Saker att göra med vänner

Vi har haft lite besök här på Bali den senaste tiden. Jag tänkte när vi flyttade hit att det säkert inte kommer bli så mycket av den varan som det är i New York, dit folk kommer titt som tätt. Men de senaste veckorna har min kusin med familj varit här och min kompis Isabelle med familj och idag kommer en till favorit: Julia som jobbar med mig på Bag-all. Har skrivit om henne tidigare här på bloggen.

Det roliga med att få gäster, förutom att hänga med folk man tycker om, är att man får tummen ur att gör massa saker som man kanske annars hade skjutit upp eller inte kommit på att göra. Många som kommer hit är så himla pålästa och tipsar mig om massa saker jag inte hade en aning om! Så här följer några tips på saker man kan göra om man kommer på semester till Bali! Ni får ursäkta upprepningar från tidigare inlägg. Tänkte att det var bra att samla de tips jag samlat på mig i ett och samma inlägg.

Tjejerna med sin syssling Matilda (mitt kusinbarn) och hennes bonus syster.

En sak som jag brukar visa folk som kommer hit till Ubud är Champuan ridge walk.

Det är en 3 kilometer lång promenad på en bergskam som går från Ubud. Det är fantastisk grönska på båda sidor och utsikt över dalar och berg. I slutet av promenaden ligger en jättehärlig restaurang som heter Karsa Cafe.

Micke och jag på ridgen!

Tjejerna gillar att ta ett eget bås på Karsa och mata fiskarna som simmar runt! Kan speciellt rekommendera att beställa Chicken satay (med jordnötssås ) här och supergoda färskpressade joser!

I början av promenaden känner man sig bokstavligen som man är med i Temple run (alla er som spelat det på telefonen någon gång ser vad jag menar).

Det kryllar av tempel över hela Bali, men speciellt i Ubud området. Här är ett som ligger mitt i stan och har fantastiska lotusblommor.

Hur cool är inte den här blomman? Ser precis ut som en blomma ett barn skulle rita tycker jag.

En annan sak vi gjorde med min kusin Johanna var att åka till ett vattenfall. Många vattenfall här på Bali är lite av ”turistfällor” och det är ofta ganska exploaterat runt omkring. Men jag tycker ändå att det är värt att åka till något av Balis fina vattenfall eftersom det är en mäktigt upplevelse – och ger väldigt bra photo ops!

Waterfalling in love…

Ett tips vad det gäller alla tursitgrejer på Bali är att komma tidigt eller sent. Turistbussarna brukar inte komma innan klockan 10 och då kan man få hela stället för sig själv innan dess.

Tegenungan heter det här vattenfallet.

Vattenfallet rinner av i en flod där balineserna bygger rösen. Där var vi helt ensamma och vi tyckte det var den absolut vackraste delen av vattenfallet.

Cappi fick feeling och byggde egna rösen borta vid vattenfallet!!

Förra julen när vi var på Bali så besökte vi ett annat vattenfall som är lite mindre turistigt. Kamp Lanto heter vattenfallet. 

OBS tänk på att det varierar hur mycket vatten det är i vattenfallen beroende på vilken årstid det är och om det är regnperiod eller inte.

Sen kom den här finingen, Isabelle McAllister, och hennes man Erik och barnen Della och Beppe och hälsade på!

Ni känner kanske igen Isabelle från diverse TV-program. Isabelle är en otroligt inspirerande och bra person. Ni kan läsa hennes blogg här: Dosfamily (du kan söka på mitt namn på bloggen, både Jenny, som delar bloggen med Isabelle och Isabelle har skrivit om mig några gånger).

Om ni inte vet vem Isabelle är så råder jag er verkligen att kolla upp henne på isabelle.se för hon är en sann inspiratör med massor av coola idéer! Hon är för övrigt också en hejare på att hålla föredrag!

 

Tillsammans åkte vi till beachklubben Finns i Canggu. Vi skulle normalt sett skulle nog ingen av oss åka till en beachklubb, men eftersom vi tänkte att kidsen kunde tycka att det var kul så åkte vi dit.

Beach klubben går mest ut på att folk ska kunna dricka och äta dagen lång. Borta till höger på bilden ser ni baren. Folk simmar sen runt med drinkar och öl i händerna. Man blir lite misstänksam mot vattenkvaliteten i poolen!

Men barnen tyckte det var kul och Cappi var i poolen i tre timmar!

Celeste och jag passade på att ta lite bilder till hennes instagramkonto @swedish.bali.girl. Det här är övervåningen på Finns. Vi sa just det att om tjejerna inte hade gått i Green School skulle vi säkert vara jätteimponerad av bambubyggnaden.

En annan sak Isabelle och hennes familj gjorde var att gå en tour på Green School. Det var med en tour på Green school som  hela vårt Bali-äventyr började. Tjejerna blev så fångade av skolan och kände med hela sitt väsen att här ville de gå och bli en del av den här skolan.

Jag kan verkligen rekommendera detta för alla som kommer till Bali, även om man inte har barn i skolåldern. Det är så himla intressant hur skolan fungerar och inte minst kul att se alla fantastiska bambubyggnader. Man måste boka plats på  touren: Tour Green School

Vi tipsade Isabelle med familj om att åka på River rafting, forsränning. Vi kunde tyvärr inte följa med den här gången, men gjorde det när vi var här förra julen. Det var faktiskt en av höjdpunkterna på vår resa sist. Förvisso är också det en turistattraktion men naturupplevelsen är helt fantastisk!

 

Jag tog själv inga bilder eftersom man inte gärna har med sig mobilen i gummibåten så bilderna är tagna från nätet. Men här ovan ser ni hur otroligt lummigt det är.

Bitvis på sidan om floden finns det statyer utkarvade i lavastenen. Hela grejen är verkligen minnesvärd!

En sak som man INTE behöver göra på Bali är att åka till Bali Swing.

Bali Swing är ett ställe utanför Ubud som har fyra stycken gungor. Det kostar $40 per person att gå in. Då är en matbuffe inkluderad och den måste man betala för även om man inte äter. Ingenting av det här är värt pengarna tyckte vi.

 

Tjejerna spändes fast i sele innan de puttades ut på stora gungan. Själva gungandet tyckte de i och för sig var kul.

Man kan även ta bild i detta stora fågelbo.

De som kommit på detta koncept har verkligen fattat att folks semestrar nuförtiden går ut på att posta så coola bilder som möjligt på Instagram och FB. Hela Bali Swing är uppbyggt på photo ops. Men om du inte vill betala ett överpris för att få bilder så ska du undvika detta ställe.

Slut på Bali tipsen för den här gången!

xx

Kolla gärna in min hemsida: www.bag-all.se eller www.bag-all.com eller följ på instagram: @jenniferjansch, @bag_all eller @bagallsweden eller @monogramma.se

 

6 reaktioner på “Saker att göra med vänner”

 • Julia skriver:

  Nu ser jag ännu mer fram emot att komma😀😘

 • Johanna skriver:

  Åååå så kul att läsa!!! Vi älskade Bali och tyckte det var toppen att få hänga med er och se lite av ert nya liv där borta, så himla fint! Vi längtar alla tillbaka!!
  Stor kram Johanna & Co 🙏🌴☀️💕

 • Lena-Anna skriver:

  Älskar Bali! Har varit där många gånger. Vi säger alltid att vi ska åka till något nytt ställe, men hamnar på Bali om och om igen. Jag har någon sorts Bali-blues när jag är hemma. Tjatar ihjäl vänner med kultur, religion, mat…..så kul med detta! Nu kan jag gå balibananas genom dina bilder och text för mej själv. Jag blir glad och omgivningen likaså. Win win! Är så avis dessutom. Längtar ständigt. Härligt! Tack!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Haha tack Lena-Anna! Har inte hört uttrycket Bali-blues, men kan förstå att man lätt hamnar där. Kul att jag kan sprida lite glädje med bilder härifrån!

   xx

 • Therese skriver:

  Hej! Vi befinner oss just nu i Canggu, nära Echo beach. Vi är ett sällskap på åtta personer varav tre barn i åldrarna 1, 9 och 10 år har du några bra tips på saker att göra i närhet som funkar för alla? Både att se, äta, göra el shoppa? Vädret har ju inte riktigt varit på vår sida sen vi kom hit😬. Ha det bra och tack på förhand😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram