God Juuuul & God Fortsättning!!

God Jul och ännu viktigare – God Fortsättning!

Varje år sedan Cappi föddes har jag tagit en bild på tjejerna på julafton (med undantag för ett år då jag använde en bild vi tagit på sommaren). Bilden ovan tog jag igår på stranden här i Okarito, där vi firat jul.

Jag tycker själv att det är så himla kul att titta på gamla bilder på mig och min syster och se hur vi växt under åren, så jag tänkte att det kan vara kul för tjejerna att ha en gemensam bild på sig själva från samma dag på året. Längst ner i det här inlägget sätter jag in bilderna från 2008 och framåt.

Det ska erkännas att det inte är helt lätt att få till julstämning när man är omringad av palmer och strand. Margaux har pimpat husbilen med rosa glitter. Vi har spelat julmusik på högsta volym den senaste veckan, vilket har drivit Celeste till vansinne, men vi andra sjunger med för full hals haha. Barnen har fått julgodis och vi köpte vakuumförpackad skinka, lax och paté i lokala mataffären.

Vi bestämde oss för att stanna i Okarito några dagar eftersom den visade sig att den här platsen är helt magisk! Det är så himla fint och oförstört att man knappt vill berätta om det på nätet. Men eftersom jag tycker att alla som åker till Nya Zealand ska försöka ta sig hit vill jag ändå tipsa om det. Okarito är en ministad med 25 stycken året om boende.

En trädgård i Okarita. Ser ni de två enorma duvorna? De är typ fyra gånger större än en svensk duva och heter Wood pigeon. Och så mina favoritblommor Hortensia.

Rakt utanför campingplatsen ligger en väldigt bred och vid sandstrand där man kan grilla och leka.

Skriva sitt namn i sanden.

Och kolla solen som plumsar ner i havet bakom en klippa.

Vi hade egentligen tänkt att åka vidare till Queenstown för två dagar sen eftersom man kan göra väldigt många utomhusaktiviteter där. Vi hade tänkt åka zip line, göra treetop walk och paddla kajak. Men så visade det sig att man kunde göra precis samma sak här i trakterna och då tänkte vi om och bestämde oss för att stanna här istället för att köra timme ut och timme in.

Så på julafton tog vi en kajaktur som utgår ifrån den här lilla stan. Man paddlar i ett inlopp som har kanaler in mot urskogen.

Margaux och jag i en kajak.

Micke och Cappi en och Celeste i en egen.

Det kändes verkligen som att paddla i Djungelboken!

Margaux och Cappi tog det lugnt emellanåt….

Anledningen att vi kom till den här lilla stan Okarito var för att vi hade bokat in att göra en helikopterresa upp till Franz Josephs glaciären. Vi hade bokat den billigaste turen på 20 minuter så vi tänkte att det hela kommer att gå väldigt snabbt, men ändå kul. Speciellt för Micke och barnen som aldrig åkt helikopter innan. Men vi fick stanna så länge vi ville på toppen och resan upp och ner tog 20 minuter bara den. Verkligen sååå värt pengarna och vi alla var överens om att det här var bland det coolaste vi någonsin gjort!

Här landar helikoptern som vi skulle åka i. Resan upp var HELT fantastisk!! Vi åkte förbi vattenfall med en fallhöjd på säkert flera hundra meter och sen flög lågt över den blå glaciären upp till toppen. Jag kan inte lägga filmer här på bloggen, men lägger upp en film på Instagram @jenniferjansch så ni kan se.

Döm om vår förvåning när vi sen var helt ensamma på toppen!

Den här bilden var en av kandidaterna för årets julbild, men till sist blev det ändå den fotad på beachen på julafton.

2008 i New York

2009 i Stockholm

2010 i Stockholm

2011 i New York

2012 New York

2013 New York

2014 Ekbacken, det här var året då jag tog en bild från sommaren

2015 New York

2016 Brooklyn och det här var samtidigt en fotografering för Bag-alls presentpåsar (så den tog också innan julafton kom jag på nu:)

2017 Okario Nya Zealand

Imorgon fortsätter vår resa här på Nya Zealand. Postar snart om andra saker vi planerar att göra. Först ut är hästridning i bergen imorgon. Jag har inte suttit på en häst på många år så vi får se hur det går…

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig jul och nu kan luta er tillbaks och pusta ut ordentligt!

xx

10 reaktioner på “God Juuuul & God Fortsättning!!”

 • Monia skriver:

  Åh vad härligt ni verkar ha på er lilla tripp. God fortsättning på Julen.

 • Birgitta Gunnarsson skriver:

  God fortsättning till er också!
  Vilken underbar plats, så härligt ni ser ut att ha det! Dina barn kommer nog aldrig glömma vilken fantastisk barndom de har/haft och så många otroliga platser de varit på, och de verkar uppskatta det också.
  Ser fram emot fler spännande saker ni ska göra. Kram

 • Belinda skriver:

  Grattis i efterskott och god fortsättning! Jag är så glad över att ha hittat din blogg och speciellt nu då vi ska resa till NZ den 8:e januari. Vi ska besöka både nord- och sydön och på nordön ska vi ha husbil. Även vi har bokat in helikopterturen upp till glaciären, ser ju helt fantastiskt ut. Hur är temperaturen? Velar så kring packningen; mest sommarklänningar/shorts eller jeans/tröjor? Hur tycker ni det har fungerat med husbilen/campingar? Finns det möjlighet att vara spontan eller har ni bestämt/bokat campingar i förväg? Följer med spänning er fortsatta resa på NZ och livet på Bali. ❤

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi har inte bokat någonting i förväg mer än helikopterturen. Vi har åkt dit näsan pekat typ. Man kan prata med folk man möter som rekommenderar olika saker etc.
   Vad det gäller kläder kan vädret vara precis hur som. Vi har haft galen tur med vädret, men det hade lika bra kunnat regna. Och det är ganska kallt på nätterna.
   Ladda ner appen Camping NZ för att hitta alla campingplatser och omdömen. Superbra! Köp ett simkort på flygplatsen så ni kan ha uppkoppling.
   xx

 • Marika Bergman skriver:

  Vilken fin familj ni är! Dessutom verkar det som ni verkligen trivs med varandra och har roligt tillsammans – underbart ! Och bara det är värt en hel blogg 😊😊😊💕💕💕!

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi har verkligen himla mycket skoj tillsammans. Nu är barnen så stora och smarta att de lär mig massa saker!
   xx

 • Sandra skriver:

  God fortsättning till dig och familjen.
  Ni se ut att ha det underbart 🙂
  Njut av tillvaron och ta hand om er.
  Jättefina bilder på barnen. Så söta alla tre.

  Må så gott
  Kram Sandra

 • Anna skriver:

  Underbar resa ni gör. Om ni stannar till i Wellington rekommenderar jag er ett restaurangbesök på Boulcott Street Bistro & Winebar och Hawthorn Lounge för en god Cocktail. 👌🏻 God fortsättning. //Anna

  • Jennifer Jansch skriver:

   Vi hann inte med Wellington. Får spara ditt tips till nästa gång vi kommer dit!
   God fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram