Road trip!

I förrgår kom vi tillbaks från vår semester i Europa. Som jag skrivit om tidigare var vi först i Verbier i några dagar tillsammans med familjen, sen hyrde vi en bil i Schweiz som vi lämnade tillbaks i Rom en vecka senare. Så himla praktiskt att man kan göra så, dvs hyra på ett ställe och lämna tillbaks på ett annat (Europecar var det om någon undrar).

På knappt fyra timmar körde vi från Alperna ner till San Michele på Italienska västkusten. Där hade vi hyrt en lägenhet på Airbnb i ett gammalt Italienskt hus.

Vi hade förstått från bilderna på Airbnb att det skulle vara fin utsikt. Men vi var ändå inte riktigt beredda på den helt makalösa utsikten!

Celeste i vardagsrumsfönstret.

Toalett med Italiens finaste utsikt?

Takmålningar i sovrummet med mina favoritblommor Hortensia! Så himla ljuvligt. Mindre ljuvliga är sängarna i Italien i allmänhet. Ofta stenhårda med kuddar hårda och höga som sittdynor.

Men dekorera, det kan de! Här är taket i vardagsrummet! Har man svårt att sova kan man ju alltid ligga och stirra upp i taket.

När man hyr online kan det vara ganska svårt att avgöra hur lägenheten ligger, dvs vad som finns runt omkring. Så gissa om vi blev glatt överraskade när vi förstod att vi bodde ett stenkast ifrån en jättemysig liten stenstrand.

Jag ligger mest under en sjal på stranden. Kan ni se mig?

Och kollar på resten av familjen som älskar att bada och snorkla. Egentligen gillar jag inte värme, stränder och bad i havet, så det är rätt ironiskt att vi snart ska flytta till Bali där det är väldigt varmt året runt.

Vattnet var otroligt rent och klart och de såg massor av olika fiskar och sjöstjärnor.

Från den lilla stenstranden till den närmaste lilla byn, San Michele, går det en otroligt fin gammal stenväg längs vattnet. Vi passade så klart på att fota Bag-alls nya svarta rygga med pompoms (obs har inte kommit in i butik ännu).

Celeste med samma rygga promenerandes från San Michele till Portofino på den röda mattan som går hela vägen. Så himla smart grej att lägga ut en röd matta utomhus som turisterna kan följa längst kusten från Rapallo till Portofino. Från vårt hus till Portofino var det ca 7.5 km, en promenad som vi gjorde varje eftermiddag. Det kan tyckas långt, men det var så otroligt mycket fint att titta på längs vägen.

Privatvillorna…

Våningshusen i byarna som är bemålade med Tromp l’oeil målningar i olika pastellfärger… Man kan liksom inte titta nog.

Till och med badhytterna är snygga och ger bra foto ops.

 

Väl framme i Portofino var det verkligen värt sin promenad. Dels var vi hungriga som vargar och dels så mycket fint att titta på.

Vi pratade rätt mycket om det verkligen är så att folk bor i de där smala husen. Ni ser att vissa hus bara är ett fönster brett. Och om de i så fall verkligen hänger ut sin tvätt utanför fönstret. Eller om det är så att Portofino numera egentligen mer är en kuliss för turister. Oavsett är det himla fint och väl värt ett besök om man får chansen.

Resten av vår resa berättar jag om i ett annat inlägg. Nu ska jag in till stan för att inviga butiken på Roslagsgatan 21. Jag hoppas att få se några av er där!!

xx

 

8 reaktioner på “Road trip!”

 • Linda skriver:

  Åh, vilka otroligt vackra bilder du bjuder på. Det ser sagolikt ut. Tänker att när jag ska till Italien får jag nog ta med mig egna kuddar 😉.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja verkligen ingen dum idé att ta med sig egna kuddar. Pernilla gör alltid det när hon reser = smart!
   xx

 • Anette skriver:

  Härliga bilder från Italien,jag längtar tills November, då skall jag åka till Stockholm och besöka din affär.
  Tänkte inhandla lite julklappar.

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Vilken härlig semester ni haft. Jag har aldrig varit i Italien, men har alltid sagt att någon gång ska jag åka dit. Och det är ju otroligt vackert där och när man ser dina vackra bilder, så ser det helt fantastiskt ut. Jag älskar att bada men klarar inte av att ligga och sola på stranden, brände mig i Florida för länge sen, efter det är jag väldigt försiktig. Men du måste bada när ni flyttar till Bali! 😉

  • Jennifer Jansch skriver:

   Kan inte lova att jag kommer bada i havet haha. Vi får se! Det är nog bra om man håller sig borta från för mycket sol när man kommer från dessa nordliga breddgrader:)
   xx

 • LN skriver:

  Jag gillar iofs havet och strand, men inte när det blir för varmt. På Bali tycker jag dock värmen är ngt helt annat än i Italien (under högsommar), el tex Kanarieöarna som ju har en slags ”torr” ökenvärme. Den värmen & hettan fixar inte jag, men på Bali älskade jag den, som en varm fuktig filt ha,ha, men man blir underbart mjuk i hela kroppen (och huden) av den sortens värme tycker jag och den känns inte så stekande konstigt nog. Bali är fantastiskt, människorna, naturen, stämningen, ja allt. Bästa stället jag varit på och har rest en hel del.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Väldigt fuktigt på Bali. Gillar varken torr eller fuktig värme haha. Men bortsett ifrån det älskar jag också allt med Bali!!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram