Arrived!

Så igår landade vi äntligen i Bangkok efter en 26 timmars lång resa. Vi mellanlandade först i London, där jag tog den här bilden på tjejerna. Man kan tro att vi har färg- och mönsterkoordinerat dem med svart, vitt, rött och randigt haha. Alla reser så klart med favoritkuddarna! På riktigt skulle vi inte klara oss utan dem när vi reser numera. Jag brukar ha min runt huvudet så att kudden även täcker ögonen och öronen. Jag ser troligen inte klok ut men det struntar jag i så länge jag får sova:)

Anledningen att resan blev så lång var för att vi köpt biljetter till Singapore, och skulle därifrån åka direkt till Bali, nen som jag skrev om i tidigare inlägg bestämde vi oss för att istället åka till Bangkok för att avvakta och se vad som händer med Mount Agung och det eventuella vulkanutbrottet.

Här är en graf från den Indonesiska regeringens sida som visar vulkanens aktivitet. Som ni ser till vänster är hur den normalt beter sig och som ni ser till höger är de skalven etc som vulkanen gjort sedan den 16 september. Alltså för snart två veckor sedan satte den igång. Men som de skriver på sidan:

 1. Baserat på analysen av datan vid den här tidpunkten är sannolikheten att ett utbrott större än sannolikheten att det inte blir ett utbrott, MEN, sannolikheten kan ändras när som helst beroende på datan. Arrrgghhhh – vad ska man göra?!

Och punkt 2 är nästan ännu värre:

Om det sker ett utbrott är det troligt att det först är litet och ett större utbrott följer. Framtida utbrotts storlek kan inte avgöras.

Alltså, även om det blir ett utbrott nu ska man inte tro att det är klart. Nej, nej det efterföljande utbrottet är troligen större… Så även om vulkanen får ett utbrott det närmaste dagarna är det inte säkert att åka dit. Tjejernas skola börjar den 16e oktober. Den är betald och klar. Huset är betalt och klart. Ni hör: vi får fundera några varv på vad vi ska göra.

Undertiden är vi här i Bangkok och har det bra. Vi gillar Bangkok väldigt mycket och tjejerna var så små när de var här sist att de inte minns något av staden. Så detta blir ett utmärkt tillfälle att visa dem runt.

Idag började vi med en promenad i närheten av där vi bor.

Överallt säljs det mat på gatorna.

Vi hittade den här restaurangen med fantastiskt god och pinfärsk mat.

Här var själva köket.

Hela middagen av färsk fisk och grönsaker för fem personer gick på 200 kr. Det känns verkligen ganska skönt när man är van att betala New York priser, och Stockholmspriser.

Vi traskade vidare till ett väldigt lyxigt shopping center, Central Embassy, där allting var New York priser. Men marmorklädda toaletterna var fina!

Passar på att samla på mig lite Bangkok tips och postar här på bloggen vart efter.

xx

Följ mig gärna på Instagram @bag_all eller för mer privata bilder @jenniferjansch

 

18 reaktioner på “Arrived!”

 • Linda skriver:

  Du tar så otroligt fina bilder.
  Ska bli kul att få ta del av något helt nytt som miljöerna på Bali. 🌴
  Håller tummarna att det går bra och att ni slipper krångel pga vulkanen. Ha en fortsatt bra resa.

 • Cia skriver:

  Var rädda om er och ta alltid det säkra före det osäkra!
  Kramar från oss
  Cia &Peter

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Cia och Peter! Nu åker vi ändå imorgon. Vi måste installera oss innan det är dags för barnen att börja skolan. Jag håller bloggen uppdaterad.
   xx

 • Annaminh skriver:

  Vi tänker på er hela tiden! Kloka beslut, stay safe. Vi håller alla tummar att vulkanen ska lugna ner sig… Njut av Thailand så länge!
  Puss från A, P & J

 • Rosa skriver:

  Ni gör så rätt som avvaktar en stund, men hoppas innerligt att ni kan resa vidare snart och komma på plats i ert nya hem. Dina bilder är så levande riktigt känner dofterna och hör människor och bilar bara genom att se på dem, så duktig du är.
  Kram Rosa

 • X skriver:

  Klokt av er att avvakta och begrunda, tycker jag. Det är ju rätt höga insatser på spel… dumt att chansa.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Nu chansar vi ändå genom att åka imorgon. Vi har väntat i en dryg vecka här i Bangkok och vi hoppas att vulkanen fortsätter hålla sig lugn. Vi har lärt oss mycket mer om vulkaner och hur de påverkar omgivningarna denna tid och förstår nu att vi inte är i någon som helst riskzon där vi bor eller där barnens skola ligger.
   xx

 • Ullis skriver:

  Det är så spännande att följa din livsresa, vackra och intressanta bilder. Hoppas det lugnar ner sig så ni kan ta er till Bali lugnt och säkert. En liten undran av ren nyfikenhet: Hur gör ni med flickornas skolgång om ni blir fast i Bangkok? Jag tänker som en fyrkantig svensk… skolplikt…?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha, man behöver inte vara fyrkantig för att undra över skolan. Det är verkligen det jag har tänkt på allra mest. Nu åker vi imorgon och hoppas vulkanen håller sig lugn och fin. Men OM det inte skulle gå att bo på Bali så tänker vi Bangkok.
   Deras termin börjar 16 oktober.
   xx

   • Ullis skriver:

    Håller tummarna för att allt går bra. Tänk vad dina flickor får uppleva! Mycket mer än de någonsin skulle ha lärt sig i skolan…

    • Jennifer Jansch skriver:

     Hej Ullis,
     Ja det är så jag resonerar också. Man lär sig mer av livet och av resor än i skolan. Men snart börjar skolan i djungeln för tjejerna.
     xx

 • Kära hela familjen! Jag väntar med spänning på hur allt går med flytten till ert nya hem. Ha litet is (om ni får tag på något!) i magen – och avvakta tills allt lugnat ner sig i vulkanen.
  Vi har just kommit till Nerja och vårt andra hem i solen – efter tre underbara dagar i Italien med Pernilla, Oliver, Benjamin och Linnéa. Se både Pernillas och min blogg!
  Varma kramar till er från oss.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Åh vad skönt för dig och Hans att få chilla lite i Nerja ett tag! Kan tänka mig att det ändå blev intensivt i Italien.
   Vi har haft det toppen här i Bangkok, men kommer att åka imorgon eftersom vi vill komma igång med vårt nya liv. Vi hoppas vulkanen fortsätter hålla sig lugn.
   Stora kramar till er båda!!
   xx

 • Eva skriver:

  Vill bara önska lycka till och säga att du är grym! Jag håller också på att ändra mitt liv….så jag är också grym:))) Tänk att vi vågar!:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram