med bil.

Den här våren har tyvärr bjudit på riktigt uselt väder. Normalt sett kan man åka till stranden redan i maj, men i år var det den här helgen som var den första helgen med riktigt varmt väder. Så vi passade på att åka till stranden. Man parkerar bilen på Robert Moses beach och promenerar sedan på en boardwalk mot och förbi den fina fyren.

Celeste i full fart mot stranden.

Familjen slår läger.

Man kan alltid passa på att fotografera en väska eller två 😋

Det som är extra härligt med Kismet är att det inte finns bilar. Vägarna är smala och kantade av vass och grönska. Man kan hyra cycklar om man vill. Vi gjorde inte det den här gången men har gjort det många gånger tidigare.

I höstas när min mamma var på besök tillexempel.

Margaux gör trix.

Typiskt Kismet hus! Ganska små (för att vara Amerika) och excentriska hus.

Finns även en fin hamn. Man kan också ta sig till Kismet/Fire Island via tåg och färja. Så värt resan!

På kvällen åt vi på vår favoritrestaurang: Surfs Out  Hela resten av året kan jag drömma om deras spicy chicken wings med gorgonzola dip. Och hörrni – kolla storleken på den här desserten!! Det är som man dött och kommit till desserthimlen!

Nöjda tjejer…

Prommis tillbaks i solnedgången.

Tacksam var ordet 🙏🏻!

xx

PS Om du vill följa min mer privata instagram så heter den @jenniferjansch

27 reaktioner på “Going to the beach beach”

 • Camilla skriver:

  Hej! Vi ska till New york i sommar och ett besök på stranden lockar förstås:) hur lång tid tar färja eller tåg till Kismet?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Man tar först tåg och sen färja. Jag tror att det finns en buss som hämtar upp på Manhattan också. Bäst att du googlar. Det tar 1.5-2 timmar tror jag.
   xx

 • Annelie K skriver:

  Oj vad vackert!

 • Sofia skriver:

  Så kul att du börjat blogga igen. Ser så fram emot att höra om era äventyr på Bali sedan.

  Stranden ser underbar ut. Men (positivt) överraskad att den är så folktom. Gillar inte New Yorkbor att åka till stranden? Är det denna del av landet som kallas The Hamptons?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Stränderna är många mil långa så folk är väldigt utspridda. Just den här stranden är på Fire Island som ligger innan Hamptons från New York sett.

   xx
   Jen

  • Camilla skriver:

   De flesta NY bor kommer med farjan till Rockaway Beach. 1 timma fran Manhattan tar det. Har ar det packat med folk, liv vakter och manga som badar och surfar.
   Vi har en jattefin strand har och en mil lang strandpromenad.
   Bara farjan ar mysig att ta!
   Sen manga goda matstallen! Noje!
   Mitt NY= Rockaway Beach

 • Charlotte skriver:

  Jättekul att du är tillbaka och bloggar.
  Stränderna ser fantastiska ut, men inga strandstolar eller folk som badar. Är det starka strömmar i vattnet?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Stränderna är många mil långa och på vissa ställen kryllar det av folk. Vi åker dit där det är lite färre människor. Ja, strömmarna är ganska starka, men normalt sett badar folk. Igår var det för kallt bara.
   xx
   Jen

 • Sara skriver:

  Hej, harr precis börjat följa sig,- så fantastiskt. Flyttar till New Jersey med familjen i början på Augusti och ska bo där i 3 år, och du har så mycket fina tips och bilder🙏🏻🔜🇺🇸Tusen tack

 • Annette skriver:

  Åh, vad kul att du bloggar igen! Ska bli så roligt att följa din blogg då ni flyttar framöver! Roligt att läsa om nya äventyr! De här stränderna o platserna du skrivit om här nu verkar ju helt fantastiska!! Lycka till med flytt m.m!!

 • Pernilla din bästa kompis a skriver:

  Såååå fina bilder!!! Synd att vi inte hann åka till en strand när vi var där, men vi tar igen det på Bali…! 😉

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jag veeet! Det var som sagt en pissvår vad det gäller vädret. Men någon gång ska vi åka ut till Hamptons tillsammans igen! Men först Bali som sagt!
   xx
   Jen

 • Lee skriver:

  Ååh vilka fina bilder! Ser otroligt mysigt ut. En fråga- har ni en svensk webbshop? Skulle gärna vilja beställa några påsar!

  Kram

 • Rosa skriver:

  Så underbart och kanske inte precis vad man väntar sig i närheten av New York, men får verkligen den staden/område till att bli ännu mer fantastiskt.
  Vilka glassar ha ha ja dit förstår jag att tjejerna älskar att gå.
  Ha en härlig start på veckan.
  Kram Rosa

 • Irene skriver:

  Hej! Vad kul att du börjat blogga, man bli verkligen inspirerad av din kreativitet och energi. Vore roligt att läsa mer om ditt arbetsliv och din karriär också :). Jag håller på att kolla på olika ställen nära NY där man skulle kunna hyra hus över några veckor nästa år, och då ta med sig hela familjen. Jag har funderat på Montauk men Kismet verkar också himla mysigt. Ha en bra dag!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det finns mer saker att göra i Montauk så om jag vore som du skulle jag nog välja det med familjen. Men det är larvigt dyrt att hyra hus under sommaren. Lite off season är priserna vettigare,
   xx

 • X skriver:

  Ja du, den där desserten ser rätt maffig ut. Såna ser man inte så ofta i Sverige! Den hade man inte krängt i sig utan ett visst besvär 🙂

 • Cissi skriver:

  Åh, vad fint det ser ut, otroligt vackert! Spännande att få följa er nya resa.kram o lycka till!

 • Linda skriver:

  Hej! Jag ska åka till NY 10 dagar i maj och hit ska vi åka!!!! Det ser magiskt ut. Vädert har vart lite kallt i NY men det blir nog varmare snart. Jag har bott 3,5 år på long Island men aldrig vart här. Kram fin blogg

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hoppas du har tid att titta förbi butiken! Tror att det är jättefin vår i NY nu!!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram