Roadtrip continued…

Här fortsätter bilderna från vår resa. Efter Ligurien åkte vi söder ut till Pisa.

Ja, ni vet var jag menar eller hur?! Tornet lutar verkligen mer än man tror. Men på något dumt sätt rätar iPhonen upp tornet när man fotograferar det. Det här var den enda bilden jag lyckades få där man faktiskt ser hur mycket det lutar. Jag var rätt oförberedd på hur vackert själva tornet och omkringliggande byggnader är i verkligheten. Alltsammans är byggt i marmor och har en otroligt vacker lyster. Arkitekturen är så perfekt i sina proportioner.

Senare den dagen åkte vi vidare till Florence där vi också hyrt en lägenhet på Airbnb.

Så otroligt fin och mysig med bästa läget i stan, bokstavligen tre minuter ifrån Ponte Vecchio.

Som ni ser här. Det är alltså bron med hus på.

I Florence kan se ännu mer marmor!

Och Leonardo Da Vinci museet vilket var det barnen tyckte var absolut coolast.

I Florence snubblade vi på en underbar restaurang, La Menagere. Sällan har jag sett ett längre bord. Bordet fylldes på under kvällen så till sist var alla platser upptagna.

Efter Florence åkte Micke och småtjejerna hem till Sverige och jag och Celeste drog vidare till Paris.

Där jag hyrt ytterligare en lägenhet på Airbnb. Den här lägenheten tillhör en amerikanska ”wedding planner” och hans man.

Jag bodde i Paris från att jag var 12-15 år tillsammans med min mamma och syster så jag har många band till den staden. Det är ju verkligen ofattbart vackert.

Anledningen att vi åkte till Paris var att jag och Julia (från Bag-all) skulle titta på en stor mässa, Maison et Objects. Nu när vi öppnat i Sverige vill vi försöka komma ut mer på den Europeiska marknaden och tror att göra en mässa kanske skulle vara bra. Så det var till att sätta på sig sköna skor och börja traska runt mässan. Om det är en sak jag lärt mig om mässor så är det att man måste besöka dem innan man ställer ut. Det är otroligt viktigt att man hamnar i rätt sektion, tillsammans med andra varumärken som man kompletterar. På så sätt hittar de rätta köparna till ditt bås. Mässor är en stor investering och kraftansträngning så det är väldigt viktigt att man gör ordentlig research först. Julia och jag gick 1.5 mil på den här mässan så ni förstår hur stor den är. Vi såg ändå absolut inte allt. Man skulle nog behöva en hel vecka för att se alltihop. Men vi klarade av det viktigaste, nämligen att hitta en avdelning där vi tycker att Bag-all passar in. Så nu får vi se om vi gör slag i saken och ställer ut.

En av kvällarna gick vi på en otroligt cool restaurang: Boullion Chartier. Det är en gammal arbetarmatsal med otrolig atmosfär OCH fantastiskt billiga priser! Detta ställer rekommenderar jag verkligen. Men gå tidigt för det blir lång kö senare på kvällarna!

Så hann vi med lite shopping också. Jag köpte den här underbara kjolen och Celeste köpte den fina tröjan i butiken Lys-Alexndra på 73 rue de Turenne. Jag är helt besatt av Afrikanska tyger och prints. Första bästa tillfälle jag får kommer jag göra en kollektion påsar i afrikanska tyger.

Sen snubblade vi på den här butiken på Astier de Villatte på 173 Rue Saint-Honore och så blev dessa tallrikar min nya besatthet. Tyvärr hade jag inte råd med ens en enda för tillfället. Men så fort jag blir rik ska jag tillbaks och shoppa loss!!

Vår sista dag åkte Celeste och jag till Versaille.

Trädgårds goals!

Micke får sätta igång med häcksaxen snart här hemma hos oss på landet känner jag…

Why not?

Trianon Palace som ligger i den stora Versaille trädgården är mycket vackrare än själva huvudbyggnaden i min mening.

Eller vad sägs om denna gång mellan husen?

Spegelsalen inne i stora slottet. Man förstår att Versaille står på ”the bucket list” för många av planetens människors . Det är så mycket folk inne i själva slottet att man bokstavligen måste så i kö och ibland är man så inklämd att man skulle kunna lyfta på fötterna utan att trilla. Vi trodde att september skulle vara off season, men ickesanicke.

Sista kvällen i Paris på ett mysigt café i Saint Germain. Som ni ser har jag träffa med mina initialer monogrammade i guld. Så många frågor och komplimanger som jag fick för min tröja i Paris! Jag ska berätta mer om detta i nästa inlägg.

Au revoir for now!

xxox

 

 

 

 

10 reaktioner på “Roadtrip continued…”

 • Christina skriver:

  Tack för fina Paris-tips! Den där restaurangen ska kollas in 🙂

 • Sara skriver:

  Du tar så fantastiskt vackra bilder. Kompositionerna är helt underbara. Tack för Italieninspirationen. Nästa sommar får det bli Ligurien.
  //Sara

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack Sara. Jag försöker göra mitt bästa när det gäller att ta bilder. Tricket är att ta många knäpp och hela tiden prova nya vinklar!
   Ligurien kan jag verkligen rekommendera. Men om du kan försök åka off season annars är det så himla mycket folk.
   xx

 • Iréne skriver:

  Hej!

  Först och främst villjag gratulera för en lyckad opening med Bag-all! Jag är dock inte förvånad för det är ett så bra koncept och så häftig inredning, gillar ditt sätt att använda gamla möbler och inredning, så coolt.
  Och såklart alla era grejor ni säljer!
  Sedan påverkar du ditt miljötänk till människor och bidrar till en bättre värld som vi måste värna om.

  Att följa bloggare är kul då man får tips på resmål, kläder, mat, inrednig m.m och din blogg kommer jag följa!

  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul Irene! Så glad att du gillar bloggen och Bag-all. Blir så glad för dina fina komplimanger!!!
   xx

 • Linda skriver:

  Jennifer, jag måste ge dig en komplimang för din coola personliga klädstil. Inspirerande! Som hela din blogg.
  Kul när man hittar guldkorn bland bloggar. Det ska bli så spännande att följa ditt Bali-äventyr. 🦋🌸😊

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Linda! Jag är ju gammal stylist haha
   Nästa torsdag bär det av till Bali (om inte vulkanen fått utbrott)!
   xx

 • Mia skriver:

  Vilka fina boenden du hittat!
  Så vackra bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram