New York tips

Det är många som har frågat mig om New York tips i kommentarerna här på bloggen och på Instagram och i mail. Jag är en tråkig vane-person som för det allra mesta går till samma ställe: samma restauranger, samma promenader etc, så därför är jag verkligen inte rätt person att ge bra New York tips.

MEN som tur är har jag en kompis, Suzannah Vanderbush, som har en hemsida med jättebra sida med New York tips med allt ifrån shopping, till restauranger, till saker att göra och se. Här nedan har jag gjort en liten intervju med henne.

http://suzannahvanderbush.com

Namn: Suzannah Vanderbush

Familj: Maken Carl, tonåringen Knut och hunden Lucky.Me.Vanderwoof.

Bor: New York City i stadsdelen Tribeca på Manhattan.

Hur hamnade du i New York?

Mitt dåvarande jobb som stylist/coordinator tog mig hit för över 20 år sedan. Jag hade en agent i Sverige och en i USA, med jobb och kunder runt om i världen blev NYC en bra utgångspunkt för att flyga runt.

Tre ord som beskriver New York?

Levande. Inspirerande. Frigörande.

Vad är det absolut bästa med staden?

Så mycket är bra och fantastiskt. Men jag väljer mångfalden. Att det finns så mycket människor med olika bakgrund. Det för med sig att man får uppleva så många olika kulturer, traditioner, mat och stilar.

Och det sämsta?

Att trafiken kan vara olidlig. Det som egentligen bara skall ta en timme tar en halvdag.

Och råttorna som krälar runt soppåsarna på natten, såklart.

Hur tycker du att man upplever NY bäst?

Personligen tycker jag att man skall promenera runt i de olika stadsdelarna. Gå utan en plan, helt plötsligt ser man en mysig gata, en intressant butik eller passerar den lokala bodegan som serverar jättegoda smörgåsar. Ett favoritområde är Nolita, där förövrigt Bag-all butiken ligger på supermysiga gatan Mott Street. Undvik turiststråken där du aldrig får uppleva eller träffa de härliga människorna som bor i den här stan. Självklart skall man se Times Square och andra sevärdheter, men en gång räcker. Ge dig själv tid för andra upplevelser. Om du aldrig har varit i New York tycker jag att du skall åka upp i WTC1-byggnaden (nya World Trade Center, även kallat Freedom Tower). Då får du en överblick över stan, sen hoppar du på en av taxibåtarna som åker runt Manhattan så får du se ön från ett annat perspektiv.

Vilken årstid tycker du att man skall åka dit?

Hösten. Hela vägen fram till julhelgerna. Gillar också jul och nyår i NYC, överdådiga juldekorationer – vem kan motstå det? Maj och juni är två favoritmånader precis innan det blir för varmt och luftfuktigheten hög.

Hur kan man kontakta dig?

Suzannah@suzannahvanderbush.com

Var kan man följa dig? 

Följ gärna mig på Instagram www.instagram.com/nycsuzannahvanderbush/ (@nycsuzannahvanderbush) så får du lite NYC inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram