Fylla 50!!

Tjohoo, igår fyllde jag 50 år!!

Det är ganska många som frågat mig det senaste året om det känns jobbigt att snart fylla 50? Och jag har träffat många födda -67, som jag, som haft ångest över att fylla 50. Men jag förstår faktiskt ingenting av det. Som min pappa brukar säga: ”motsatsen hade varit mycket värre.” Jag känner mig tvärt om tacksam för att jag klarat mig så här länge OCH viktigast av allt: det är mycket bättre att vara 40/50 år är 20/30 i min mening.

Jag ser i princip inga fördelar med att vara ung mer än att man eventuellt har lättare att hålla sig smal. I övrigt tycker jag att unga och gamla är precis lika vackra. Personligen är jag i bättre form nu än när jag var 20 år, dvs jag orkar mer och kan hålla mig fokuserad längre och bättre. Jag orkar förvisso inte vara uppe på nätterna på samma sätt, men det spelar mig ingen roll alls eftersom jag istället vaknar tidigare och hinner mer mycket mer än när jag var både 20 och 30 år.

När jag var yngre oroade jag mig en hel del för vad andra tyckte och tänkte om mig, vilket jag struntar i nu. Så länge jag själv vet att jag är reko mot folk så räcker det. Om någon skulle var missnöjd med mig så är det verkligen inte hela världen.

Nuförtiden har jag också ett helhetsperspektiv. Jag förstår mycket bättre hur saker och ting hänger ihop. När jag var yngre upplevde jag livet mer fragmentariskt och kunde ofta inte förstå det stora sammanhanget.

Har man barn börjar de bli ganska stora när man är 50 och man kan göra mycket roligare saker tillsammans som familj (som vi nu i en husbil på Nya Zealand, bara för något år sedan hade Cappi varit för liten och rastlös för den här typen av resa.)

Det absolut bästa med den här åldern är att jag litar helt på mig själv. Det jag känner i magen är rätt, ÄR det som är rätt för mig. Jag behöver inte hålla på att rättfärdiga det för någon. Jag kör till och med min business så: vad känns rätt? Känns det bra, då kör vi på det. Inga analyser eller budgetar så långt ögat når. Alla affärsgubbar sätter i halsen när de hör detta. Haha Men so far so good vad det gäller Bag-all!

Vågar man lyssna inåt istället för utåt blir det harmoni och man kan bli den person man är menad att vara. Jag känner att jag är där nu. Så skulle jag vilja byta med mitt 20- eller 30-åriga jag? Inte en chans! 50-års åldern är min grej!

Så till själva födelsedagen. Jag vaknade tidigt i husbilen men fick ligga kvar i sängen precis som en liten unge eftersom jag fått strikta instruktioner av Celeste att inte gå upp. Så efter länge, länge stod de där:Med fiiin tårta och sång!Natten innan hade vi tagit färjan till Picton, som ligger på norra delen av södra ön. Vi styrde sen kosan mot Kaikoura på östra sidan ön där vi checkade in på ett otroligt coolt ”tree house hotel” Hapuku Lodge. Hur coolt är inte det här. Har läst om tree house hotell och länge velat bo på ett så det var verkligen det perfekta sättet att spendera födelsedagen. Kolla utsikten!!! Ena hållet……och andra hållet. Det här är duschen så precis vid det där fönstret står man och blickar ut över havet när man duschar. Superfin pool fanns det också! Och trädgård!Det ingick även en superlyxig middag i boendet (som jag inte ens vågar tänka på vad det kan ha kostat).

Allt detta var verkligen helt underbart. Men underbarast av allt var ändå den otroliga mängd gratulationer jag fick!! OMG jag var verkligen oförberedd på love bombingen! På Instagram grattade över hundra personer och kompisar la upp fina posts om mig!

Kolla till exempel Pernillas urgulliga post (fast jag ser typ full ut ner till haha) ❤️ Gissa hur glad man blir när man sitter på bokstavligen andra sidan planeten!!

Här på bloggen har ni läsare också grattat och det kom gratulationer på Facebook (som jag väldigt sällan använder) och på mess och i mail…. Jag visste helt ärligt inte att så många bryr sig och jag kände mig så älskad och uppskattad. Det var verkligen den absolut finaste presenten!!! ❤️ Och det bästa är att jag kan gå tillbaks och titta i mitt Instagramflöde när jag vill!! En evighets present för själen!

Nu åker vi till en stad som heter Christchurch (vilket namn!). Sen ska vi åka till västra sidan av södra ön till Franz Joseph glaciär. Uppdaterar snart igen!!

Xx

35 reaktioner på “Fylla 50!!”

 • Rosa skriver:

  Stort GRATTIS i efterskott fina Jennifer, vilken underbar dag du ser ut att ha haft och på en fantastisk plats. Håller verkligen med dig gällande dina tankar om att vara 20/30 jämfört med 40/50. Ha en fortsatt härlig resa ser så mysigt ut.
  Grattiskram från
  Rosa

 • Petra Nilsson skriver:

  Grattis, låter som en underbar födelsedag! Kram till hela familjen

 • ninni skriver:

  Bra formulerat om hur det är att bli 50 och du ska se hur det blir att bli 60 och sen 70. Det är flera ryggsäckar som faller av. Jag lovar.

 • Åsa F skriver:

  Grattis i efterskott. Tack för en fin blogg. Min man kommer från NZ och visst är det ett fantastiskt land! Blir så inspirerad av din blogg att göra något annat i livet. Jag har också en dröm att kunna bo i andra länder och kunna sköta mitt arbete utan att vara beroende av en fast arbetsplats. Det är det lilla trixet att komma på en bra ide som man vill satsa på. Och en jättebonus om det är något som är bra för miljön som ditt Bag-all. Kram och tack för inspiration.

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja precis, det gäller ju att komma på vad man ska göra! I min bok Drömfångaren skriver jag om hur jag gjorde eftersom jag inte heller hade någon klar idé om vad jag skulle göra.
   Älskar NZ!! Synd bara att det ligger så himlans långt bort. Men det är väl i o f det som gör det så oförstört också.
   xx

 • Jenny skriver:

  Du verkar vara en väldigt fin & jordnära tjej.
  Stort Grattis i efterskott !

  Vänligen Jenny

 • Malin skriver:

  Lever man så själen frodas så ordnar universum med försörjning. Det är min övertygelse. Det stämmer på mig och min lilla smala väg jag trampat in på och det verkar stämma även på dig. Jag fyller själv snart 50 och känner igen mig mycket i din liknelse om att bara trivas bättre och bättre i livet. Frågan är om det fortsätter så tills man dör eller om det finns en peak någonstans åldersmässigt 😀 Ha en fortsatt skön semester Kram

  • Jennifer Jansch skriver:

   ”Lever man så själen frodas så ordnar universum med försörjning.” Det var fint skrivet och jag håller med till fullo!!
   Möjligen att man peakar någonstans rent kroppsligt, men inte själsligt tror jag.
   God fortsättning till dig!!
   xx

 • Cilla skriver:

  GRATTIS i efterskott!
  Jag är själv född 1969 och håller med dig till fullo, skulle inte vilja tillbaka till 20/30!

  Njut av er underbara resa och GOD JUL!

  Kram från Skåne

 • J-Å skriver:

  Härligt att du är så nöjd med att fylla 50. Det blir bara bättre och bättre… tänk då på hur sjukt bra det kommer att bli när du fyller 60 🙂

  God jul!

 • Christina skriver:

  Stort grattis i efterskott.
  Fantastiskt roligt att du delar med dej av er vardag och fest. Och inte att förglömma din känsla för företagande och livsstil. Stort gilla på det. Kram
  Christina

 • Ulrika i Canada skriver:

  Wow, vilket underbart ställe att fira födelsedagen på! Grattis, grattis på stora dagen! Nya Zealand ska vara en vänlig plats på jorden med mycket att see. Kram!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Tack Ulrika! Ja precis så är det – vänlig plats och mycket att se!!
   God fortsättning till dig!
   xx

 • Karin skriver:

  Hej,såg att du hade en magisk”big five”tack snälla för att du svarade vilken hyrbilsfirma ni använde.Dom flesta verkar ju hyra ut från Auckland och vi vill ju såklart hyra på syden och då verkar ju Christchurch gälla,anyway vi letar vidare,ha en safe trip och njut🐑🍷⛄️

 • Annika skriver:

  Stort grattis på din dag 🎂🎁🎈, lite i efterskott! Håller helt med i dina ”ålders-tankar” är själv 47 o njuter av livet o familjen.
  Vilken ljuvlig resa ni verkar ha! Har alltid drömt om en resa till NZ. Får nog börja spara… Trädkojan ser spännande ut! Jag bor nära ett ställe där man kan hyra trädkojor. De verkar åxå mysiga men i mer budgetvariant.. Fortsätt njut av er magiska resa! O tack för att du delar med dej i ord o bild😊!
  God jul 🎅 till er alla!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Ja men gör det – börja spara!! Det är bästa resan ever. Men det är himlans dyrt att göra aktiviteter här ska man vara förberedd på.
   God Jul och tack för grattis!!
   xx

 • OMG skriver:

  Stort grattis och god jul

 • Marie Damberg skriver:

  Grattis! Du ser inte ut att vara en dag över 40 helt ärligt. Jag hoppas att jag ser lika ung ut som du när jag fyller 50!

 • Karin skriver:

  Grattis i efterskott och God Jul 🎈🎄

 • Rosa skriver:

  GOD JUL till dig och hela familjen Jennifer hoppas ni har en fortsatt mysig resa.
  Kram Rosa

 • Charlotte skriver:

  Grattis i efterskott! 🎉🎉🎉
  Så underbart att få fira sin födelsedag på Nya Zeeland. Vi åkte runt där i februari och vi bara älskade det. Vi var också i Franz Josef och där åkte vi helikopter upp på glaciären. Det jag skulle vilja tipsa er om är att åka till Lake Mathiesen som ligger ca en halvtimmes bilresa från Franz Josef. Det är en sjö med en promenadslinga runt sjön och så ska man vara där tidigt på morgonen när dimman ligger kvar över vattnet och så ser man hur bergen ja hela naturen speglar sig i sjön. Så vackert att det gör ont i en.
  Vi tyckte om både norden och sydön. Sååå trevliga människor och så rent överallt. Helt fantastiskt! Jag skulle kunna åka tillbaka imorgon!
  God Jul! 🎅🎄🌟

  • Jennifer Jansch skriver:

   Åh tack för tips! Vi funderar just på vart vi ska ta vägen härnäst.
   Verkligen fantastiskt fint land och trevliga människor!! Och framförallt så obebyggt!
   God fortsättning!!
   xx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram