Bali OMG!

För ett par dagar sedan kom vi så äntligen fram till Bali. Det hade redan börjat skymma när vi landade och efter en timme i bilen från flygplatsen till vårt hus var det helt mörkt ute förutom fullmånen. På lilla gatan där vi bor finns inga gatlyktor, men när bilen stannade utanför vårt hus visade det sig att det finns en lång gångväg upplyst av lyktor kantat av risfält på båda sidorna. Vi var helt oförberedda på den kakafoni av ljud som slog emot oss: syrsor, paddor, grodor och allt vad det kan vara i fälten som sjunger för full muggar.

När vi kom fram till huset visar det sig vara M Y C K E T finare än vi någonsin kunnat tro. Jag har hyrt även detta hus på Airbnb och från bilderna kunde man så klart se att det var fint. Men vi var ändå oförberedda på hur magiskt det skulle vara. Att se det för första gången i fullmånsljus och upplyst med nattbelysningen gjorde verkligen inte saken sämre. Vi sprang bokstavligen runt och skrek av förtjusning.

Så här ser det ut på kvällen så ni kanske förstår upphetsningen! (Bilderna är från Airbnb)

Som sagt fullmånen hjälpte till att göra det ännu mer magiskt.

Efter att ha rusat runt som yra hönor satte vi oss ner och åt middag och pratade om hur svårt det är att få in i huvudet att vi verkligen bor här nu. Och att vi ska få bo i ett så fint hus. Det är faktiskt svårt att känna att man förtjänar det. På något konstigt sätt kan man förlika sig med att andra bor så fint, men att vi också ska få göra det känns overkligt.

Eftersom jag förstår att många kommer undra så kan jag berätta att det kostar ungefär samma som en hyresrätt 3-rummare i Stockholm och en tredjedel av vad det kostar att bo i New York att bo i ett sånt här hus på Bali. Men jag ska verkligen påpeka att vi hade extraordinär tur med det här huset eftersom det visade sig vara i så otroligt bra skick och väldigt välbyggt.

När vi vaknade dagen efter vågade jag knappt titta ut genom fönstret. Tänkte att säkert är förtrollningen bruten i dagsljus. Men nej. Lika fint dagtid också.

Celeste äter frukost. Det känns som man är inne  i en av de där tapeterna med palmblad på!

Entren utifrån…

…och inifrån. Fatta att det känns som att bo i ett palats! Det finns fiskar i vattnet och paddor och grodor och ödlor som hoppar och krälar in och ut ur huset. Vardagsrummet, köket och matplatsen är helt öppna. Det finns alltså inte ens fönster på två av sidorna.

Som väl är har sovrummen väggar och fönster och dörrar.

I trädgården växer det många för oss helt okända plantor. Den ena mer speciell och fantasifull än den andra. Svårt att ta in den här otroliga mångfalden i naturen.

Nedanför vår tomt flyter en å som vi ska gå och utforska snart.

Risfälten som ligger på båda sidor huset.

Och så det bästa av allt ur Margauxs och Cappis perspektiv: poolen!

Så tillsist då – vulkanen Mount Agung.

Vulkanen är fortfarande ett orosmoment. Den har lugnat ner sig lite, men uppför sig fortfarande som en vulkan som är på vippen att få ett utbrott.

Tydligen skulle vilken annan vulkan som helst som visade dessa utslag redan ha fått ett utbrott. Men än så länge har det alltså inte hänt någonting. Hundratusen personer cirka är fortfarande evakuerade ur zonen 10 kilometer runt kratern. Så det är verkligen för tidigt att ropa hej.

Tankarna på ett vulkanutbrott ligger så klart och skvalpar i bakhuvudet hela tiden. Hur skulle det bli? Skulle vi bli påverkade eller inte? Det är många frågor som vi inte kan få några bra svar på. Men balineserna som bor här i Ubud verkar väldigt obekymrade. De känner som att vulkanen ligger så långt bort att vi inte är i farozonen.

Häromnatten var det ett fruktansvärt åskoväder med enorma dunder och blixtar. Jag kan nästan garantera att alla på Bali trodde det var vulkanen som fick utbrott. Det var inte lätt att sova då kan jag tala om.

Förresten har Celeste startat ett Bali-instagramkonot. Följ henne gärna på @swedish.bali.girl

Återkommer snart med mer Bali news!

xx

Följ mig gärna på instagram: @bagallsweden eller @bag_all eller för mer privata bilder @jenniferjansch

 

 

 

 

 

 

 

61 reaktioner på “Bali OMG!”

 • Iréne skriver:

  Hej på er!

  Alltså det är så vackert så man nästan tappar andan, vilken lycka att få bo och uppleva detta!
  Jag hoppas att vulkanen inte får ett utrbott men nu gäller det verkligen att leva för dagen för jag kan tänka mig att ni måste nypa er i armen varje dag för att påminna er att ni inte lever i en dröm.
  Ska bli så roligt att följa er på BALI.
  Jag får njuat av de fina bilderna och njuta av höstens färger här hemma 😉
  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Precis man måste nypa sig i armen för att fatta att det här är på riktigt och vår vardag numera. Svårt att ta in att man kan ha det så här hela tiden!
   xx

 • Kristine H skriver:

  Tack för att vi får följa med er på ert äventyr via era vackra bilder!

 • Mia skriver:

  Wow, ser helt fantastiskt ut!
  Så roligt att huset överträffade era förväntningar, det är ni väl värda.
  Skall bli spännande att följa ert Bali äventyr.

 • Käthe skriver:

  WOW!

 • silvia skriver:

  WOW, sooo beautiful!! Congrats!! Bara den der vulkanen, hoppas verkligen att vulkanutbrott blir inte jette farligt grej.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja vi hoppas verkligen på det bästa. Tack och lov har vulkanen lugnat ner sig lite de senaste dagarna.
   xx

 • ninni skriver:

  Åh, så fint ni bor. Härligt att få följa med på er resa. Det är som en roman att få läsa din blogg.
  Sååååå fin bild på vackra dottern!
  Lycka till i fortsättningen
  Stor kram

 • Cia skriver:

  Wow, så vackert! Nu håller vi tummarna så att det blir lugnt på vulkanfronten.
  Varm lycka till i paradiset.
  Kramar från oss i kalla, blöta skärgården.
  C & P

 • Linda skriver:

  Vad exotiskt och sagolikt vackert. 😃🌴
  När jag började läsa din text om priser på boendet så tänkte jag att jag också måste flytta till Bali!! Vad gör man här i det regnruskiga mörka Sverige egentligen?
  Sen när jag började läsa om ödlor och grodor som kommer in i huset insåg jag vilken fegis jag är. . . Bara tanken på att en orm kan komma krälandes när man sitter och äter eller kopplar av i soffan skrämmer livet ur mig. Jag lovar dig att det är värre än ett vulkanutbrott för mig 😐. Har ormfobi.
  Men vilket fantastiskt äventyr ni börjar nu och vilka möjligheter du ger dina barn! Riktigt häftigt och MODIGT.
  Tack för att jag får vara med på ett hörn.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha ja jag fattar ormrädslan. Och här finns det tydligen giftiga, och enorma, ormar har jag förstått. Jag skulle också svimma om en sån kom in i huset! Men bortsett ifrån det är det helt paradiskiskt!!
   xx

   • Linda skriver:

    Jag ska hålla tummarna för att du slipper ormar i huset 😊. Njut av ditt nya paradis!
    Din blogg är så härlig och gör mig glad 😃.
    En värdefull kontrast.
    Jag har nu bestämt mig för att sluta läsa bloggar där folk är helt självupptagna i sin statusjakt och gör reklam för ALLT mellan himmel och jord. Där det är viktigare att visa sina inköp av väskor, kläder och skor än att ägna en tanke åt vad det gör med miljön.
    Det står mig upp i halsen och tar min energi känner jag. . .
    Men det är svårt att hitta bloggar som liknar din och jag tar tacksamt emot tips på ”fötterna på jorden” bloggar. Ha det fint! 🌸🌴

    • Jennifer Jansch skriver:

     Bra beslut att inte följa sådant som tar din energi. Det gäller verkligen att spara på sin energi och försöka tillgodogöra sig sådant som GER energi!
     xx

 • Alltså M A G I S K T!!!!!! Jag längtar sååå tills jag får komma och hälsa på er och ni är SÅ värda att få i detta paradis och i ett palats!!!!! Love you all!!! Denna torsdag kl 21.00 sänds det avsnittet med ER från New York i Wahlgrens Värld!!! Missa inte! 😉

  • Jennifer Jansch skriver:

   Åh herreguuuuud jag ska INTE kolla!! Men tjejerna lär sitta klistrade!
   Det är SÅ FRUKTANSVÄRT härligt här!! Skynda dig hit!!
   xx

 • pecawe skriver:

  Fantastiskt fint!!! Vilken lycka! Vi har också haft väldig tur med huset vi hyr. Blir fortfarande (efter 1,5 år) pirrig i hela kroppen när jag går ner till havet och inser att vi faktiskt bor här, på andra sidan jorden! Lycka till med äventyret, ser fram emot att följa det 💕

  • Jennifer Jansch skriver:

   Så underbart att du känner så! Det är viktigt att känna efter och verkligen fundera på allt man har att vara tacksam för!!
   xx

 • Rosa skriver:

  Så underbart vilket fantastiskt hus ni har hittat, vilken dröm inklusive ödlor och grodor som hoppar in och ut från huset haha. Skönt att den lokala befolkningen är lugna gällande vulkanen, så känns det mer tryggt i alla fall. Ska bli så roligt att följa ert nya liv på Bali, ser med glädje fram emot alla dina fantastiska inlägg och vackra bilder och LYCKA till med allt.
  Kram Rosa

 • X skriver:

  Klart att du ska kolla Wahlgrens värld nu när ni själva är med. Jag tänker åtminstone bänka mig 🙂 Kul att det nya stället med råge överträffade era förväntningar. Dock lite läskigt med ormarna. Men lokalbefolkningen vet säkert mer om var ormarna brukar hålla hus, och hur man bäst skyddar sig mot dem. Kanske är det bara jag som överdriver (så är det troligen). Det blir säkert super.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det ingår personal som sköter trädgården i hyran och jag tror att de har koll på ormarna. Och så har många som bor här hundar just för att hålla ormarna borta. Det bor en svart hund precis utanför vår port så vi får hoppas att hen håller koll på ormarna.
   xx

 • Julia skriver:

  OMG så otrooooooligt fint! Ni är verkligen värda allt det där!

 • Lena skriver:

  Vilka underbara bilder! Jag har tittat flera gånger och drömt mig bort. Och vilket otroligt hus! Grattis till er, och tack för att vi får vara med på er resa. Ta gärna många blombilder!!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det ska jag verkligen göra! Jag älskar blommor, men så tänker jag att folk kanske inte vill titta på det. Ska göra ett eget blominlägg om någon vecka!!
   xx

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Måste också säga WOW….vilket fint hus! Det första jag tänkte på var också ormar, är livrädd för ormar nämligen. Ödlor och paddor gör inget om de inte är giftiga. Har ni långt till badstränder? Men poolen ser härlig ut. Ska bli så kul att följa er vistelse där, och se allra vackra naturbilder från Bali. Här är det höst nu, men jag gillar hösten bara det inte regnar varje dag. Ha det så bra i värmen! Kram Birgitta

  • Jennifer Jansch skriver:

   huset ÄR verkligen ljuvligt!
   Det tar cirka en timme att åka till stranden på västra sidan. Till stranden på södra sidan något kortare kanske 30-40 min.
   xx

 • Marie skriver:

  Härliga bilder. Vi var på Bali förra året i 3 veckor och fastnade helt för detta. Vi kommer att återvända på semester i mitten av dec i år igen. Huset ser helt fantastiskt ut. Ska bli jätteroligt att följa erat liv med många fina och härliga bilder. Lycka till med allt!

 • Maria,kiruna skriver:

  wow härliga bilder. Läser en kurs på högskolan i sociala medier och såg det var en svensk som bo i Bali som läser den
  låter so men härlig plats.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det finns ganska många svenskar här vad jag förstår. Men än så länge har vi inte stött på några:)
   xx

 • Susanne skriver:

  Hej , oj så fint och underbart det ser ut. Hur länge har ni tänkt bo där om ni såklart bestämt nåt. Hur funkar det med skolor och sånt. Ha det bra.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi tänker oss att vi ska bo här i två år i alla fall, så att Celeste kan gå ut high school. Skolan börjar på måndag. Ska blogga om den nästa vecka!
   xx

 • Sofia skriver:

  Hej och tack för en super trevlig blogg! Ska bli så roligt att följa ert äventyr!

  Huset ser fantastiskt ut, men utan väggar……hur fungerar det med säkerheten?
  Finns det inte risk att saker blir stulna och att obehöriga kan komma på natten eller när ingen är hemma?
  Eller är tomten inhängnad med larm?

  x S

  • Jennifer Jansch skriver:

   Förstår att man undrar… Sovrummen har väggar, fönster och dörrar med lås. Där är allt inlåst när vi går ut!
   xx

 • Annette skriver:

  Fantastiskt, otroligt vackert!!! Vilket upplevelserikt liv ni lever!! Förstår att ni blev lyckliga över ert fantastiska hus o dess omgivningar!! En sak som jag undrar över är när du skrev att det är så öppet o t.o.m. saknar fönster. Är Bali, utöver sin skönhet, även förskonad från brottslighet?? I dagens läge får vi ju här hemma skydda oss från det i allt större utsträckning!! Tråkigt men sant! Vore intressant att höra!! Ha det nu så underbart o gott i det nya livet på Bali!!! Och säger som många andra: tack för att vi får vara med på ett hörn!!! Kram! Annette.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Som vi förstår det är Bali ganska tryggt jämförelsevis. Sovrummen har väggar, fönster och dörrar med lås så där har vi alla våra värdesaker etc när vi går ut.
   xx

 • Linda skriver:

  Skönt att läsa att ni har ”ormvakter” 😉.
  Jag älskar bilder på fina blommor och växter, så det inlägget ser jag framemot.
  Önskar dina barn en fin skolstart 🌸.

 • X skriver:

  Jag såg senast avsnittet av Wahlgrens värld där du och din familj ju var med. Höjdpunkten i programmet var när du och Pernilla diskuterade gamla minnen i din butik. Succé 🙂

 • Åsa skriver:

  Hej,
  Hur är det för barnen att bli uppryckta igen och lämna vänner och så? Sen förstår jag att Bali är otroligt, var där själv en månad -95 men ändå.

  Hälsningar Åsa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Åsa,
   Det var faktiskt barnen som mest av allt ville flytta hit efter de var på besök på Greenschool. Alla tre barnen var ganska trötta på sina skolor i New York. Kompisarna håller de kontakt med ändå.
   xx

 • Vib skriver:

  Hej
  Såg dig på wahlgrens värld och hade ingen aning vem du är. Eller vet fortfarande inte! Men tyckte du och din familj hade något visst. Så skönt med ostajlade hem med mycket kärlek och trivsel!
  Och så bara råkar jag se på insta förslag en bild från Bali och ser att du bor där nu!
  Vad jobbar ni med? Och hur kom det sig att ni valde just Bali?
  Jag var där första gången 1984 och åker dit igen om 2 veckor ! ❤️❤️❤️
  Love Bali!
  Vi får be att Mt Agung håller sig lugn!
  Hoppas ni kommer trivas i ert vackra hus! Kram!

  • Sofia skriver:

   Jennifer har skrivit långa inlägg om precis det du undrar när hon började blogga i somras. Så gå tillbaka till till början av bloggen är mitt tips. Jennifer skriver på ett helt underbart sätt så det är som att läsa en bra bok.

   • Jennifer Jansch skriver:

    Otroligt gulligt skrivet av dig!! Tack!!! Som sagt är det supersvårt för mig att veta vad som är intressant för folk att läsa så jag blir himla glad när jag får så fin feedback!!
    xx

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Vib! Ja vi har flyttat till Bali.
   Jag jobbar med mitt egna företag Bag-all och min man med sina appar. Vi valde Bali pga att vi hittade en jättebra skola här till barnen.
   Vi får verkligen hoppas vulkanen håller sig lugn!!
   xx

 • Ann skriver:

  Hej! Fantastiskt! Men är det bara jag som har kommentarerna daterade 1 januari 1970… 😏

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det verkar som det är samma för alla. Så himla skumt. Ska maila Emilia och kolla om det går att ändra!
   xx

 • Helen skriver:

  Ni är så modiga och coola! Ni gör verkligen det många drömmer om 🙂 Underbara bilder, det ska bli jättekul att följa ert äventyr. Skolan låter helt fantastisk, du får gärna skriva massor om den. Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack!!
   Barnen börjar i skolan i morgon så i mitten på nästa vecka kommer jag skriva om den!!
   xx

 • Gina skriver:

  Du är så otroligt bra på att berätta och tar dig tid för detaljer. Det blir intressant att läsa och att få följa er. Saker som händer på riktigt inte bara för stunden utan en resa i livet.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Gina! Det är väldigt svårt att vara objektiv och tänka ut vad som kan vara intressant för andra så jag uppskattar verkligen feedback!!
   xx

 • Petra Nilsson skriver:

  Åh wow så fantastiskt! Ska bli kul att följa er resa! Kram

 • Anna skriver:

  Hej!!
  Vad heter stället där ni hyrde det här fina huset? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram