Flytta till Bali

(Fina bilden av Jenny Brandt, dosfamily.com från vårt tak i New York)

Många har bland kommentarerna undrat varför vi ska lämna New York och flytta till Bali. Jag kan verkligen förstå varför man undrar. Förut hade jag hade själv undrat eftersom New York har varit min drömstad i så många år. Jag bodde i New York större delen av 90-talet och förälskade mig helt i staden. Min rakt-på-sak-personlighet passade mycket bättre i New York än i Stockholm. Det är en så fantastisk energi och kort sagt så finns det bästa av allt i New York vare sig det rör sig om kultur, mat, aktiviteter…

2008 tog Micke och jag tjejerna för att provbo i New York i ett halvår. Vi vill se om det var ett bra ställe för barn också. Barnen upptäckte snabbt fördelarna i NY och när det sen var dags att åka tillbaks till Stockholm vill de inte alls. Från 2008 till 2011 jobbade vi på att få iordning vårt liv så att vi skulle kunna flytta tillbaks. Jag visste att jag vill starta en egen business, men visste inte vad och hade heller inga pengar (men det kan jag berätta mer om i ett annat blogginlägg eller så kan du läsa om det i min bok Drömfångaren, finns på www.bag-all.se).

Så mot alla odds så flyttade vi, utan jobb och särskilt mycket pengar och sånt som normala människor ser till att ha på plats innan de flyttar.

Hur som helst har det gått bra. Vi har verkligen lyckats ordna det ganska bra för oss här och hade alltså inte en tanke på att flytta. MEN så åkte vi för att fira jul på Bali tillsammans med min mamma och två av mina fyra syskon.

Jag, min syrra Antonia, hennes kille Carl till vänster och min bror Rustan till höger.

Antonia som har ett litet hotell på Bali (kolla in det här: www.merpati-studios.com) och alltså vet en hel del om Bali berättade om en fantastisk internationell skola som ligger i djungeln utanför Ubud. Greenschool heter den. De gör guidade visningar för turister så vi tänkte att ja varför inte?

Skolan kallas också Bamboo school. Ni kanske förstår varför? Skolan har inga väggar eller fönster utan alla klassrum ligger helt öppna.

Vi blev otroligt imponerade och inspirerade av skolan. Undervisningen har en miljöfokus, vilket är viktigt för alla oss i familjen. Det finns flera bra kortfilmer om skolan på deras hemsida: www.greenschool.org

Så att vi hittade den här skolan är den främsta anledningen att vi flyttar dit. Hade Greenschool inte funnits för barnen hade det inte blivit någon flytt.

Men när vi kom tillbaks till New York och började prata om möjligheten att flytta såg vi fler och fler fördelar. Vi, Micke och jag, har jobbat livet ur oss i så himla många år. I princip har vi kört så det ryker i 20 år. Hela tiden nya projekt och ett ofattbart högt tempo. Vi kände att i den här miljön på Bali kanske man kan sakta ner lite på takten. Inte så att jag någonsin kommer sluta jobba, för det varken kan- eller vill jag. Jag älskar att jobba! Jag kan knappt använda ordet jobb, eftersom det inte på något sätt beskriver det roliga jag pysslar med om dagarna. Jag kommer att fortsätta jobba med produktutveckling, vilket är mycket mer lättskött om man är i samma tidszon som de man jobbar med. Stor del av vår tillverkning sker i Indien och Kina.

Bali erbjuder underbar natur och möjlighet att kunna spendera mycket tid utomhus.

Färsk kokos – direkt från trädet!

Som sagt – otroliga naturupplevelser!

Det är även två andra saker som spelat in i vårt beslut att flytta. Det först är att vi tycker att skolorna här i New York inte är idealiska för barnen. Vi har märkt under åren att amerikanernas sätt att se på utbildning verkligen skiljer sig från vad en normalsvensk skulle tycka var en allsidig utbildning. Till exempel har de inte religionskunskap här, vilket gör att barnen inte lär sig om andra religioner så som muslimer, hinduer, buddhister osv. Det skapar så klart en okunskap och rädsla för det man inte vet något om. De får knappt lära sig internationell historia (förrän i high school – som ju är frivilligt), men läser om amerikanska inbördeskriget om och om igen.

Vidare är skolan väldigt sträng, vilket på sitt sätt kan vara bra för att se till att det blir ordning och disciplin, men å andra sidan skapar barn som är otroligt rädda för att göra ”fel” och där med inte lär sig tänka utanför lådan. Man använder sig mycket av ”group punishment”, dvs är det en som missköter sig får ingen gå ut på rast.

En sak som de är duktiga på här dock är att se till att det inte förekommer mobbing. Nu talar jag givetvis bara för de skolorna som vi kommit i kontakt med här, vilket är fem stycken och alla ligger på Manhattan. Barnen behöver absolut inte vara tuffa och coola. Man kan ha på sig precis vad man vill. Cappi har gått till skolan iförd lurviga pälsöron i flera år nu. Ingen lyfter på ögonbrynet eller kommenterar. Barnen kan på så sätt vara sig själva och avslappnade. Vilket är otroligt härligt.

Jag har så mycket att säga om skolor och utbildning att jag skulle kunna skriva flera böcker om det… Haha

Den andra orsaken är, som jag ser det, en konsekvens av den första: att Donald Trump valts till president. Jag KAN inte med att bo i ett land som styrs av en person med de värderingarna och den personligheten som han har. Vi är lyckligt lottade som har möjlighet att flytta på oss. Jag känner många många amerikaner som gärna skulle göra samma sak, men som så klart inte har lyxen att kunna flytta.

Om inte Trump valts till president vete tusan om vi gjort slag i saken och flyttat helt ärligt.

Så nu vet ni hur vi tänkt med flytten. Jag kommer säkerligen skriva mycket mer om detta under vägens gång. Kom gärna med frågor i kommentarsfältet.

Ha en fin start på veckan vänner!

xx

 

 

 

 

64 reaktioner på “Flytta till Bali”

 • Annika skriver:

  Tack för att du delar med dig av er historia! Är så glad att jag hittat hit 🙂 en fråga du säkert fått hundra gånger, men hur fick du och hela familjen green card? Var det tack vare jobb? Undrar så med tanke på att jag i säkert 15 år velat flytta till NY men känt att det är kört pga immigrationsregler

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Annika,
   Det ÄR svårt att få Greencard. Jag vann faktiskt Green card till mig själv och hela familjen! Kan berätta den storyn här på bloggen någongång också.
   xx

 • Sarah skriver:

  Jag blev GLAD när jag såg att du börjat blogga igen! Önskar er lycka till med flytten. Du efterlyste förslag på inlägg. Du skrev i det här inlägget att du kunde skriva många inlägg om utbildning och jag skulle vilja få läsa mer om dina tankar om utbildningssystemet i tex USA, Sverige och Bali när ni flyttat dit. 🙂

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja jag kan som sagt skriva massor om det eftersom jag har ganska många åsikter i frågan. Ska absolut skriva mer om det snart.
   xx

 • Lena skriver:

  Åh, jag är så glad att du börjat blogga igen, att du delar med dig av ditt och din familjs liv så vi andra kan få ta del av eran otroliga resa som ni gör. Tack tack och åter tack. Nu längtar jag igen efter nästa inlägg……. 🙂

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack och åter tack att du läser och dessutom tar dig tid att kommentera! Det gör mig sååå glad och betyder så mycket för mig! ❤️
   xx

 • Lena skriver:

  Hej
  Ska bli spännande att få följa er på flytten till Bali! 🙂 innebär detta att ni inte kommer flytta tillbaka till New York igen? Vad gör ni med er fantastiska lägenhet? Önskar er allt gott, ni gör helt rätt som vågar!!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Lägenheten får gå tillbaks till hyresvärden som hyr ut den till någon annan. Vi vet ännu inte om vi kommer tillbaks till New York om något år eller så.
   tack för lyckönskningarna!!
   xx

 • Lena skriver:

  Men så roligt att du har kommit tillbaks till bloggen! Jag uppskattade dig verkligen när du skrev sist. Jag blir glad när jag läser dina inlägg, du skriver så positivt, engagerande och målande. Jag som aldrig har varit i New York, får ändå uppleva känslan av staden genom dig. Och nu får jag följa med till Bali! Lycka till hela familjen, hoppas att ni kommer att trivas!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack snälla Lena för den fina feedbacken! Det betyder verkligen allt när man förstår att människor läser och uppskattar!
   xx

 • annika skriver:

  Tack då Trump! Nåt positivt ändå – instämmer med alla och detta inlägg måste ha varit ett av de mest läsvärda och spännande jag läst någonsin på internet. Detta är bloggande i världsklass, LÄNGTAR till nästa inlägg som Lena ovan. Slukar!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha tack Trump! Man får se det från den ljusa sidan att vi fick en spark i baken att komma iväg på nya äventyr.
   Jättestort tack för dina otroligt fina komplimanger. Gör mig glad ända in i själen. Det är ganska jobbigt att blogga, men får man så fin feedback blir hela ansträngningen värt det. 🙏🏻💙
   xx

 • Eva skriver:

  Så himla kul att du skriver här igen. Imponerande vilka beslut ni tar och lever efter era värderingar. Så intressant och inspirerande att följa er. Dessutom så vackra bilder, det i vattenfallet är magiskt.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Eva! Ja jösses det där
   vattenfallet!! 😍
   Vi har varit ganska duktiga på att följ våra drömmar OCH jobbar verkligt hårt för att kunna göra det också.
   xx

 • Lee skriver:

  Fantastiska bilder! Ska bli så kul att få följa med på er resa.
  Ha det bra!

  Lee

 • Bella skriver:

  Är lite nyfiken på flytten, är planen att behålla era green cards & återvända till NY eller ser ni flytten till Bali som något mer långsiktigt?
  För övrigt superkul att du börjat blogga igen, ska bli spännande att följa dig och din familj!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Bella! Vi har ansökt om att få behålla Green cardsen. Det ska inte vara något problem, men om det skulle bli problem med det så flyttar vi hur som.
   xx

 • Maja skriver:

  Intressant att läsa dina tankar kring flytten till Bali. Vår familj jobbar för att flytta till Florida nästa år. Tänk – gräset är alltid grönare…..men det finns ju som du skriver oftast en mängd saker som mer eller mindre värker fram ett sådant stort beslut som att flytta med familjen till ett nytt land. Skillnaden mellan din familj och andra är att ni kastar er ut på på okänd mark och inte bara stannar vid drömstadiet. Det krävs mod och en massa kreativitet för det. Stort lycka till🌸

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Maja,
   Vad spännande med er flytt! Hoppas det blir riktigt bra!
   Ja, vi är nog lite våghalsiga av oss. Speciellt min man Micke är en sån som aldrig ser några hinder utan bara möjligheter.
   xx

 • yvonne skriver:

  Kom precis hem fran NY bor I LA sedan 30 ar. Jag gick The Highline tyckte det var det basta pa tiden jag var dar. Tycker du ska recommendera det for dom som besoker NY, pratat med manga I NY som inte ens visste om det. Men ni har sakert gatt d
  ar. Lycka till !!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Yvonne,
   Jag gillar också Highline. Sån fantastisk unik idé att ta något gammalt fallfärdigt och omvandla det till en underbar stadspark. Problemet är att det är så mycket folk att man istället för att promenera för det mesta får stå i kö. Men jag rekommenderar ändå alla att besöka den.
   xx

 • Helena skriver:

  Det ska bli spännande att följa er flytt. Efter 10 år i Mellan Östern står Bali högst på vår lista inför nästa flytt efter vår semester där tidigare i år. Vi är i hotellbranschen så håller utkik efter nästa möjlighet där inom ett par år. Lycka till!

 • Lina skriver:

  Så underbart att ni ger era barn äventyr i livet ! Var Sverige aldrig nåt allternativ att flytta tillbaka till ? Jag önskar er all lycka med flytt o liv 🙂 Lina , Gotland

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Lina,
   För tillfället är Sverige inte ett alternativ. Men kanske längre fram – absolut. Ska skriva om det mer.
   Tack för lyckönskningarna!
   xx

 • Sofia skriver:

  Vad spännande att flytta från en enorm storstad till naturen på Bali, härliga kontraster!
  Jag blir lite nyfiken på om ni tror att ni någon gång kommer flytta till Sverige igen? Varför/varför inte?

  Skulle gärna läsa mer i ett inlägg om er relation till Sverige. Då menar jag inte att ni är svenskar eller har släkt/vänner i landet, utan mer om hur ofta ni är där, har ni exempelvis boende och hur viktigt det är för barnen att veta var de kommer i från osv.

  Take care! 😀

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Sofia,
   Ska absolut skriva mer om Sverige. Vi ska spendera hela sommaren i Sverige så det kommer bli mer av den varan!
   xx

 • Märta skriver:

  Så roligt att du bloggar igen! Ska bli spännande att följa dig och din familj 😃 Hur underbart verkar inte Bali, men vilken kontrast till NY! Beundrar verkligen ert mod att bryta upp och prova något nytt. Måstse också säga att du skriver väldigt bra, och tar så fina bilder, vilket gör det extra kul att läsa. Kram och lycka till😊

 • Lina skriver:

  Så glad för att du bloggar igen Jennifer!!
  Att få ta del av dig och din familjs äventyr är oerhört inspirerande.
  Vore intressant att få ta del av dina tankar kring ditt (ert) mod och handlingskraft.
  Du skrev ju precis i bloggen att din syster bor på Bali.
  Hur var er uppväxt? Berätta gärna 🙂
  All lycka till dig och din familj!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ska absolut skriva mer om min uppväxt här på bloggen. Tack för uppslaget!
   Antonie bor nu i Vadstena. Men har hotellet tillsammans med sin pappa som bor på Bali.
   xx

 • Sofia skriver:

  En bra skola är ju verkligen viktigt för att ge sina barn en bra grund att stå på. Att ni hittat en skola som delar era värderingar är ju helt underbart. Akademiska färdigheter är ju minst lika viktiga, hur står sig skolan där? Antar att high-school ger universitetsbehörighet men undrar om skolan följer något särskilt program t ex IB, Cambridge Board?

  Tycker ni är riktigt modiga som tagit detta beslut och bara att ni gjort det ger era barn helt rätt signaler. Så många svenskar är så ängsliga att de inte ens vågar flytta till ett annat område för att barnen då skulle behöva byta skola, eller hemska tanke- dagis. Curlande föräldrar är ett kapitel för sig, som vi ännu inte sett effekterna av fullt ut. Heja er säger jag bara som litar på ert eget omdöme och värderingar och vågar följa era drömmar.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Greenschool är baserat på den Australiensiska läroplanen. Skolan har väldigt bra rykte, så vi hoppas att den lever upp till det.
   Jag tror att flytta gör att barnen lär sig mycket om världen och andra kulturer, vilket de kan ha stor nytta av i livet. Jag bodde i både Japan och Frankrike under min uppväxt och är väldigt tacksam för det.
   xx

 • Yvonne skriver:

  Hej, jag undrar lite vad din man arbetade med innan flytten till NY, och nu /framöver på Bali?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Min man är naprapat och har egna företag. Ett inom hälsa som gör hälsoappar: addwell.com
   xx

 • Silvia skriver:

  Glad att du bloggar igen och good luck med allt. Ni er fantastiska. Jag med min man och 4 fyra barn oxo flyttade till US 2011, vi flyttade till Bostons omrode, MA, vi bor fft och jag elskar Boston. Det er bara 5 timmars bilresa till NYC och har varit i new york monga gonger. Men Boston er mycket bettre i mina ogon och NYC er mycket overskattat. Luktar urin nestan overallt po gatorna, so stora skillnader mellan fattiga kvarter och dem rika och vad det kostar att bo der, inte vert det, tycker jag. Mina barn och jag tycker att skolorna er bettre i MA en i sverige. Det leggs mer resurser, hjelp, STEM studierna en vad i sverige, erbjuds mycket afterschool activities, setts upp musicals, art och mycket school sports. Det har inte sverige. Och nu er tid for college for 2 av mina barn, andra tvo middle school o high school.
  Kom o helsa po Boston before u leave for new adventures!
  Holler med om Trump, inte verdigt for america. MA state kempar mycket emot och vorann senator liksom kor po hela tiden.
  Det er inte so svort att fo greencard om man har job here, tror jag. Vi ansokte 2 ors sen och fick card po en monad.
  Bali loter veldigt spennande, so mycket konst och natur! Vackert land. Men Indonesia har vel ganska mycket oro i landet oxo.

  Good luck med flytten!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Silvia!
   Vi var faktiskt i Boston bara för några veckor sedan och hälsade på min kusin som bor där. Jag tyckte Boston var helt underbart. Som en blandning av New York och London. Det bästa av båda.
   Kan tänka mig att college för två barn blir svindyrt. Det är något som verkligen inte är bra här. Många som vi känner kan inte skicka sina barn till de bästa universiteten eftersom de inte har råd och inte heller är tillräckligt fattiga för att få bidrag. Stort problem i Amerika för tillfället.
   Det känns som inget land på jorden är helt stabilt för tillfället. Så för nu känns Bali ändå som ett skönt alternativ.
   xx

 • Iréne skriver:

  Hej Jennifer!

  Så modiga ni är, härligt med folk som vågar.
  Önskar jag hade varit lika dan men kul att läsa om folk som tar steget.
  Lycka till!

  kram Iréne

 • Julie skriver:

  Så inspirerande inlägg! Går boken bara att köpa online eller kan jag hitta den någon annanstans?
  Kram!

 • Viola skriver:

  Så himla glad över att du börjat blogga igen, jag började läsa dig precis när ni var hemma i Sverige för att få ert Green card (som ni vann? Eller något liknande iaf? minnet…;-) ) Ska bli kul att få följa med er till Bali, låter ju helt underbart och vilken skola! Är boende klart redo för er i Ubud (om det är där ni ska bo?) Håller tummarna för att allt kommer gå så smidigt som det bara går och kom ihåg att njuta!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack för lyckönskningarna Viola!
   Jag ska berätta allt om var vi ska bo och hela flytten. Stay tuned!
   xx

 • Rosa skriver:

  Vad är ni fantastiska som lever livet på det här sättet med den inställningen, att det kommer att gå att våga åh så underbart och tänk så mycket ni ger era döttrar på vägen. Så inspirerande att läsa det du skriver och du gör det så bra, hoppas verkligen jag törs ta tag i min dröm snart att flytta tillbaks till det land jag nu ser som mitt efter 15 år utomlands, det var absolut inte bara att komma ”hem” igen långt därifrån.
  Tack för ännu ett underbart inlägg Jennifer du och Micke är fantastiska som ”törs” leva livet fullt ut och göra verklighet av era drömmar.
  Kram Rosa

 • Diddi skriver:

  Så spännande att få följa detta. Blir så inspirerad av folk som faktist vågar följa sitt hjärta. Tack!
  Och det är klokt av er att lämna ”Trumpland”. Kan inte bli något bra med den mannen vid rodret.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tål honom inte! Får utslag över hela kroppen och in i själen när jag ser den karl. Ska bli skönt att slippa honom. Men helt kvitt honom blir man väl inte var än man är dessvärre.
   Kul att du hänger med på vår resa!
   xx

 • Åsa skriver:

  Ni verkar helt underbara som är så modiga och samtidigt så ödmjuka personer hela familjen! Älskat din blogg från allra första början. Oerhört intressant att läsa detta inlägg, väldigt kloka synpunkter och tankar om allt från utbildning, er drivkraft och tuffa arbete där inget verkar ha kommit gratis (tänker då i form av överdrivet mkt pengar osv), sånt tilltalar och ser iaf jag upp till. En fundering, hur menar du när du skriver att det är jobbigt att blogga? Lät att det tolkas lite lite negativt även fast det kanske inte alls är så du menar:) Du har sannerligen glada och intresserade läsare som man ser i all positv respons i kommentarerna, så kul att läsa en blogg då! Ta verkligen åt dig av det! Nu råder det ingen brist på tips om vad du kan skriva om ser jag;) Vore dock superkul att läsa mer om din uppväxt, tänker på dina år i Japan osv, hur det format dig som person osv. Stor kram och tack än en gång Pernilla som värvat dig igen! :)))))

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha ja det är faktiskt lite negativt med att blogga i o m att det tar kanske tre timmar (eller mer) att skriva ett inlägg. Man måste också komma ihåg att ta bilder och leta upp gamla bilder, komma på saker att skriva om och så vidare. Det ÄR verkligen en himla massa jobb och svårt att hinna med mellan tre barn och eget företag och flytt. MEN SÅÅÅ värt det med alla dessa fina kommentarer och hejjapåare!
   Ska absolut skriva om uppväxten! Har skrivit upp det på listan här i datorn.
   xx

 • Maggie skriver:

  Blir så imponerad av människor som ni, som vågar leva era drömmar fullt ut. Önskar ibland att jag vågade följa mina ”längtor”. Tack för att du delar med dig av er berättelse.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Maggie,
   Vi är ganska drastiska i våra ”längtor”, man kan ju förverkliga drömmar på en mindre skala också.
   Hoppas du gör det! Jag ska skriva mer om detta!
   xx

 • Linda skriver:

  Åh, vad spännande det ska bli att följa ditt och din familjs liv via din blogg. Så modiga ni är som uppfyller era drömmar. Framförallt verkar du ha väldigt sunda värderingar och ett miljötänk som du också lever efter.
  Many people do the talk, but few people walk the walk! Du skriver så bra också.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Linda!! Blir jätteglad att du tycker att jag skriver bra. Numera skriver jag bara takt av som jag tänker. Tur att det är läsbart!
   Min man köpte en t-shirt för många år sen som det stod:
   Be true
   No faking it
   No regrets
   Vi försöker leva ungefär så.
   xx

 • Ebba skriver:

  Wow, vad ni är coola som sätter ner foten och gör det så många andra vill, men aldrig vågar. Älskar modiga människor som inte bara pratar utan också gör slag i saken. Du är otroligt inspirerande, blir glad när jag sitter på tunnelbana på väg till jobbet och känner mig genast upplyft, tack!!!
  Jag tycker dina värderingar och mod är så häftigt!
  Kycka till, varm kram🌸

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ebba – uppskattar det verkligen. Det gör mig glad att veta att jag kan göra någon glad på väg till jobbet på tunnelbanan!
   xx

 • Ewos skriver:

  Underbar blogg Jennifer. Så intressant att läsa vad du och familjen har för planer. Hade önskat att jag själv när jag var yngre hade vågat flytta och verkligen uppfylla dom drömmar jag hade då. Men var för feg. Kändes ju tryggt och bra i Svedala. Men så roligt och härligt med människor som verkligen vågar förverkliga sina drömmar. Kommer fortsätta och läsa din blogg och följa med på flytten till Bali och allt som händer. Kram till Dig och din familj

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ewos! Att välja det som känns tryggt och bra är verkligen inte fel. Man kan som sagt följa med på andras äventyr!
   Din kommentar hade hamnat bland skräpkommentarerna, men jag hittade dig!
   xx

 • Cia skriver:

  Åååh vilket intressant o bra inlägg!!! Du kan verkligen skriva o formulera dig! Så glad att du är tillbaka 😃 ska bli såååå kul att få följa med till Bali 😍

 • Cath skriver:

  Hej! Lärare från vår svenska skola i Sthlm har flera gånger besökt New York för att ta del av Writer’s Workshop för att lära oss mer om hur de slussar in alla barn till skriva inom olika genrer med hjälp av skrivprocessen och mini lessons. Har ni upplevt att era flickor fått bra undervisning i skrivandets konst? Har de läst massor av valfria böcker hela tiden? Lycka till med flytten! Skolan verkar ju mkt spännnande!!

 • Camilla skriver:

  Hej ! Har varit på Bali ett flertal gånger och funderar själv på att möjlighet att flytta dit. Låter fantastiskt härligt att ni tog det stora steget och jag kan tänka mig att ni har det underbart ! När jag har förhört mig om det bara så verkar det bara oerhört svårt att flytta dit pga av alla regler. Skulle därför bli enormt tacksam för tips om vad tänka på, vad som krävs osv ! Tack snälla !!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Camilla,
   Gör så att du ställer dina frågor här så ska jag svara i ett inlägg. Får så enormt många frågor via mail, Instagram etc och jag kan helt enkelt inte svara på alla. Tänkte att jag gör ett inlägg med svar på frågor så folk kan läsa där.
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram