En helt vanlig dag

Jag har inte bloggat på ett tag som ni kanske märkt. Det beror på att vi har haft lite olika gäster som kommit och hälsat på. Det är alltid roligt med gäster, men vad som är speciellt roligt när man bor som vi gör är att vi kommer iväg på olika saker som vi inte skulle göra annars. Eller som vi skulle ha skjutit upp. Nästa blogpost ska jag berätta om några saker som vi gjort tillsammans med våra gäster den senaste veckan.

Men det jag ville komma till var att båda gästerna direkt ställde exakt samma fråga: Hur ser en vanlig dag ut för er här på Bali? Vad gör ni?

Så då tänkte jag att det kanske ni också är intresserade av?!

Om sanningen ska fram är vardagen inte speciellt mer upphetsande här än någon annanstans eftersom större delen av dagen går åt till jobb.

För att ta det från början:

Jag vaknar tidigt vid 6-6.30. Det är då det blir ljust här och det är svårt att sova när det ljusnar tycker jag. Gardinerna i vårt sovrum är dessutom vita. Men jag gillar att gå upp tidigt så det gör mig ingenting alls.

Först kollar jag mobilen. Butiken i Stockholm och den i New York är öppna när jag går och lägger mig, så det är först på morgonen jag ser hur försäljningen varit dagen innan. Skummar igenom mailen medans jag ligger i sängen och kollar Instagram. Sen går jag ner till köket/vardagsrummet. Celeste brukar redan vara uppe, men jag måste väcka småtjejerna. Det är bland det mysigaste som finns att gå in till dem och lägga sig i deras säng och pussa på sömniga små ansikten!

Vid 6.30 kommer Kadek som jobbar här och hjälper till med frukosten = väldigt lyxigt!

Mellan 7.15-7.30 springer tjejerna runt och letar efter olika saker; strumpor, passerkort t skolan, läxor, gympaskor etc osv 7.30 kommer bilpoolen som barnen åker med till skolan och hämtar dem.

När de lämnat sätter jag mig bums i sängen och börjar arbeta. Anledningen att jag sitter i sängen är för att jag tycker att det är för varmt att sitta ute. Sovrummet har en luftkonditionering.

Så här är Bag-alls HQ för mig.

Det jag gör mest är att designa nya varor och kolla samples (så som pack kuberna som ni ser på sängen) och maila med fabriker samt mina anställda.

En annan sak vi gör här är att fotografera nya varor. Som väl är är ljuset i sovrummet ganska bra. Det är inte en idealisk studio, men funkar.

Vi sätter upp varorna på en strykbräda och så får Micke hjälpa till att hålla upp dem medans jag plåtar med min telefon. Jo, alla Bag-alls produktbilder är plåtade med telefonen. Micke måste ha på sig någonting ljust om ni undrar varför han har handduk på sig, eftersom när man sen frilägger bilderna får inte påsen smälta ihop med bakgrunden för då blir det svårt.

www.bag-all.se

Micke tycker att det här är kul – jag lovar hahaa

Här får ni också en sneaky peak på våra nya varor. Två stycken nya garment bags och en ny barnrygga med en Robot på!

Och så här blir resultatet sedan.

Den här tvättpåsen, som vi kallar New Yorker eftersom många i New York måste bära iväg sin tvätt till en tvättomat, finns redan i svenska butiken.

Visst kan man inte riktigt tro att detta är fotograferat på en strykbräda i ett sovrum på Bali?

Jag skriver en del om hur man kan tänka när man fotograferar produktbilder i min bok Drömfångaren.

På något mystiskt sätt rusar dagen på. Vi brukar nästan alltid laga omelett till lunch, som jag äter medans jag jobbar.

Ibland, om vi känner att vi jobbat på bra i början av veckan kan vi åka runt lite runt Ubud och kolla on vi hittar fina affärer. Vi är speciellt intresserade av möbler. Och det är då mer eller mindre själv tortyr att kolla på alla underbara saker som vi inte kan köpa eftersom vi inte har ett eget hus.

Som den här soffan! Är tokig i rotting och blir galen på tanken att jag inte har någonstans att ställa den. 

Vi har skaffat oss moppar för att ta oss runt smidigt här i Ubud. Till och med jag har börjat köra moppe. Det trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle ge mig på. Men det är faktiskt det transportmedel som funkar bäst och som balineserna själva kör.

Två dagar i veckan kommer tjejerna hem vid 16-tiden och då brukar vi försöka hitta på någonting. Antingen gå och göra manikyr, som är väldigt billigt här, eller gå på yoga på favoritstället Yogabarn. De andra dagarna har de volleyboll och då är de hemma först kl 17 och vill då mest slappa hemma och göra läxor.

Sen är det dags för middag. Vi lagar middag nästan varje dag. Många som bor här beställer in eftersom det är så billigt att göra det. Men de gånger vi gjort det har det tagit två timmar för maten att komma och det är inte direkt praktiskt.

Alla tjejerna i familjen lägger sig tidigt. Jag älskar att lägga mig i sängen runt 21 och titta på någonting på Youtube eller Netflix (som dessvärre inte funkar i Ubud). För det mesta somnar jag vid 23. Micke är en nattuggla som gör gudvetvad hela kvällarna. Men han brukar lägga sig vid 1-tiden.

Sen börjar tillting om nästa dag…

xx

 

 

 

 

 

 

16 reaktioner på “En helt vanlig dag”

 • Iréne skriver:

  Hej!

  Roligt att få följa er på Bali och höra att det blir vardag även där även om man reser bort men bara lite annorlunda.

  Tänk vad era barn kommer att bära med sig i livet genom att få uppleva så olika världar det tror jag nog är bland det bästa för har man inte den möjligheten kan det vara svårt att sätta sig in i hur livet ter sig utanför t.e.x Sverige.

  Själv har jag rest lite grann men fått ett helt annat perspektiv på hur våra föresättningar är i livet.

  Så fina saker du gör.
  Kan tänka mig det blir en container med grejor när ni lämnar Bali!

  Ha det gott.

  I Sverige har den första kylan kommit och snön med på vissa ställen så nu är det mössor, vantar o halsduk på när jag cyklar iväg.

  Kram Iréne

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja hua, jag hörde att det är kallt i Sverige. Här är det som sagt mer eller mindre samma temperatur året runt och det är vaaarmt! Själv sitter jag inne mest eftersom jag föredrar lite svalare temperaturer.
   Man kan lätt få med sig en container härifrån!
   xx

 • Anette skriver:

  Härligt att få följa era dagar på Bali.Ni verkar trivas och framför allt att barnen trivs i skolan.
  Kul att få se lite nytt från Bag-all,på torsdag åker jag till Stockholm i 4 dagar och ett besök i din butik är inplanerad,
  tänkte köpa lite julklappar.

  Hälsn.

  Anette

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vad kul! Du är så välkommen till butiken. Julia och/eller Annelie är där och tar hand om dig.
   xx

 • Annaminh skriver:

  Så fantastiskt att få en inblick i eran vardag. Vi älskar att kolla alla instagram posts på morgonen. Paloma är inte nöjd fören vi har kikat på hela familjen!

 • ninni skriver:

  Så fantastiskt att få följa er vardag och era sysslor……..

 • Jessica skriver:

  Har ni testat Astrill? Då kan i alla fall vi kolla på Netflix när vi är utomlands. Men har ingen aning om hur det är hos just er. Går att köpa för kortare perioder eller över ett år 👌🏻

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tyvärr funkar inga VPN här i Ubud. På andra platser på Bali funkar det med VPN. Men tack för tipset ändå!
   xx

 • Helena skriver:

  Din mans finger på en av bilderna…

 • Birgitta S skriver:

  Hej har läst dig regelbundet men brukar inte kommentera så roligt att läsa om erat liv på Bali en viss skillnad mot storstads livet din butik på Roslagsgatan ligger i princip mitt emot där jag bodde fram till 1990 mysiga kvarter . Hur är det med trafiken på Bali? Att köra moppe lika hysteriskt som i Thailand eller ?
  Tack för en bra o intressant blogg !
  Hälsningar Birgitta S

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja trafiken är lite svettig – men faktiskt mer när man kör bil än när man kör moppe själv. Jag är så himla rädd att jag ska köra på någon av alla dessa moppar som åker åt alla håll och kanter! Men jag kör som en snigel här!
   Ha en härlig helg! Och tack för att du kommenterar, det är så himla kul med kommentarerna.
   xx

 • Rosa skriver:

  Jätteroligt att få höra om er vardag, så lika men ändå så annorlunda på många sätt. Så kul att få se hur ni fotar era produkter, så där hade jag då aldrig gissat på ha ha, duktig du är att på att redigera skulle väl aldrig tro att det var samma bild om du inte hade berättat. Ritar och skapar du / ni bilderna själva? det har du säkert berättat men jag kommer inte helt ihåg. Bag-alls HQ ser förresten väldigt trivsamt ut, så underbart ha ha.
  Så praktiskt med moppar, lätt och smidigt att ta sig fram på har heller aldrig provat men det där verkar vara rätt miljö och omgivning att göra det i.
  Ha en fortsatt härlig vecka och TACK för alla fina inlägg och bilder du delar med dig av.
  Kram Rosa

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Rosa!!
   Visst är det skojigt att bilderna kommer till med så små medel. Dessa bilder sprids sen över världen och stora internet sajter använder bilderna. Tror inte någon kan ana att de är plåtade på en strykbräda!
   Ja, jag gör alla ”art work” till produkterna. Det är den roligaste delen av mitt jobb!!
   Ha en härlig helg!!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram