Första veckan på Bali

Celeste på väg ner för Campuan ridge.

Sen vi kom till Bali har våra dagar verkligen varit annorlunda mot vad de brukar. Allt är annorlunda: växtligheten, temperaturen, byggnaderna, människorna, vyerna, maten ja alltså precis allt! 

Det är inte så att vi var oförberedda på detta eftersom vi varit här förut, men det är ändå någonting som hjärnan måste ställa in sig på – att det här är vår nya vardag, vårt nya liv. Än så länge kan jag säga att det inte känns som vi bor här på riktigt. Det känns som att vi är på semester och snart ska åka tillbaks till vårt vanliga liv i New York. Men sen nästa sekund kommer jag på att ja just det, vi har inte längre vår lägenhet i New York, det här är vårt hem nu.

Det är absolut ingenting dåligt med den känslan, det är bara helt ovant och frågan är hur lång tid det kommer ta att vänja sig, eller om man någonsin kommer kunna känna att man fullt ut är en del av den här kulturen? Att flytta till New York från Stockholm var en mycket mindre omställning eftersom Stockholm ju är en stad på samma sätt, dvs helt asfalterad med lite grönska här och där, trafik, varuhus etc. Dessutom har Stockholm och New York ganska lika årstider. Man kan göra mer eller mindre samma saker på båda platserna. På Bali däremot får vi hitta på helt andra grejer att göra på fritiden.

Som att promenera på Campuan ridge (ås). Det är en promenad man kan ta från Ubud cirka två kilometer lång.

Mitt på finns en gunga. Det finns gungor på många ställen på Bali eftersom det är så populärt att lägga upp bilder på sig själv gungandes på Instagram.

I slutet av ridgen ligger Karsa restaurang och spa som är jättebra! Man känner sig väl värd en god lunch med färska juicer när man kommit fram.

En annan sak vi kan göra på helgerna är att åka till stranden. Det kan man förvisso göra i New York också några månader om året, men här på Bali är det mer eller mindre samma väder året om så man kan alltså åka till stranden när som.

Cappi på stranden i Seminyak (en sak är sig lik och det är kepsen med bollöron på = skönt! haha).

Stranden i Seminyak är cirka 1.5 timme från vårt hus. Det finns stränder närmare på södra sidan ön, men barnen vill gärna surfa och då är västra sidan bäst (som vi har förstått det hela).

De stora tjejerna har tagit surflektionen några gånger tidigare i Los Angeles, men för Cappi var det första gången. Vi tänkte att det är lika bra att de fick surfa med instruktörer första dagen.

Cappi var rätt skeptisk till hela idéen om att surfa. När hon gick ut i vattnet med sin instruktör såg jag att hon gick på det där sättet som hon gör när hon är missnöjd med något – axlarna uppdragna och huvudet hängandes…

Men vad nu då?!! Tadaaaa!! Cappi hade tydligen värsta talangen och stod på brädan som hon inte gjort annat i sitt liv.

Margaux med brädan och sin supercoola nya våtdräkts baddräkt! Det var verkligen på tiden att någon kom på att designa våtdräkter på mer feminint sätt.

Celeste valde en randig dräkt.

Ni får ursäkta bildkavalkaden här, men det är så himla kul att fota på stranden eftersom det blir så fint. Som jag nämnt tidigare har Celeste startat ett nytt Instagramkonto för Bali bilder @swedish.bali.girl

Det som är underbart med Seminyak och hela västra sidan av Bali är förstås att man får solnedgången. Speciellt i Seminyak samlas massor av människor för att se solen plumsa ner i havet.

Eller vad sägs om det här bra bröllopsparet i solnedgången. Kanska ska bli bröllopsfotograf här;) haha

Så klart fotar vi lite bilder för Bag-all. Här vår nya nätkasse som är idealisk för stranden eftersom den 1. går att vika ihop i sin egen ficka 2. all sand som man får med sig i kläderna lätt kan skakas av.

Eftersom vi ville vara i Seminyak i två dagar bestämde vi oss för att hyra ett hus på Airbnb. För den som undrar kostar en natt $90 för ett hus med tre sovrum. Poolen var ganska liten och prick utanför vardagsrummet men det tycket Margaux och Cappi bara var superkul.

Tyvärr fick huset strömavbrott kl 22 på kvällen och hela huset blev becksvart och utan luftkonditionering eller fläktar. Det går inte att sova så för någon som jag som är ganska kinkig med sömnen. Så jag och Margaux hyrde ett hotellrum istället. Micke, Celeste och Cappi som kan sova var som, när som, stannade i huset (och vid midnatt gick strömmen på igen).

Det gick sannerligen ingen nöd på mig och Margaux. Jag hittade detta hotell: Blue Karma fem minuter bort ifrån huset vi hyrt.

Fint rum! Kolla dörren!!!

Kolla poolen!!

Ursäkta, men hur fint är inte det här??!!

I morgon börjar barnens skola här på Bali, www.greenschool.org. Jag bloggar om det i mitten på veckan!

Ha en härlig söndag och start på veckan!

xx

Jen

Följ mig gärna på Instagram: @bag_all eller @bagallsweden eller för privata bilder @jenniferjansch

Mina butiker är: www.bag-all.com och www.bag-all.se

 

 

 

 

 

 

20 reaktioner på “Första veckan på Bali”

 • Märta skriver:

  Men hur vackert är det! Så roligt att få följa er på detta äventyr. Spännande för er familj att få uppleva detta tillsammans! Ser fram emot fler vackra bilder och intressant text. Kram

 • Annette skriver:

  Blir alldeles sjuk av att se era bilder och läsa, men samtidigt så glad 😊. Jag bara önskar så innerligt att min familj skulle vilja göra något sånt. Vi har haft det så tungt så länge och jag vill att vi bara ska leva. Inte jobba på trista jobb och inte orka ngt mer. Så jag drömmer när jag läser, att en dag….

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad tråkigt att höra att ni haft det tungt länge. Jag hoppas verkligen att det vänder. Att drömma är verkligen ett bra sätt att börja. Utan en dröm blir det ingenting av någonting. Så låt dig inspireras och försök ”se” ett nytt liv framför dig. Ett tips är också att skriva ner alla sina drömmar och önskningar. Det ger dig en klarare målbild som du kan jobba emot.
   Jag hoppas att det snart blir bättre!
   xx

 • X skriver:

  Härliga bilder från stranden (i övrigt också). Förstår att du gärna fotar där. Vilken superstrand! Där kommer ni nog att hänga en hel del, gissar jag.

  Angående ”bröllopsfotograf”. Absolut. Du fotar väldigt bra. Det känns nästan som att man befinner sig på plats. Du fångar ögonblicket på ett fint sätt. Om du till äventyrs inte har fullt schema på Bag-all, så har du absolut en karriär som fotograf.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha tack! Uppskattar verkligen dina fina komplimanger!! Det har varit väldigt behändigt att kunna fotografera när jag startade Bag-all. Sparade massor av pengar på det. Men bröllopsfotograf vet jag inte om jag skulle våga mig på – tänk om brudparet inte blir nöjda med bilderna från deras stora dag… Får nöja mig med att plåta för Bag-all, då är det ju jag själv som är ”kunden”.
   xx

 • maggan skriver:

  Har ni flyttat dit för gott och vad ska ni leva på, söker ni jobb där eller? Ni är modiga som bara flyttar sådär och är alla era barn öppna för det?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Både jag och min man har egna affärsverksamheter som vi kan jobba med var som helst ifrån. Barnen är jätteglada och trivs!
   xx

 • Iréne skriver:

  Hej Jennifer!

  Som jag skrivet innan vilken underbar plats men jag vill även säga att ni verkar vara en så fin och kärleksfull familj, härligt.
  Och vilka söta och snygga tjejer ni har.
  Njut.
  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Irene!! Jag är verkligen så lycklig och tacksam för min lilla familj. Har verkligen tur som har fått tre barn som kommer så bra överens dessutom. Och ganska söta är de (tycker deras mamma i alla fall haha).
   Kram till dig!
   xx

 • Lilla My skriver:

  Åh vad härligt ni har det. Vilket hus! Fantastiskt att ”våga” göra något sådant och vilken erfarenhet för era fina tjejer att ha med sig i livet. Har läst din jämförelse mellan att vara småföretagare i USA och i Sverige och kan bara hålla med. Min man driver ett företag här i Sverige där jag jobbar och jag vill se det som att vi gör staten en ”tjänst” då vi sysselsätter några personer och betalar skatt och alla dessa avgifter, men ibland blir man så trött på alla avgifter och regelverk och att man inte kan koncentrera sig på att göra det vi är bra på. Tycker också det är märkligt att det inte månas mer om småföretagare, hur skulle det se ut om alla jobbade inom stat eller kommun. Eller hos storföretagen som kan skatteplanera eller flytta utomlands när det inte passar… Nu ska inte jag vara bitter, vi har ju såklart ett val att vara egna eller sälja av och bli anställda. Men lite underlättande för småföretagare hade mottagits varmt 🙂 Fortsätt njut av er dröm. Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Hej Lilla My! Du låter inte det minsta bitter! Det är helt sjukt vad som krävs av svenska smårföretagare. Hatten av för alla er som orkar hålla på. Det säger sig självt att det är företagarna och entreprenörerna som driver ett land framåt och skapar arbetstillfällena och där med borde hjälpas och inte stjälpas av staten. Det finns så mycket som skulle behöva göras i Sverige på den fronten.
   Vi fortsätter att njut här – tack ska du ha!!
   xx

 • Linda skriver:

  Tack för miljöombytet du bjuder på 😉.
  Det är som att kliva in i en parallell verklighet när man läser ditt inlägg. En riktigt välbehövlig vitamincocktail av sol, värme, hav och drömlika miljöer.
  Den där dörren på hotellet. Åh! . . . Skulle vilja ha den här hemma, som en stor vacker tavla på väggen.
  Förstår att du inte riktigt landat i att det här är ert nya hem nu. Hoppas du kopplar av och inte oroar dig för vulkanen så mycket 🌸.
  Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Det är verkligen drömlikt här! Jag kan fortfarande inte ta in att det är Bali som gäller nu. Har hela tiden känslan av att det snart är dags att kliva på planet tillbaks till vardagen. Känner mig så lyckligt lottad när jag kommer på att – ja just det jag får stanna här!
   Visst var den där dörren helt fantastisk!!!
   xx

 • Liselott skriver:

  Såå roligt att följa er resa och se dina fantastiska bilder! Du har verkligen förmågan att hitta miljöerna och känslan i fotona, oavsett om det är i NY, på landet eller på Bali….! Hoppas ni kommer trivas 🙂

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad snäll du är Liselott! Jag lägger verkligen ner en hel del tid på bilderna så jag blir så glad när de uppskattas!!!
   Tusen tack!
   xx

 • Rosa skriver:

  Vilken underbar start (förutom den icke fungerade AC’en ha ha, förstår precis hur du och Margaux kände er men skönt att det ordnade sig) i ert nya hemland, så vackert och dina bilder är helt magiska vilken otroligt duktig fotograf du är, bland så mycket annat. Fortfarande helt fascinerad av hur tuffa ni är som gör verklighet av era drömmar, törs bryta upp och satsa på det som känns rätt för er och era flickor och inte bara tänka och prata om det, att våga byta livsstil och vardagen i New York mot en på Bali, vilka fantastiska minnen ni ger de. Hoppas det har gått bra med skolstarten och att flickorna kommer att trivas. Sköt om dig och familjen finaste Jennifer.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack snällaste Rosa!! Blir så glad för dina fina ord! Vi är verkligen så otroligt lyckliga över att få vara här. Det skulle inte kunna vara mer motsatt till New York på alla sätt. Ska skriva mer om det i bloggen idag.
   Stor kram!
   xx
   Jen

 • Johanna Brege skriver:

  Hej fina du,

  Jag undrar om Celeste går gymnasiet där eftersom hon är 17 år gammal, kan man gå en specifik linje som i Sverige eller hur fungerar hennes skolgång? Sedan om det inte är för privat, hur mycket kostar det för tex Celeste att gå i skolan på Greenschool i ett år? För jag antar att i övrigt är Bali relativt billigt att bo i?

  Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   Celeste går näst sista året på Highschool. Highschool är alltså gymnasiet.
   Bali är mycket billigare att bo på än både New York och Stockholm, men skolan är ganska dyr. Du får kolla in deras hemsida för priser. http://www.greenschool.org
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram