Gullchock!

När jag och min man Micke träffades för 20 år sedan var en av de första saker vi gjorde att köpa katt. Jag bodde vid den tiden i New York och hade varit kattvakt åt en abessinier som var så fruktansvärt gullig. Därför var jag helt inställd på att köpa en abessinier, den röda sorten som kallas för sorrel. Vi hittade en uppfödare som hade en kattunge kvar. Han var minst i kullen och utstött av de andra. Tydligen var har inte tillräckligt fin för att ställa ut heller, men vad gjorde det?! Vi älskade honom. När vi fick honom var han alldeles utmärglad med utstående sneda ögon. Jag döpte honom till Ping eftersom han såg så asiatisk ut. Micke var helt ombord med namnet eftersom hans favorit golfklubba var av märket Ping också haha.

Det här är Ping idag. Här har tjejerna fixat lite fint åt honom i soffan på landet.

I december fyller Ping 20 år! Han har bott med oss i New York de senaste 6 åren och alltså flugit över Atlanten 12!! gånger. Det är inte klokt när man tänker på det; att man kan köpa en katt när man är 30 år gammal och sen ha honom kvar när man fyller 50 år.

Tjejerna är tokiga i honom och de vet inget annat liv än ett tillsammans med en katt, eftersom han alltid funnits där. Men så när vi flyttade till Bali insåg vi att han är för gammal att ta med. Omställningen är för stor och resan för lång.

Vi hade tänkt att vi får leva utan husdjur på Bali eftersom vi inte vet hur länge vi ska stanna här, och som sagt katter kan leva länge, länge.

Men så förr förra helgen var Celeste och en kompis till henne på fest. Mitt i natten när de åkte hem såg chauffören två små kattungar mitt i vägen. För att inte köra över dem fick de stanna. Tjejerna letade länge och väl efter en kattmamma, men ingenstans kunde de hitta henne. Den balinesiska chauffören sa att han trodde att någon satt ut dem på vägen för att de hoppats att någon ska hitta dem och ta hand om dem. Det är tydligen så folk gör här. Efter att de väntat länge och väl utan att någon mamma kommit så bestämde de sig för att ta dem med sig.

De var pluttesmå och rädda och skakandes. Dagen efter började Celeste kampanj övertalning att få behålla en av katterna. Den andra ska hennes kompis ha. Jag ska erkänna att jag inte var svårövertalad…

…men Micke var lite mer reserverad. I typ en kvart! För vem kan motstå detta??!!

Här är Ming!

Kolla hennes leende!!

Margaux kom på namnet Ming som passar hennes så bra. Dels för att hon är elegant och smäcker som vackraste Ming vasen och dels för att det påminner om namnet Ping och hon påminner på pricken om Ping i färgen.

Dagen efter tog tjejerna dem till Villa Kitty som är ett adoptions center för katter. Där kollade en veterinär så att de är friska, avlusade dem och gav dem maskmedel. Som väl är var båda helt friska. Den som vi trodde var en kille visade sig vara en tjej och den som vi trodde var en tjej visade sig vara en kille…

Och det här är Mr Darcey som ska bo hos Celestes kompis. Men vi bestämde att de skulle bo hos oss tillsammans i ett par veckor tills de blivit lite större. Vi vet inte hur gamla de var när tjejerna hittade dem men vi tror mellan 8-10 veckor. Eller om det finns någon kattconnoisseur  bland läsarna som från dessa bilder kan tala om hur gamla de kan vara?

Kolla hjärtformen när de sover!!!

När man vaknar måste man stretcha!

Gissa om vi är tooookiga i dessa gullisar?!

Celeste har startat ett nytt Instagramkonto @swedish.bali.girl där kittisarna är med!

 

Ming hjälper Margaux med läxorna! Så himla bra!

 

Och selfies måste man faktiskt ta!

Sen när man farit runt ett tag blir man så himla trött och måste sova igen!

Mjau for now!

xx

Följ mig gärna på @bag_all eller @bagallsweden eller @jenniferjansch eller Celeste på @swedish.bali.girl

Mina hemsidor: www.bag-all.com eller www.bag-all.se

 

 

21 reaktioner på “Gullchock!”

 • Marita skriver:

  Åh så söta!! Betydligt mindre än min hankatt haha. Har Ping fått ny familj eller har han flyttat till katthimlen? Och hur har ni gjort när ni flugit med honom? Man kan ju inte ta med ett kattlåda? Flyger katten i bur i cabinen eller får de åka i fraktutrymmet?

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi har haft Ping i en ”kattryggsäck”. Jättebra väska som vi hittade på nätet. Han har suttit med oss i kabinen under sätet framför.
   Han har bott med Mickes föräldrar på landet tills nu och snart ska han flytta till en kompis utanför Stockholm.
   xx

 • Anna skriver:

  💗❣️💗❣️💗❣️💗❣️💗❣️Det går inte att andas av gulligheten!!! Bra att ungarna får bo tillsammans, som sagt ser de ut att knappt vara fyra veckor och åtminstone i Sverige säljer man ju inte en kattunge förrän de är helst tolv veckor. Så bra namn – Ming ✨💖 Och Ping är den evige abessiniern ♥️

  • Jennifer Jansch skriver:

   Jag vet, de var så pyttesmå! Nu har hon växt på sig bra! Ska ta Ming till veterinären och kolla hur gammal hon är nu. Vid 12 veckor ska hon ha någon vaccin har jag förstått.
   xx

 • X skriver:

  Åh vilka gullisar! Jag har varken hund eller katt, men om jag skaffar något djur så får det bli en katt. Jag tror att det rimmar bäst med både min och katters karaktär och personlighet…

  Vilken tur för både er och katten att den hittade hem till just er…

  • Jennifer Jansch skriver:

   Katter är magiska! Jag kan inte sluta titta på dem och förundras över deras skönhet och grace. Kan verkligen rekommendera att skaffa en katt om du har möjlighet.
   xx

 • Petra Nilsson skriver:

  Åh så gulligt, det är underbart med djur! Har själv både hund och katt. Kram

 • Linda skriver:

  Vilka ljuvliga små kattungar! Det verkar ju som att universum sände ut en gåva till er och att det var meningen att ni skulle få en lurvig vän igen! Samma färger som Ping hade också. Vad mysigt för er. Jag älskar katter och hade en norsk skogskatt när jag var barn. . .
  Hellre tar jag del av ett genomtänkt blogginlägg med vackra bilder en dag i veckan än blogginlägg som görs varje dag utan meningsfullt innehåll som är proppat med reklam. Din blogg är exceptionell. Så fin att läsa. 😊

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tusen tack Linda! Tar verkligen åt mig av dina fina komplimanger!
   Ja det känns lite som universum skickat en liten mini Ping till oss. Barnen är så sååå glada!
   xx

 • Iréne skriver:

  Hej!

  Helt underbara och bra att ni inte skilt dem åt, tragiskt nog att de inte har sin mamma men bättre hem får man leta efter.
  Och så fantstikt att er andra katt är 20år!

  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Nu har Mr Darcey fått flytta hem till Celestes kompis (hon som var med när de hittade dem). Vi får bara ha ett husdjur för de som äger huset vi bor i och det måste vi ju respektera.
   Ja Ping är verkligen en survivor!
   xx

 • Lotta Lux skriver:

  Vilka sötnosar! 0ch vilket fint hjärta de formade! Men vad hände med Ping? Fick han flytta till nån annan i NYC?

 • Anne skriver:

  Har själv hund som är med mig allllltiiiid. Tänk om fler hade kunnat ha med sin hund på sitt jobb Jag älskar djur. Ni är sanna djurvänner. ❣️Vad hände med Ping?🐯

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ping bor kvar på vårt lantställe med Mickes föräldrar. Sen ska han få flytta till en vän som bor utanför Stockholm. Förhoppningsvis lever han fortfarande när vi kommer till Sverige nästa sommar.
   Ja, drömmen är ju att kunna ta med sig sina husdjur överallt!
   xx

 • Mia skriver:

  Aww så söta, verkligen sötchock! 🙂
  Ping hade säkert klarat resan.
  Har vänner som tog med sin 16 år gamla katt när de flyttade
  utomlands, han blev uppiggad av miljöombytet, blev som en kattunge på nytt,
  lekfull, busig och pigg, hemma låg han mest och sov.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Han är inte i toppenform tyvärr så att sitta i en bur i 17 timmar tror vi skulle vara för mycket för honom. Och sen karantän på det. Nej, tyvärr är han för gammal. Vi saknar honom verkligen!
   xx

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  Åhhhh, så söta små kattungar!!! Jag kan knappt sluta att titta på dem, jag skulle heller aldrig kunnat lämna dem där på vägen.
  Ni gjorde rätt som lämnade Ping i Sverige även om ni saknar honom, så har han det bättre där.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja vi kände att han var för gammal för att klara resan. Och jag vet inte ens om det hade varit särskilt bra för en ung katt heller att sitta på ett plan i 20 timmar. Hur som helst har Ping det bra och vi hoppas att han lever när vi kommer hem nästa sommar!
   Kattungarna är så himla gulliga! Man blir verkligen helt hypnotiserad av dem!
   xx

 • Mats skriver:

  Katter! Dessa underbara djur, i olika arter och mångfald har liksom tidlöst fascinerat mig i hela mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram